blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Natuurlijke brug Darwins Arch ingestort op de Galapagoseilanden

De beroemde natuurlijke brug Darwins Arch is op 17 mei ingestort. Deze imposante brug stond in zee bij de wereldberoemde Galapagoseilanden en werd door veel toeristen bezocht.

Bezienswaardigheid op de Galapagoseilanden

Darwins Arch was 54 meter hoog, en al verre te zien. De boog was ontstaan door de zee die hier op de rotsen beukt. Het binnenste deel was zachter en werd uiteindelijk weggespoeld. Waarna de boog al snel uitgroeide tot een van de meest karakteristieke plekken van de eilanden.

Op 17 mei was de boog plotseling verdwenen. Alleen de twee pilaren staan nog overeind, het stenen dak is weg. Waardoor je nu twee vreemde stenen pilaren ziet, die uiteindelijk ook door erosie ten onder zullen gaan.

Bekijk hier hoe The Arch er uit zag en er uit ziet nu:

Een van de beste duikplekken ter wereld:

De wateren rondom de natuurlijke brug zijn zeer populair bij duikers. Sterker nog, het behoort tot de beste duikplekken ter wereld. Waar je onder meer hamerhaaien, mantaroggen, geelvintonijn, dolfijnen en walvishaaien tot 14 meter lang kunt zien. Al heb je hier ook een grote kans op Galapagoshaaien, adelaarsroggen, groene schildpadden en karetschildpadden, zijdehaaien en witpuntrifhaaien en barracuda’s.

Zie hoe mooi Darwins Arch was en de onderwaterwereld