Beer komt roedel van 10 wolven tegen in Yellowstone

Als je de natuur in gaat kun je van alles tegen komen. Zeker op een plek als het beroemde Yellowstone National Park in de Verenigde Staten. Een natuurgids was er deze week met een groep toeristen.

Het najaar is perfect om dieren te zien als ze zich voorbereiden op de winter. En dit jaar is extra bijzonder, omdat het erg rustig is in het park. waardoor dieren zich makkelijker laten zien. Omdat ze bijvoorbeeld ook wegen gebruiken in het park. De groep toeristen was op zoek naar de roofdieren van het park. En kregen veel meer dan ze hadden verwacht.

In de bekende Hayden Valley in het park zagen ze een bruine beer en het andere roofdier: de wolf. Of eigenlijk een troep wolven.

De beer gaat op zijn achterpoten staan om het beter te kunnen zien. Wonderbaarlijk genoeg gaat de beer juist naar de groep van zo’n 10 wolven toe in plaats van ruimte te maken. Hij is duidelijk niet bang en wil graag weten wat er voorbij loopt. Maar dan komen de wolven in actie.

Ook die zijn nieuwsgierig, maar hebben nog een boodschap voor hem volgens de gids. ,,Dit is ons territorium, dus weg wezen.” Als de beer het bos heeft bereikt laten de wolven hem met rust. De beer moet even bijkomen, terwijl de wolven elkaar op zoeken voor sociaal contact. Bijzondere beelden toch?

Bekijk de unieke beelden: