Video: Jonge zeearend valt uit nest, maar wordt gered

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Jonge zeearend valt uit nest, maar wordt gered

Een jonge Amerikaanse zeearend valt per ongeluk uit het nest als een van haar ouders weg vliegt. Het jonge dier valt meters naar beneden op de rotsen. Talloze mensen zien het gebeuren op een webcam bij het nest. Via de webcam zien ze dat het dier nog leeft. Een reddingsoperatie wordt opgezet en met succes.

De Amerikaanse zeearend is erg bijzonder om te zien als je op reis bent. Het iconische dier is niet voor niets het symbool van de Verenigde Staten. hun aantal neemt af, dus worden talloze maatregelen genomen om het dier te beschermen. Op talloze plaatsen zijn webcams bij nesten gehangen, zodat mensen thuis mee kunnen genieten van het groot brengen van de jongen.

Al gaat dit niet altijd goed, zoals je op deze video goed kunt zien. Als een van de ouders probeert weg te vliegen raakt hij met zijn poten het jong. Deze raakt uit balans en valt naar beneden. Het gebeurde op Catalina Island dat ruim 30 kilometer uit de kust van Californië ligt.

Een aantal mensen zaten op de webcam te kijken en zagen het gebeuren. De camera van de webcam kan op afstand worden bestuurd, zodat de zoektocht begon. Al snel werd het jonge dier gespot op een steile rots. Hij leek in orde te zijn. Een paar lokale mensen, inclusief een bioloog, kwamen direct in actie.

Reddingsactie op touw gezet

Ze maakten de klim naar het dier, wat niet eenvoudig was. Ze moest zelfs een deel abseilen om bij het jonge dier te komen. Het lukt, om het daarna weer op het nest te zetten. Ook verstevigden ze het nest met takken. Hierdoor kan de jonge arend niet zo snel meer uit het nest zou vallen.

Bekijk de video

Kijk live naar de dieren