Provence in Frankrijk: De 10 Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Provence

Een van de meest beroemde regio's ter wereld, die typisch Frankrijk is

De Provence is voor velen het ideale Frankrijk. De beroemde regio ligt tussen de Middellandse Zee, het Rhônedal en Noord-Italië. Het is een heerlijk divers gebied, waar het in elk seizoen goed vertoeven is. Iets wat ook schilder Vincent van Gogh al doorhad. 

Je vindt hier een heerlijke mix van zonnig weer, lekker eten, nationale parken en natuurlijk lavendel. Dit gebied is goed voor een rondreis van meerdere dagen, al kan meerdere weken ook. Zelfs een paar dagen, als je op doorreis bent, is genieten met alle zintuigen. En ja, de Provence moet je eens in je leven hebben bezocht.

Grote diversiteit

De beroemde Provence kent een warm Mediterraan klimaat, een heerlijke lokale keuken en genoeg plekken om er op uit te gaan. Ook steden als Marseille, Nice, Toulon, Gorde en Aix-en-Provence behoren tot dit gebied. Maar ook de beroemde rode rotsen van Rousillion bijvoorbeeld. 

Beste tijd voor de Provence

Je kunt dit gebied het gehele jaar bezoeken. In de winter is het hier gemiddeld zo'n 10 tot 15 graden, al kan het hier ook fris worden. Het voorjaar is perfect voor allerlei bloemen, al is natuurlijk de bloeiende lavendel het absolute hoogtepunt. Net als de bloeiende zonnebloemen, die daar net weer achteraan komen. Let wel op; dit is dan hoogseizoen in de Provence. 

Het najaar is heerlijk, met vaak zacht weer. Het is dan ook (iets) minder druk. Dit is perfect om te wandelen, de steden te bezoeken en te genieten van het heerlijke buitenleven.

Bezienswaardigheden in de Provence