blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Droombaan: Kasteelheer op Engels eilandje

Heb jij tijd over de komende maanden? Dan is deze baan iets voor jou. Je kunt namelijk kasteelheer worden. En niet op zomaar een plek, maar op het historische eilandje St Michael’s Mount.

Het eiland ligt zo’n 400 meter uit de kust. Het is alleen bij laag water via een weg te bereiken. Bij vloed heb je een bootje nodig, of de veerboot die ook bezoekers brengt. Waardoor deze plek echt iets bijzonders heeft volgens veel bezoekers. En als je van geschiedenis houdt is het helemaal uniek.

Het eilandje St Michael’s Mount ligt vlak voor de kust van Cornwall in Engeland. Sinds deze week wordt daar naar een nieuwe kasteelbeheerder gezocht. En dit is echt een magische plek.

Het pad door zee naar het eiland

Het kasteel

Het kasteel St Michael’s Mount dateert uit 1135 en ligt bovenop een heuvel. Het is een van de meest bekende kastelen in de omgeving van Cornwall. Bezoekers kunnen online een toegangsbewijs kopen om het te bezoeken.

Wat zijn mijn taken als kasteelbeheerder?

Het landgoed met kasteel ligt op het eiland. Als kasteelbeheerder ben je verantwoordelijk voor allerhande onderhoudstaken, die bij zo’n oud kasteel horen. Je moet daarvoor minimaal vijf nachten per week op het eiland verblijven. Je hebt uitzicht op zee en over stilte heb je geen klagen.

Zo ziet het kasteel er uit

Privé eigendom

Het kasteel met landgoed is eigendom van de familie St Aubyn. Zij wonen al generaties lang in het kasteel en zijn op zoek naar een discreet en warm persoon. Het is ook de bedoeling dat je in de omgeving van Cornwall wil vestigen.

Hoe kan ik solliciteren?

Bekijk meer informatie over deze baan hier.

Openingsfoto: Fuzzypiggy (CC BY-SA 3.0) via Wikimedia.