Nieuw: Volledig digitaal visum voor China

Reizigers die eerder naar het land zijn geweest weten er alles van: de visumprocedure voor China is niet de eenvoudigste. Stapels documenten zijn nodig om bij het Chinese Visa Application Centre in Den Haag een visum te regelen. Een hard copy paspoort, contract van een werkgever en een salarisstrook zijn slechts enkele van de documenten die nodig zijn.

Je moet veel documenten verzamelen en dient twee keer op en neer naar Den Haag te reizen. Verder ben je ongeveer een week je paspoort kwijt. Deze procedure is gelukkig verleden tijd.

Wat als er een eenvoudigere manier was om het visum voor China te regelen? Die is er, sinds kort.

Geheel online visa voor China

Tegenwoordig kan een visum voor China geheel online worden aangevraagd. Geen bezoek aan Den Haag, geen waslijst aan documenten en geen week zonder je paspoort. Het is zelfs niet nodig om je paspoort ergens naar toe te sturen. Mooie bijkomstigheid is ook dat het zelfs iets goedkoper is dan bij het Chinese Visa Application Centre in Den Haag.

Snel en makkelijk een visum regelen

Door je visa voor China  via Evisumservice aan te vragen kun je dit online doen. De gehele aanvraagprocedure verloopt online. Het aanvraagproces bestaat uit vijf eenvoudige stappen:
–Je vult het digitale aanvraagformulier in;
–Upload een kopie van je paspoort;
–Upload je hotelreserveringen en vliegtickets;
–Upload een pasfoto
–Voldoet de betaling

De gehele aanvraagprocedure bedraagt daarmee zo’n 10 minuten. Ruim voor vertrek naar China krijg je het officiële visum in je brievenbus per aangetekende post.

Aanvullende vereisten voor dit type visum

Als je naar China gaat is het dus verplicht om een visum in je bezit te hebben. Wel zitten er een aantal voorwaarden verbonden aan dit type visum. Zo dien je met minimaal 2 personen te reizen en korter dan 30 dagen te reizen. Officieel gaat het om een toeristenvisum, maar het wordt ook veel gebruikt voor zakenreizen. Het paspoort moet ook nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat je China binnenkomt.

Visum voor Hong Kong

Wil je naar Hong Kong? Dit is een speciale administratieve regio van China. Verblijf je hier korter dan 90 dagen, dan heb je géén visum nodig. Voor werken of studeren in Hong Kong heb je wel een visum nodig. 

Je paspoort dient wel nog minimaal een maand geldig te zijn nadat je Hong Kong verlaat. Ga je hierna nog naar China? Dan heb je uiteraard wel een visum nodig.

Waarom naar China?

China is een erg groot land waar veel te doen is. Er zijn heel wat bezienswaardigheden die je eigenlijk wel gezien moet hebben. Wel is het vrijwel onmogelijk om alle highlights van China te bezoeken doordat het er zoveel zijn.

Bezoek bijvoorbeeld de Verboden Stad in Peking, de Chinese Muur of het Terracottaleger. Maar er zijn nog veel meer plekken waar je de rijke geschiedenis en cultuur kunt ontdekken!