Bizon rent in volle vaart langs toeristen

In de winter reizen kan voor grote verrassingen zorgen. Zoals uit deze video blijkt. Een groepje toeristen bezoekt het beroemde Yellowstone National Park in de Verenigde Staten. Er is sneeuw gevallen en het landschap is zeer indrukwekkend. De weg is niet glad, maar je moet wel opletten. Totdat ze plotseling iets bijzonders zien.

Een bizon komt in volle vaart over de weg gerend. Dit majestueuze dier lijkt haast te hebben. Het is maar liefst 600 kilo dat over de weg dendert. Je kunt zijn adem zien in de koude lucht. De toeristen filmen het tafereel en zetten het op Youtube. Wat tot discussies leidt.

Wat is de reden van zijn gedrag? Wordt hij opgejaagd door wolven? Yellowstone staat er om bekend dat hier in de winter wolven jagen jagen op bizons. Zelfs op volwassen dieren. Sterker nog, dit nationaal park is volgens kenners de beste plek om wolven te zien in de wereld. En dan dus in de winter, als je vanaf de diverse wegen een goede kans hebt om ze te zien. En ook op jacht op de diverse soorten herten die hier leven. En dus ook bizons.

Bekijk de video van de bizon: