Kleinzoon neemt oma die nog nooit zee of bergen heeft gezien mee op rondreis

Brad Ryan is op een missie. Met zijn oma Joy. Toen de Amerikaan thuis kwam van zijn eerste reis begon hij uitgebreid en vol passie te vertellen. Maar hij ontdekte iets bijzonders aan zijn oma, terwijl ze zijn foto’s bekeek. Ze zei namelijk dat ze nog nooit de zee had gezien. Of bergen. Ze had haar leven lang gewerkt en was tevreden met haar man in Ohio, in het hart van Amerika.

Maar tijden veranderen. Brad besloot in 2015 om haar mee te nemen naar Great Smoky Mountains National Park. Ze reageerde zeer blij. Waarna Brad heeft besloten zijn oma mee te nemen naar alle 61 nationale parken die het land kent. En dus ook naar de zee en naar de Rocky Mountains.

Hij deelt de foto’s die hij met haar maakt op social media. Waar hij honderden positieve reacties krijgt. En vertelt dat zijn oma ook nog nooit zandduinen had gezien. ,,En een cactus. Of een woeste rivier. Of nederzettingen van de eerste bewoners van dit deel van de wereld. En ze vindt alles prachtig.”

Inmiddels staat de teller op bijna 30 nationale parken, waaronder zeer fraaie als Badlands, Glacier, Grand Canyon, Joshua Tree, Yellowstone en Yosemite. Waarbij ze ook talloze wilde dieren hebben gespot, waaronder bruine beren en elanden. Allemaal dieren die niet in Ohio leven.

Onderweg hebben ze talloze bijzondere momenten. Brad: ,,Ik zie hoe het kind weer in haar boven komt. Ze rolde letterlijk van de duinen af in Great Sand Dunes National Park. Ze was toen 87 jaar,” lacht hij. Maar ook hij leert tijdens deze heerlijke reis. ,,Ik had altijd doelstellingen zoals een berg beklimmen of zo. Maar nu merk ik dat je ook van de kleine momenten kunt genieten. Eenvoudig zelfs als ik met haar ben.”

Bekijk ook de video van het tweetal: