blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

7 handige apps die tijdens een autovakantie goed van pas komen

Reizen is helemaal niet moeilijk meer. De tijden waarbij je vliegtickets en hotelreserveringen nog uit moest printen zijn voorbij. De smartphone heeft ervoor gezorgd dat je alles makkelijk bij je hebt enkel en alleen door je telefoon mee te nemen op reis.

Maar de smartphone maakt het nog een stuk makkelijker als je er met de auto op uit trekt. Hier zijn enkele handige apps die je tijdens een autovakantie zeker kunt gebruiken.

1. Google Maps

De meest onmisbare app die je je maar kunt indenken. Google Maps zorgt niet alleen voor de snelste routes onderweg, maar geeft je ook actuele informatie over bijvoorbeeld files en werkzaamheden ook in het buitenland.

2. Roadtrippers

De app Roadtrippers doet nog een stukje meer dan je enkel maar de weg wijzen. Uiteraard wil je tijdens je autovakantie ook nog iets zien, en dit is waar deze app zijn nut bewijst. Geef je begin- en eindbestemming aan en de app zal je de mooiste route tonen wat bezienswaardigheden betreft. Ideaal om je road trip helemaal de moeite waard te maken dus!

3. Foursquare

Met Foursquare heb je meteen de lokale kennis in een nieuwe stad. De app geeft je de beste adresjes op uit eten te gaan, iets te drinken of iets te doen. Door het feit dat dit een erg populaire app is, zal je voor de meeste steden tijdens je autovakantie tips vinden.

4. Tuneln

Het kan soms eens moeilijk zijn om tijdens een autovakantie voortdurend te moeten zoeken naar de juiste radiozender. En die roadtrip-cd ben je ook wel zat na de eerste paar dagen. De app Tuneln helpt je van dit probleem af door je livestreams te bezorgen van maar liefst 100.000 radiostations over de hele wereld. Altijd goede muziek dus tijdens jouw roadtrip.

5. Polarsteps

Polarsteps is de perfecte app voor wie zijn reis helemaal wil vastleggen en delen met het thuisfront. Niet alleen sla je de hele route op, maar je kunt de belangrijkste bezienswaardigheden nog eens een extra touch geven door er foto en video aan toe te voegen.

6. Around me

Hoe vind je een apotheek wanneer je er eentje nodig hebt? Of een supermarkt of benzinestation? Op goed geluk? Nee hoor. Met de app Around me zie je zoals de naam het zelf zegt alles wat er in je buurt bevindt. Of het nu een bioscoop, parkeerplaats of pinautomaat is.

7. Splitwise

Een probleem dat vaak voorkomt bij een groep vrienden die samen op roadtrip vertrekken; je hebt een hele reeks uitgaven onderweg, maar wie betaalde er nu weer wat? Met de app Splitwise  kun je nu heel eenvoudig bijhouden wie er wat betaalt. Van de autoverzekering van je huurwagen tot dat bezoekje aan het restaurant. Nog leuker is dat de app zelf uitrekent wie er hoeveel aan wie moet betalen achteraf.