Unieke treinreis van het oosten van Amerika naar het westen voor slechts 213 dollar

De blogger Derek Low wilde eens onderzoeken wat het kost van dwars door Amerika te reizen. Niet per vliegtuig, of huurauto, maar per trein. Hij onderzocht talloze tickets en treinreizen. Hij kwam tot een verrassende vinding: Het kan al voor 213 dollar: zo’n 190 euro.

Het is een reis van bijna 5.500 kilometer, langs bekende steden, onder meer door de Rocky Mountains en beroemde prairies van de Verenigde Staten


Zo ziet de route er uit

Het kan in vier dagen worden gedaan, maar je mag ook stopovers hebben natuurlijk. Zodat je het in twee weken kunt doen bijvoorbeeld. Derek schreef zijn ervaringen op zijn website met talloze foto’s.

Derek begon zijn reis in San Francisco. En door de San Francisco Bay Area reed de trein bijna over water. Daarna ging het snel het binnenland in en rukte de bomen op. Meer en meer bossen en meer en meer rotsen.

De blogger nam het goedkoopste treinkaartje, maar zag ook de beroemde Sightseer Lounges, de grote draaibare stoelen om het landschap beter te zien. Dit rijtuig is uitgerust met grote ramen, zodat je extra veel ziet

Hij at ook aan boord, met name als de zon onder ging. Hij zocht het restaurant op en ging eten. Je wordt ingedeeld aan een tafel met anderen, waarbij interessante gesprekken ontstaan. Derek ontdekte dat er genoeg reizigers zijn die dit soort reizen maken met de trein.

De stoel waarop hij zat was opvallend comfortabel. ,,De ruimte was erg breed en de rugleuning kon 40% naar achteren. Meer dan in een vliegtuig. Je kon ook ‘sleeper cabins’ boeken, maar dat is natuurlijk duurder,” aldus Derek. En toen hij zijn ogen open deed was het landschap elke keer weer anders.

De vele landschappen van Amerika

Tal van landschappen rolden aan Derks zijn ogen voorbij. Hij las wat boeken, werkte wat op zijn pc en maakte talloze gesprekken met zijn medereizigers. Maar hij keek vooral naar buiten. Want hij was hier nog nooit geweest.

Naast veel ruige landschappen, zag hij ook veel steden zoals Salt Lake City, Denver, Chicago. Tot nu toe had hij nog maar in één trein gezeten: The California Zephyr. Deze rijdt van San Francisco naar Chicago.

Derek stapte over op de Lake Shore Limited, die van Chicago naar New York rijdt. Een beroemde trein, althans in de Verenigde Staten.

Het laatste stuk

De landschappen werden vlakker en ruimtelijker. Ook hier kon je in een luxe stoel zitten en van het uitzicht en het weer genieten. In zijn artikel legt hij uit dat dit het echte reizen is. En dat hij waarschijnlijk meer van Amerika heeft gezien dan de meeste Amerikanen.

Volgens hem is het ook voor toeristen een goede manier om te reizen en het land te zien. En dat voor 213 dollar….

Meer informatie over Derek zijn reis op DerekLow.co