blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Zo mooi was de lichtshow gisteren boven Rotterdam

5 mei was anders dan ooit tevoren. Ook in Rotterdam, al was daar wel iets bijzonders te zien. Het werd lang geheim gehouden, om te voorkomen dat veel mensen zouden komen kijken. Mesnen konden vanuit huis meekijken naar het spektakel.

Ruim driehonderd drones hielden daar gisteren een grote lichtshow. Het was voor het eerst in deze stad. Op deze manier werd stil gestaan bij 75 jaar vrijheid. Maar het was ook om de inwoners en zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken ten tijde van de coronacrisis.

De spectaculaire lichtshow werd gehouden boven Rotterdam. Onder meer boven de Nieuwe Maas, met zicht op de befaamde Erasmusbrug. Het bijzondere tafereel was een teken van hoop. Het initiatief om dit in Rotterdam te doen, kwam van het kunstenaarsduo DRIFT en het creatieve bedrijf Mothership. Laatstgenoemde zou in eerste instantie de openingsshow van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam verzorgen.

De beelden zijn meer dan indrukwekkend. Zeker ook door de muziek er bij. Pianist Joep Beving begeleidde de show muzikaal tijdens de livestream. De onderstaande video bevat de mooiste beelden van de liveshow. Zet wel je geluid aan.

Bekijk de hoogtepunten van de Lichtshow boven Rotterdam: