blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Poema laat zich zien op ijsberg bij Perito Moreno gletsjer

Toeristen zagen iets bijzonders op een van de vele ijsbergen tijdens hun trip in Los Glaciares in Zuid-Amerika. Een poema zat op zijn gemak op het ijs dat voorbij dobberde. Volgens de kapitein is het de eerste keer dat hij het roofdier op een ijsschots zag. Het zijn zeker unieke beelden om te zien.

Sommige video's moet je zien om te geloven. Dit is er zo één. In het beroemde Los Glaciares National Park maken veel toeristen een excursie met een boot. Dit is populair in Argentinië vanwege de gletsjers en vele ijsschotsen in het water. Maar zij zagen iets wat nog niemand had gezien.

Op een van de ijsschotsen was plotseling een donkere stip zichtbaar. Het blijkt een poema te zijn, het roofdier dat hier van nature voor komt. Het dier zit op zijn gemak op het ijs. Als de boot dichterbij komt laat het dier zich beter zien. Nadat de toeristen een foto (en ook diverse video's) hebben gemaakt laten ze het dier met rust.

Geen gevaar voor de poema

De poema op de ijsschots.

Volgens een bioloog kan een poema erg goed zwemmen, zelfs in dit koude water. Hoe het dier op het ijs is gekomen is niet helemaal duidelijk. Het kan een rustplaats zijn tijdens een zwemtocht, maar ook kan hij op jacht zijn geweest en zo op het ijs terecht zijn gekomen midden in het wilde Patagonië

Volgens biologen in het park heeft het dier gewacht tot hij weer in de buurt van land was. Waarna hij zonder problemen zijn weg kan vervolgen.

Zelf ook Los Glaciares bezoeken?

Los Glaciares National Park is een heerlijk natuurgebied in Argentinië. Het immense gebied ligt strak ingeklemd tussen steile bergen, uitgestrekte naaldbossen, azuurblauwe smeltwatermeren en eindeloze steppes. Een plek waar je goed kunt wandelen en andere excursies kunt maken.

Bekijk mijn tips voor het Los Glaciares National Park

Bekijk de bijzondere video