Deze Franse hond houdt van paragliding in de Alpen

Dit is een bijzonder verhaal van een hond die ooit onder de vlooien en teken zat, maar met zijn nieuwe baasje Shams doet hij zelfs aan paragliding. In deze video zie je unieke beelden van een hond die graag gaat paragliden met zijn baas, maar ook de bijzondere relatie die de twee hebben.

De recent gemaakte video laat de hond Ouka zien met zijn baasje Shams als ze vliegen boven de Alpen in Frankrijk. De BBC volgde het tweetal op een tocht en ging op zoek naar het verhaal achter de twee. Op de beelden zie je hoe Shams vertelt dat hij door corona zijn werk niet meer kon doen. Waardoor hij in een depressie gleed. Ouka had te weinig ruimte bij zijn baasjes en had last van vlooien en ander ongedierte. 

Shams nam de hond over, zodat hij niet meer alleen was. Inmiddels zijn de twee onafscheidelijk en maken ze allerlei avonturen mee. Waaronder dus ook vliegen in de lucht, dat paragliding wordt genoemd. De fraaie beelden gaan nu de wereld over.

Zelf ook vliegen in de Franse Alpen?

Ik deed ook paragliding met een gids in Frankrijk. Ik koos daarvoor het meer van Annecy uit, dat wordt omringd door hoge bergen. Mijn vlucht duurde bijna een uur en was magisch. Zo zag ik onder meer steenbokken en vloog ik boven de bergen. Lees hier alles over Paragliding bij het Meer van Annecy.  

Moet een hond wel gaan paragliden?

In de video legt Shams uit dat hij veel reacties krijgt van mensen die vinden dat de hond niet moet vliegen. Maar zijn reactie is simpel: ,,Als hij het niet wil, laat hij dat overduidelijk merken. Dan gaat hij echt niet vliegen." 

Bekijk de heerlijke beelden van de hond