Leeuwen, hyena’s en wilde honden nemen golfbaan in Zuid-Afrika over

Ook de golfbanen in Zuid-Afrika zijn dicht. En dat hebben de wilde dieren door. Daarom keek een verzorger van het Skukuza Golf Course vorige week dan ook gek op toen hij een groep wilde honden zag op het golfterrein. En een paar dagen geleden was het weer raak.

Skukuza is het grootste kamp in het beroemde Kruger National Park en kent geen hekken. Het ligt in het zuiden van het park en is een populaire plek om de nacht door te brengen. De golfbaan is de enige in het park. En zeer geliefd bij spelers die graag in de natuur willen spelen. Al is dit misschien iets te…

Als je op safari gaat is de Afrikaanse wilde hond de hoofdprijs. De dieren waren erg rustig. Ze waren aan het spelen en sommigen waren aan het uitrusten. Deze ongekend sociale dieren worden niet al te vaak gezien. Al is het Kruger National Park een van de beste plekken om dit roofdier te zien.

Dit zijn de beste plekken om dit dier in het wild te zien: Afrikaanse wilde hond.

Bekijk de wilde honden op het golfterrein:

Maar het werd nog gekker. Een paar dagen later zag hij een troep leeuwen op het gladgeschoren gras. En als klap op de vuurpijl ziet hij ook nog wat hyena’s lopen. Wonderlijk toch?

Bekijk de wonderlijke beelden van de leeuwen en hyena’s:

Ik was recent nog in Zuid-Afrika:

Bekijk hier mijn reisverhaal waarbij ik op zoek ging naar zeeschildpadden, walvissen en op safari gegaan. Lees hier Het onbekende Zululand van Zuid-Afrika