Het zijn uitzonderlijk imposante dieren. En groot. En ook wel sterk, zo blijkt uit onderstaande video. De Amerikaanse bizon staat hoog op het verlanglijstje van veel reizigers. Maar dit zijn wilde dieren en ze zijn dus ongekend sterk.

Een van de beste plekken om dit dier in het wild te zie is Yellowstone National Park in de staat Wyoming in de Verenigde Staten. Dat bekend staat om zijn natuurschoon en vele wilde dieren. Je kunt hier heerlijk wandelen, maar ook een autoritje kan al erg spannend zijn. Zoals blijkt uit de beelden.

Een kudde bizons trekt de weg over. Mede hierdoor moeten talloze auto’s wachten. Maar hier is dat juist een geweldig moment, als je zoveel bizons bij elkaar ziet. Hier kom je voor als je naar dit nationaal park reist.

En dan helemaal als je het filmt en je ziet ineens een bizon door de lucht vliegen. Want dat gebeurde er. Twee bizons hadden een onderonsje waarbij eentje op de hoorns werd genomen. En hij kwam los van de grond. On daarna weer te landen zonder kleerscheuren. Wonderlijke beelden, toch?

Bekijk de beelden van de bizons:

Bison fight

Bison mating season is still going on in the park. Male bison are particularly aggressive right now, though all bison and other wildlife can be dangerous. Remember to always keep your distance—25 yards from bison and elk; 100 yards from all other wildlife.

#Yellowstone #NationalPark #WhatWildlifeDoWednesday #Bison

Posted by Yellowstone National Park on Monday, August 10, 2020