Walvis van 40 ton springt in zijn geheel uit het water

Een groepje duikers in Zuid-Afrika werd op hun reis in een rubberen boot verrast door een walvis die in zijn geheel uit het water sprong. Een van hen filmde het dier en plaatste de bijzondere beelden op YouTube. De video werd gemaakt in Pondoland in de Oost-Kaap (Eastern Cape province). Dit is een heerlijk ruig gebied dat door de meeste toeristen wordt overgeslagen.

De beroemde Sardine Run

Het unieke voorval gebeurde tijdens de beroemde Sardine Run. Dit is de jaarlijkse trek van de sardines voor de kust van Zuid-Afrika. De dieren verzamelen zich dan om te paren. Waar altijd veel walvissen op af komen. Dit zijn vooral bultruggen. Lees mijn artikel over de beste plekken om een bultrug te zien.

Maar je hebt kans om ook talloze dolfijnen, haaien en veel vogels te zien. En dat gebeurt vaak van heel dichtbij merkte ik. Iets wat je ook goed op de video kunt zien. Ze zien letterlijk overal walvissen die uit het water springen. Ook zie je diverse walvissen die nieuwsgierig uit het water komen om even naar het bootje te kijken.

Dit ook meemaken?

Ik maakte de Sardine Run ook mee en keek mijn ogen uit. Wat een natuurspektakel is dat, met tientallen wilde dieren om je heen. Wil je meer weten over deze jaarlijkse gebeurtenis? Lees dan mijn tips over de Sardine Run

Bekijk de unieke beelden