IJslands hotel zoekt fotograaf om het Noorderlicht vast te leggen

Kun jij goed foto's maken? En heb je rond september en oktober tijd? Dan is dit iets voor jou. Het bekende IJslandse Hotel Rangá zoekt een 'official Northern Lights Catcher'. Wat jij moet doen is wat elke reiziger wel wil...

Soms kom je op het internet de meest fraaie baantjes tegen. Ik vind dat ik zelf een geweldige baan heb, maar er zijn er meer. Zoals deze in het machtige IJsland. Hotel Rangá is een luxe resort in het zuidwesten van het eiland.

Je krijgt gratis een kamer in het hotel, drie maaltijden per dag, terwijl ook je vluchten naar IJsland worden betaald. Oh, en je mag ook de buitenjacuzzi gebruiken. Daarnaast kun je ook het onbekende binnenland van het eiland verkennen.

En wat moet jij doen? Je krijgt dit alles als jij foto's en video's maakt van IJsland en het Noorderlicht. En natuurlijk mag je je avonturen en foto's delen via de sociale media kanalen van het hotel. En van jezelf natuurlijk.

De voorwaarden

Je moet drie weken aaneengesloten beschikbaar zijn in de periode september tot en met oktober. Het Noorderlicht is lastig te voorspellen, vandaar dat je een langere periode moet gaan. Daarnaast fluctueert de intensiteit van de dansende gordijnen. De data van je reis worden in overleg bepaald.

De vele kleuren van het Noorderlicht. ©Hotel Rangá

Het lucht observatorium

Het hotel heeft een speciaal observatorium om naar de hemel te kijken. Dit is zowel voor het Noorderlicht als voor de sterren. Er staan speciale sterrenkijkers om de hemel af te speuren. Maar het is ook een plek om zonder lichtvervuiling naar de lucht te kijken.

Hoe doe ik mee?

Je kunt je aanmelden via de website van het hotel. 

Geef je op via de website van Hotel Rangá