Parkwachter plaatst unieke selfie met berggorilla’s in Virunga

Op social media gaat een unieke foto van berggorilla’s rond. Enkele natuurbeschermers van de Elite AntiPoaching Unites and Combat Trackers van het Virunga-park in het wereldberoemde Virunga-gebergte in Congo op hun Facebook-pagina hebben gezet.

Op de foto poseren parkrangers Mathieu Shamavu en Patrick Sadiki met de gorilla’s Ndakasi en Matabishi. De dieren zijn van jongs af an opgevangen, nadat hun ouders waren gedood door stropers.

De dieren laten zich graag vastleggen zo lijkt het. De foto heeft als bijschrift ‘Just another day at the office’. Oftewel ‘een normale dag op kantoor’.

De zeldzame berggorilla

In Virunga leven ongeveer 1.000 berggorilla’s. Ze worden bewaakt door zo’n 600 parkwachters. Al toerist kun je de dieren bezoeken, met je geld worden de parkwachters betaald. Deze excursies naar de berggorilla’s kunnen overigens ook in Rwanda en Oeganda.

De Elite AntiPoaching Unites and Combat Trackers van het Virunga-park in Congo zijn de bewakers van de berggorilla’s die hier leven. Ze doen dit met hun leven, want in de afgelopen jaren zijn ze geregeld in aanraking gekomen met stropers. Waarbij sommigen van hen het leven lieten. Dit allemaal om een uniek dier te beschermen; de berggorilla.

Het wonderlijke van de foto is dat de apen overeind staan. Waardoor veel mensen twijfelen aan de echtheid van de foto. Op Facebook leggen de mannen hun situatie uit. Ze hebben door de jaren heen een hechte band met de dieren opgebouwd. Dat moet wel, want de stropers komen veelal ’s nachts. En dus moeten ze ook in de nacht bij de dieren blijven. 

Bekijk de unieke foto:

Al eerder deelde hij deze hartverwarmende foto’s:

Daarnaast heeft Virunga een opvangcentrum voor verweesde berggorilla’s. Dat heet het Senkwekwe Center. Dit is een van de foto’s die de passie bij de mensen die er werken laat zien.

Meer weten over hun werk?

Je kunt hun belevenissen volgen op Facebook.

Ook naar de berggorilla’s?