Mannen redden immense zeeleeuw van plastic in Namibië

Dit is een ware heldenactie. In Namibië gaan twee mannen kijken bij een immense zeeleeuwenkolonie bij het beroemde Pelican Point bij Walvis Bay in Namibië. Ze zien een immense mannetjeszeeleeuw met een stuk plastic om zijn nek. Dus verzinnen ze een plan hoe ze het dier kunnen verlossen van het plastic.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ze hebben speciale netten om de dieren te vangen. Want het gebeurt helaas vaker dat deze dieren vast komen te zitten in netten en dergelijke. Maar een net voor een dier van meer dan 150 kilo hebben ze niet. Toch proberen ze het, al moeten ze wel stevig sprinten in het mulle zand. Al zijn de dieren gelukkig ook niet zo snel.

Het lukt ze om het dier te vangen. Maar dan moeten ze nog het plastic van hem af halen. En zeeleeuwen kunnen hard bijten, zeker een mannetje die gevangen zit. Maar het lukt en ze kunnen, met enige moeite, het dier vrij laten. Een bijzondere ervaring, dat is zeker.

Ik was met deze mannen kajakken bij de zeeleeuwen:

Twee jaar geleden was ik kajakken bij Pelican Point met deze twee mannen. Het weer was hetzelfde; een beetje mistig. Maar de ervaring om met deze dieren in het water te zijn is magisch. Naude Dreyer is oprichter van Pelican Point Kayaking en heeft zijn hart verloren aan deze dieren. En terecht.

Lees hier meer over mijn excursie Zeeleeuwen en flamingo’s in Walvis Bay.

Bekijk de video hoe ze het dier vangen: