Mooiste autoroutes

Dit zijn de mooiste autowegen. Het hartje toont hoeveel mensen het op hun wensenlijst hebben staan.

TOP 17 LIJST

390

Great Ocean Road

De Great Ocean Road is een beroemde weg langs de zuidkust van Australië. De weg van 243 kilometer ligt tussen de steden Torquay en Warrnambool, beiden liggen in de staat Victoria. Het is een autoroute die overdag, maar ook bij nacht wel extreem mooi is. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van de Great Ocean Road.

223

Rij de Atlantic Road

De Atlantic Road in Noorwegen is de mooiste toeristische route ter wereld. Het was de Britse krant The Guardian die het al in 2006 meldde. Hoogste tijd dat ikzelf de route van slechts 8 kilometer ga verkennen. Of eigenlijk 8.234 meter lang. Met in totaal acht bruggen, waaronder een paar hele bijzondere. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Atlantic Road. Waarbij je ook informatie krijgt over de leukste stops onderweg.

171

Route 66

Route 66 is de meest beroemde weg in de Verenigde Staten. En als je een rondreis maakt door het westen van Amerika kom je hem vanzelf tegen. Deze weg liep van Chicago naar Los Angeles. Al werd hij in 1985 officieel gesloten, je kunt nog talloze herinneringen aan de weg vinden. Dit zijn de bezienswaardigheden van Route 66.

167

Trollstigen

De Trollstigen is een beroemde weg in Noorwegen. De haarspeldbochten snijden door het landschap van watervallen, bergen en in het voorjaar sneeuw. Onderweg kom je diverse uitkijkpunten tegen met een machtig uitzicht over Noorwegen. Dit zijn de bezienswaardigheden van Trollstigen. In dit artikel vind je daarnaast informatie en de beste tips om de weg te bezoeken.

100

Florida Keys

De Florida Keys bestaan uit ongeveer 1.700 kleine eilanden in het zuiden van Florida. Dit zijn koraalrotsen, die weelderig begroeid zijn met mangroven. Dit is een bijzonder stuk tropen in de Verenigde Staten. Het uiterste puntje, Key West, is vooral bekend van Ernest Hemingway. Hij schreef er bekende boeken als For Whom the Bell Tolls, A Farewell to Arms en The Snows of Kilimanjaro.

89

Rij de Golden Road

De Golden Road is een beroemde route in Noorwegen. Toen ik er van hoorde, was ik nieuwsgierig. In de omgeving van Inderøya, in het hart van Noorwegen, kun je de tradities van de Noren proeven. Letterlijk. Je kunt kunstgalerijen, lokale kaasmakers en bakkers en veel meer bezoeken.

65

Ring of Kerry

De Ring of Kerry is een bekende autoroute in Ierland. Je rijdt door typisch Iers landschap; groene valleien met schapen, stenen huizen en meer. Overal heb je vergezichten naar glooiende heuvels en de zee. De route is goed te combineren met diverse wandelingen. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van de Ring of Kerry.

64

17-Mile Drive

De 17-Mile Drive is een beroemde weg op het Monterey-schiereiland in Californië. Hij loopt langs de kust, maar ook door de plaatsen Pebble Beach en Pacific Grove. Het is een van de mooiste routes in de Verenigde Staten.Met name in de vroege ochtend is het hier bijzonder mooi. Waarbij je kunt stoppen voor een korte wandeling langs de ruige kust.

61

Icefields Parkway

De Icefields Parkway is een beroemde bergweg die Banff National Park verbindt met het naastgelegen Jasper National Park. Deze autoroute wordt vaak gezien als een van de mooiste wegen ter wereld. De weg biedt onderweg talloze attracties, het is eenvoudig om diverse stops te maken. Lees hier mijn tips voor de beste bezienswaardigheden langs de Icefields Parkway.

60

Rij over de Pan-American Highway

De Pan-American Highway is de langste weg ter wereld. Deze weg is ruim 25.000 kilometer lang. Je kunt delen van de wereldberoemde weg rijden. Dit zijn de beste tips.

55

Big Sur

De Big Sur is een klein, maar bijzonder fraai gebied aan de kust van Californië. Waar je goed doorheen kunt rijden via de Highway 1. Dit is een van de mooiste autoroutes door de Verenigde Staten. Met een unieke waterval: de McWay waterval die in zee valt. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden langs deze route.

53

Tioga Road

De Tioga Road is de mooiste weg door Yosemite National Park. Een onderdeel van de weg is de befaamde Tioga Pass, die op 3.031 meter hoogte ligt. Het is de hoogste bergpas in de Verenigde Staten. Dit zijn de beste tips om de Tioga Road te rijden.

49

Romantische Straße

De Romantische Straße in Duitsland is een toeristische route van 416 kilometer in Duitsland. Zij loopt onder meer door Beieren van Würzburg aan de Main naar Neuschwanstein en Füssen aan de voet van de Alpen. De route volgt een oude handelsroute naar Tirol. Dit zijn de bezienswaardigheden langs de Romantische Straße.

40

Karakoram Highway

De Karakoram Highway is een weg door de bergen. Hij is ruim 1.200 km lang. Deze ultieme snelweg verbindt de autonome regio Sinkiang in China met Pakistan via het Karakoram-gebergte.

33

Cabot Trail

De Cabot Trail is volgens velen de mooiste autoroute van Canada. En zeker van het oostelijk gelegen Nova Scotia. Je rijdt tegen de achtergrond van een ruige kust en bergtoppen. Maar ook langs meren, waar je perfect even kunt stoppen. Dit zijn mijn tips voor de beste bezienswaardigheden langs de Cabot Trail.

26

Ruta de Los Seismiles

Ruta de Los Seismiles behoort tot de mooiste wegen op aarde. In het kort wordt hij Ruta 60 genoemd en loopt van net buiten Cordoba in Argentinië naar de grens met Chili. De route is zo’n 200 km lang. Ik heb hem gereden en was verbaasd dat hij niet bekender is. Je rijdt langs wonderlijke vulkanen, bergmeren met dieren als flamingo’s en een uitzicht dat continu veranderd.De Ruta de Los Seismiles; oftewel de route van de zesduizenders. De naam zegt al genoeg. Dit is een bergweg die je langs extreem hoge vulkanen, bergmeren en immense rotspartijen leidt.

15

Khardung La: Hoogste weg ter wereld

Khardung La is een unieke weg in Ladakh. Het is volgens de overheid van India de hoogste begaanbare weg ter wereld. Bordjes suggereren dat hij ruim 5.600 meter hoog is, maar waarschijnlijk is hij slechts 5.359 meter hoog.Maar dan nog steeds is deze zandweg door de machtige Himalaya uniek. Ik reed hem op een motor; het was een van de mooiste trips in Azië. Tot halverwege de 20e eeuw maakte deze bergpas onderdeel van de route voor handelskaravanen van India naar Centraal-Azië.