Grijze walvis wil toeristen in plastic bootje aanraken

Dana Point in de Verenigde Staten is beroemd vanwege de walvissen. En met name in onze winter als de grijze walvis zich in dit deel van Californië vaak laat zien. De dieren zijn vaak super relaxt en komen geregeld naar de plastic boten met toeristen. Zoals ook afgelopen dagen toen een grijze walvis wel heel dichtbij kwam bij een bootje.

Een grijze walvis kan wel 16 meter lang worden is staat bekend om zijn rustige karakter. Ze worden vaak gezien in dit deel van Amerika, alsook langs de kust van Baja California in Mexico. Wat een echte hotspot is voor walvisliefhebbers. Bekijk mijn tips voor walvissen spotten in Baja California.

Het dier laat duidelijk zien nieuwsgierig te zijn. Hij zwemt onder de boot door om daarna met zijn snuit boven water te komen. De toeristen staan letterlijk oog in oog met het dier. Het lijkt alsof de walvis wil zien wie naar hem komt kijken. De beelden zijn meer dan indrukwekkend. Ik heb diverse walvissafari’s gedaan, maar dit heb ik nog niet gezien. En zou ik dolgraag willen meemaken, jij?

Bekijk de heerlijke video: