Duiker wordt bijna opgegeten door walvis in Noorwegen

De winter is vaak nat en koud. Maar je kunt dan wel enkele hele bijzondere natuurspektakels meemaken.

Een daarvan is het snorkelen en duiken met orka’s en walvissen in de winter in Noorwegen. Een unieke belevenis in de maanden december, januari en februari.

Dianshan Ee was een van de toeristen die deze week aan boord ging van een speciale boot om naar walvissen te zoeken. Dit is in het noorden van Noorwegen. Toen de dieren eenmaal gespot waren ging ze het water in. Al snel zag ze de walvissen voorbij zwemmen, die op zoek zijn naar haringen.

Wil jij ook snorkelen en duiken met orka’s en walvissen?

Dit is zelfs voor Noorse begrippen een absolute top excursie. Het is een bijzonder natuurspektakel. Wil jij dat ook? Bekijk dan mijn tips om te snorkelen met orka’s en walvissen in Noorwegen.

De walvissen van Noorwegen

Deze lekkernijen verschuilen zich in de winter vaak in de Noorse fjorden. Ze doen dit massaal, waardoor je zogeheten bait balls krijgt. Dit is als de vissen erg op elkaar gepakt gaan zitten en snel gaan zwemmen. En dat is precies waar de walvissen, alsook orka’s, naar op zoek zijn. Ze jagen de dieren verder op om dan ineens toe te slaan. Waarbij ze van onder de haringen proberen te verrassen.

Zoals je op onderstaande video ziet, kan dat ineens gebeuren. Angstig mooi, dat is denk ik wel de beste omschrijving voor dit avontuur. Ineens duiken twee enorme walvissen met open bek op, waarvan eentje wel heel dichtbij. Toch? Hoe zou jij reageren?

Bekijk de beelden van de duiker en de walvis: