Webcam: Live op safari in Namib woestijn in Namibië

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Live webcam vanuit de woestijn in Namibië laat talloze dieren zien

De Namib woestijn is de droogste plek op aarde. Toch komen hier nog opvallend veel wilde dieren voor. Via een webcam in de wildernis kun je live kijken naar de diverse soorten dieren die hier komen drinken bij een waterput.

Een groot deel van deze woestijn is beschermd in het beroemde Namib Naukluft National Park. Waar je op safari kunt, maar ook de immense zandduinen kunt bekijken. En bijvoorbeeld ook de intrigerende Deadvlei en machtig mooie Sossusvlei. Het is een van de absolute hoogtepunten om te bezoeken als je naar Namibië gaat.

Het bijzondere is dat alles op zonne-energie werkt. Zelfs het pompen van het water gebeurt door middel van de warmte van de zon. Er is hier geen elektriciteit, dus dit is de enige manier. En het werkt goed. dagelijks kijken duizenden mensen naar de dieren die voorkomen.

Welke dieren kan ik zien?

De dieren die je op deze safari vanuit je huiskamer kunt zien zijn struisvogel, maar ook steppezebra, de guitige giraf en het snelste dier ter wereld: jachtluipaard (of cheeta) zien. Ook kun je geregeld dieren als gemsbok, gevlekte hyena, gnoe, knobbelzwijn, stekelvarken, jakhals en nog veel meer soorten spotten.

12 uur terug kijken

Als je de rode balk onderin het filmpje verschuift ga je terug in de tijd. En kun je zien wat er bijvoorbeeld een half uur geleden gebeurde. Of een uur geleden. Of bij zonsopgang, waarbij je vaak andere dieren dan op het heet van der dag. Ik kijk geregeld op deze webcam en heb zo al veel dieren voorbij zien komen.

Bekijk de fraaie beelden van de webcam:

Zo kwam er een jachtluipaard voorbij