Video: Toerist moet stoppen voor vechtende bizons op weg in Yellowstone

Het zijn uitzonderlijk imposante dieren. En groot. En ook wel sterk, zo blijkt uit onderstaande video. De Amerikaanse bizon staat hoog op het verlanglijstje van veel reizigers. Maar dit zijn wilde dieren en ze zijn dus ongekend sterk.

Een van de beste plekken om dit dier in het wild te zie is Yellowstone National Park in de staat Wyoming in de Verenigde Staten. Dat bekend staat om zijn natuurschoon en vele wilde dieren. Je kunt hier heerlijk wandelen, maar ook een autoritje kan al erg spannend zijn. Zoals blijkt uit de beelden.

Wil jij de Amerikaanse bizon zien in het wild?

Lees mijn artikel met achtergrondinformatie over het iconische dier en de beste plekken om het zien. Ontdek alles over de Amerikaanse bizon.

Kudde bizons op de weg

Een kudde bizons trekt de weg over. Mede hierdoor moeten talloze auto’s wachten. Maar hier is dat juist een geweldig moment, als je zoveel bizons bij elkaar ziet. Hier kom je voor als je naar dit nationaal park reist.

En dan helemaal als je het filmt en je ziet ineens een bizon door de lucht vliegen. Want dat gebeurde er. Twee bizons hadden een onderonsje waarbij eentje op de hoorns werd genomen. En hij kwam los van de grond. On daarna weer te landen zonder kleerscheuren. Wonderlijke beelden, toch?

Bekijk de beelden van de bizons: