Droombaan: Beheer een berghut in de Alpen op 3.450 meter hoogte

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Droombaan: Run een berghut in de Alpen op 3.450 meter hoogte

Refuge de l’Aigle, waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. Deze berghut ligt boven op de Adelaarsrots in het Franse zuidwesten. Volgens kenners is het een van de mooiste en meest legendarische berghutten van Europa. De berghut zoekt voor 2022 een beheerder. Je nieuwe baan begint op 1 april. En, is deze vacature iets voor jou?

De berghut werd in 1910 al gebouwd bovenop een bergtop. In 2014 was er een grote renovatie, waardoor de berghut weer modern is. Al is er geen stromend water en geen wifi. Maar wel een keuken met lekkere maaltijden. Deze plek wordt geroemd om zijn gastvrijheid, maar vooral om het waanzinnige uitzicht.

Je kijkt vanaf de hut neer op de Meije, een berg in het noordwesten van de bergen van de Écrins aan de Italiaanse grens. Het is onderdeel van het beroemde Ecrins National Park. Maar dit is nog net Frankrijk, al is dit wel ruig Frankrijk.

Zo mooi ligt de berghut

De hut wordt een toevluchtsoord genoemd, en is alleen te voet of per helikopter te bereiken. In de winter kan het met tourski's, al is het wel een lange tocht. De wandeltocht naar deze berghut duurt zes uur, waarbij je ruim 1.800 meter moet bedwingen. Veel gasten komen met de helikopter. 

Maar nu heeft de Franse bergbeklimvereniging FFCAM een probleem. Sinds de jaren 70 is er een beheerder in de berghut in het voorjaar, maar volgend jaar niet. En net nu de wereld weer langzaam open gaat is dat zonde. Met name voor de vele bergbeklimmers die gebruik van de berghut willen maken. Dus is de vacature voor de beheerder online gezet. 

Hou er rekening mee dat je wel gekwalificeerd moet zijn. Dit betekent dat je wel enige ervaring in het runnen van zo'n afgelegen refuge. Maar als je dat hebt is dit wel een droombaan toch?   

Is deze baan iets voor jou?

Je krijgt kost en inwoning, maar ook de verdiensten van het eten en drinken. Lijkt het je wat? Geef je dan op via de vacature