Moederbeer met jongen gaat zwemmen in Lake Tahoe

Het is al weken extreem warm in de meeste delen van Noord-Amerika. Waarbij mens en dier dan graag verkoeling zoeken. Een van die plekken is Lake Tahoe, een groot zoetwatermeer in Amerika. Waar deze week iets heel bijzonders te zien was.

Lake Tahoe is met name bij Amerikanen erg populair. Dit immense zoetwatermeer ligt in de Sierra Nevada, op de grens van de Amerikaanse staten Californië en Nevada. Het is het grootste bergmeer van de Verenigde Staten, dat in de buurt van het kolkende Las Vegas ligt.

Al weken extreme hitte

De afgelopen week zochten veel lokale inwoners verkoeling, maar ook een moederbeer met haar drie jongen. De bruine beer is altijd een attractie, maar ook een gevaarlijk dier. Dus houden de mensen afstand van de dieren, zeker als ze jongen hebben. Dan is de moeder erg beschermend en kun je beter uit de buurt blijven.

De dieren daarentegen hebben het erg naar hun zin. De jongen spelen op hun gemak in het koele water, terwijl de moederbeer een jong helpt bij het zwemmen. Het ziet er erg lief uit, toch? 

De video werd gemaakt door een toerist die het op YouTube zette. Al snel werd het opgepikt door de lokale en nationale nieuwszenders.  

Bekijk de heerlijke beelden