Waarom moet ik dit doen?

Een rondreis door het westen van de Verenigde Staten is een van de meest populaire reizen ter wereld. Het biedt een wonderlijke mix van natuur en cultuur. Met talloze beroemde nationale parken en steden. Waarbij je opvallend veel vrijheid hebt om zelf dingen te doen.

Een rondreis door het westen van Amerika behoort tot de mooiste reizen op aarde. In een paar weken kun je ongekend veel natuurschoon zien, alsook diverse steden aan doen. Een mix die je nergens anders ter wereld kunt vinden.

Hoe ziet een rondreis door het westen van Amerika er uit?

Op het programma van deze populaire Road Trip staan meestal: Grand Canyon, Las Vegas, Yellowstone Nationaal Park, Los Angeles, Yosemite National Park, Death Valley, San Francisco, Bryce Canyon en meer. Maar ook minder bekende plekken als Sequoia Nationaal Park en Joshua Tree National Park. En een deel van de fameuze Route 66.

De diversiteit in natuur en cultuur is extreem groot. Zo rij je door eindeloze vlaktes, dan weer door de Rocky Mountains en door slaperige woestijnstadjes. Waarbij plots de miljoenen lampen van Las Vegas opduiken. Of de beroemde stranden van Los Angeles. Het is een wonderlijke mix aan natuurschoon en cultuurpracht. Met veel belevenissen die je nog lang zullen heugen.

Zo mooi is rijden door West-Amerika.
Zo mooi is rijden door West-Amerika.

Verschillende manieren voor zo’n rondreis

Kant en klare reizen

Je kunt deze rondreis op verschillende manieren doen. Er zijn talloze kant en klare reizen te koop, waarbij je een bepaalde route volgt en je elke dag wel een vast programma hebt. Met name de hotels zijn voor je geboekt, zodat je daar geen omkijken naar hebt.

Al biedt dit nog genoeg vrijheid om te wandelen, shoppen en dergelijke. Het voordeel is dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Het nadeel is dat je nergens langer kunt blijven als je tegen komt waar je liever meer wilt doen. Zoals in Grand Canyon bijvoorbeeld.

Zelf regelen

Logischerwijs kun je ook alles zelf regelen. Je vliegticket, je huurauto en je hotels. Het geeft je veel meer vrijheid, al moet je wel elke avond een plek om te slapen vinden natuurlijk. Maar je kunt wel ergens langer blijven als het je bevalt.

En je kunt wel kiezen of je wilt kamperen of niet, als je je kampeerspullen meeneemt. Ik heb het ook gedaan en vond het een van de mooiste belevenissen in Amerika. Met name de nationale parken in dit deel van Amerika zijn zeer geschikt om te kamperen tussen de vele wilde dieren. Ook zijn er genoeg hotels te vinden, mocht je toch liever in een echt bed willen slapen.

Het nadeel van deze optie is dat je redelijk veel tijd kwijt bent met het zoeken naar een accommodatie. Waarbij het kan gebeuren dat je favoriete slaapplek vol zit. En je dus verder moet zoeken. Ik zou persoonlijk de campings in de meest populaire natuurgebied vooraf regelen, om gedoe te voorkomen. in een stad vind je altijd wel wat om te slapen.

Huurauto of camper gebruiken in het Westen van Amerika?

Deze reis kan erg goed per huurauto, denk bijvoorbeeld eens aan een cabrio, maar ook per motorfiets. En natuurlijk ook per camper. Ontdek het zelf. Overnachten kan op campings, met bijvoorbeeld af en toe een hotel in een stad.

De verschillen zijn duidelijk. Met een huurauto heb je altijd een hotel of appartement nodig. In een camper heb je meer vrijheid en kun je bijvoorbeeld op campings overnachten. Maar met een camper een grote stad in is een uitdaging. Ook vaak om een parkeerplek te vinden.

Een camper kost per dag meer, maar je overnachting is vaak veel goedkoper. Als je de prijzen naast elkaar legt verschillen ze niet zoveel van elkaar. Het gaat vaak meer om het ‘gevoel’. Wat wil je doen? Wat wil je beleven?

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in de Verenigde Staten is anders dan bij ons. De verbindingen tussen grote steden is met name met treinen en bussen erg goed geregeld. Je komt eenvoudig van Las Vegas naar Los Angeles bijvoorbeeld. Maar naar de nationale parken is een stuk lastiger. Al zijn er wel dagelijks bussen naar de Grand Canyon en de diverse nationale parken, het vervoer ter plekke is vaak erg tijdrovend. En de vraag is of dat niet erg zonde is, als je zo makkelijk (en vaak erg goedkoop) een autootje kunt huren.

Corno’s reistips:

Hierbij wat handige tips om je rondreis te organiseren.

Autoroutes