blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Toeristen komen gevaarlijk dicht bij vechtende bisons in Yellowstone

Al eerder heb ik diverse video's van mensen gedeeld die gevaarlijk dichtbij wilde dieren komen. Waarbij je je soms afvraagt wat mensen bezielt om dit te doen. Zeker in dit geval, als twee meer dan duizend kilo wegende dieren onenigheid hebben en ze elkaar zelfs over de weg duwen.

Zo ook bij de Amerikaanse bizon, een imposant dier dat leeft op de prairies van de Verenigde Staten. En waarmee jaarlijks ongelukken gebeuren, soms met de dood tot gevolg. Deze dieren zijn onvoorspelbaar, zeker als je ze verspert of te dicht in de buurt komt. Daarom ben ik zo verbaasd over onderstaande video.

Alles voor een foto

Het gebeurde in het beroemde Yellowstone National Park, een natuurpark dat bekend staat om zijn wilde dieren. En eerlijk is eerlijk, je wilt natuurlijk wel een kudde bizons zien als je dit park bezoekt. Waarbij je kans hebt dat de dieren simpelweg op de weg lopen. Wat een bijzondere belevenis is.

Maar veel toeristen stappen dan uit hun auto, zodat ze een foto kunnen maken. Zoals je op onderstaande video kunt zien. Gelukkig zijn er ook anderen, die wel op een veilige afstand staan. Zij roepen naar het echtpaar dat ze levensgevaarlijk bezig zijn. Wat doe jij als je dit ziet? Roep je naar andere toeristen? 

Bekijk de beelden