blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Mooiste kastelen

Dit zijn de mooiste kastelen. Het hartje toont hoeveel mensen het op hun wensenlijst hebben staan.

TOP 24 LIJST

206

Bran Castle, het kasteel van Dracula

Kasteel Bran is wereldberoemd als Dracula’s Castle. Dit kasteel in Roemenië kun je bezoeken. Dracula kennen we allemaal. Bram Stoker schreef in 1897 voor het eerst over graaf Dracula, vampier en hoofdpersonage in zijn gelijknamige roman. Met daarin een ijzingwekkend kasteel.

105

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle is het kroonjuweel van Edinburgh in Schotland. Het ligt boven op Castle Rock. Elke dag wordt om 1 uur ’s middags een kanon afgevuurd. Deze traditie is ontstaan rond 1860 en bedoeld voor zeeschepen om hun maritieme klok gelijk te zetten om te kunnen navigeren.

104

Slot Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein is letterlijk zo mooi als een sprookje. Het kasteel ligt op een heuvel tussen bossen en wandelpaden in de regio Beieren in Duitsland. Een bezoek kan het gehele jaar, al zijn het voorjaar en de winter (soms met sneeuw) het beste.

68

Kasteel van Versailles

Het Kasteel van Versailles net buiten Parijs behoort tot de absolute trekpleisters van Frankrijk. En terecht. Je kunt zelf de pracht en praal van het kasteel met de vele vertrekken ontdekken. Vergeet ook zeker de tuinen en landgoederen niet.

51

Kasteel van Sirmione (Rocca Scaligera)

Het Kasteel van Sirmione ligt aan het Gardameer in Italië. De Officiële naam is Rocca Scaligera. Het kasteel is in dezelfde stijl gebouwd als veel andere kastelen in de buurt. Maar deze is anders. Het kasteel wordt omringd door een slotgracht. In de 15e eeuw werd er een dok bijgebouwd voor schepen. Het dok wordt omringd door hoekige muren en torens en staat onder water.

41

Engelenburcht

De Engelenburcht is beroemd, en niet alleen in Rome. Oorspronkelijk lag in de Engelenburcht het praalgraf van Hadrianus, maar door de strategische ligging veranderde het in een burcht. De Italiaanse naam is Castel Sant’Angelo.

32

Kasteel van Trakai

Het Kasteel van Trakai in het Galvé-meer is een van de hoogtepunten van Litouwen. Er zijn talloze plaatsen om het kasteel te zien. Het meest populair is het dorpje Trakai en het dan via de boulevard van verschillende kanten te zien.

29

Gravensteen

Het Gravensteen is volgens veel bezoekers de mooiste bezienswaardigheid van Gent. Sterker nog, het is een van de meest ondergewaardeerde attracties van België. Deze middeleeuwse burcht is bijna nog intact. Wandel dwars door de middeleeuwen heen in het hartje van Gent.

27

Kasteel van Chenonceau

Het Kasteel van Chenonceau is een bijzondere bezienswaardigheid in Frankrijk. Dit heeft twee redenen: Met name omdat het altijd is gerund door vrouwen. De andere reden is dat het kasteel in het water staat, waardoor de reflectie voor een extra dimensie zorgt.

27

Windsor Castle

Windsor Castle; oftewel de rijkdom van het Britse Hof. Het is een van de residenties van de Britse koninklijke familie, die hier nog geregeld verblijft. Volgens velen is dit het mooiste kasteel, of paleis, van Engeland.

27

Burg Eltz

Burg Eltz is een bijzonder kasteel in het Eltzerbos. Het is een typisch Duitse ridderburcht, die in een opvallend goede staat is. Je vindt het bij de plaats Wierschem in Duitsland. Het slot ligt in een dal in de Moezel.

23

Alnwick Castle

Alnwick Castle was al bekend bij veel mensen. Dit kasteel in Engeland werd wereldberoemd door de films van Harry Potter. En als je het kasteel ziet zie je de films voor je.

21

Castelo de São Jorge

Het kasteel Castelo de São Jorge torent boven Lissabon uit. Dit is een historische plek met een rijke geschiedenis. En tevens een plek met een wonderlijk uitzicht over de stad.

20

Schloss Lichtenstein

Schloss Lichtenstein is een beroemd kasteel in Duitsland. Het kasteel staat op een rots; dit is de steile noordwestzijde van de Schwäbische Alb. Waardoor het extra fraai ligt. De burcht is alleen via een brug te bereiken. Zodat het extra goed te bewaken is.

19

Kasteel van Fontainebleau

Het Kasteel van Fontainebleau werd vanaf de 12e eeuw gebruikt door de koningen van Frankrijk. Dat een grote impact heeft gehad op de ontwikkeling van koningshuizen. Opvallend veel uit die tijd is nog intact. Ook de beroemde tuinen zijn de moeite waard.

14

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is volgens velen het mooiste kasteel van Nederland. Het is zeker het grootste kasteel in ons land. Het is een perfecte plek om te bezoeken. Het is ook een perfecte plek om te wandelen in het park en de tuinen. En om te trouwen; het is een van de meest geliefde trouwlocaties in ons land.

10

Slot Nymphenburg

Slot Nymphenburg ligt in het zuiden van Duitsland. Het immense pand werd in 1664 ontworpen door de Italiaanse architect Agostino Barelli. Hij deed dit in opdracht van de Wittelsbachse keurvorst Ferdinand Maria van Beieren. Ook nu nog woont de huidige patriarch van de familie in een bijgebouw van het slot.

9

Muiderslot

Het Muiderslot is niet alleen een fraai kasteel, maar het ligt ook mooi. Dit beroemde slot ligt aan de rivier de Vecht en de vroegere Zuiderzee. Dat nu het IJsselmeer is. Het is onderdeel van de Hollandse Nieuwe Waterlinie, dat sinds 2021 op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO staat.

8

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Limburg is een bezoek waard. Dit imposante kasteel laat het leven van ridders uit het verleden zien. Daarnaast is het een fraai bouwwerk. Het oudste deel is al zeven eeuwen oud. En steeds verder uitgebouwd.

6

Kasteel Wijchen

Kasteel Wijchen behoort tot de mooiste kastelen van Nederland. Het stamt uit de 17e eeuw, al stond hier al in de 14e eeuw een kasteel. Kasteel Wijchen ligt in het hart van Wijchen. Je ziet het vanzelf opdoemen als je door de stad loopt. Het is een van de parels van de provincie Gelderland.

6

Slot Loevestein

Slot Loevestein is een kasteel in Poederoijen in het uiterste puntje van de provincie Gelderland. Het ligt strategisch op de plek waar Maas en Waal elkaar ontmoeten. Waardoor de bewoners eventuele aanvallers via het water goed konden zien aankomen. Het is onderdeel van de Hollandse Nieuwe Waterlinie. Dit verdedigingswerk staat sinds 2021 op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.

4

Kasteel van Predjama

Het Kasteel van Predjama is eigenlijk een burcht die in een grot is gebouwd. Mede daarom wordt hij ook wel Predjamaburcht genoemd, al is de officiële naam Grad Predjama. Hij ligt vlakbij de plaats Postojna in het zuidwesten van Slovenië. Dit zijn de beste tips om Predjama Castle te bezoeken.

3

Woestijnkastelen van Jordanië

In de woestijn van Jordanië zijn in het verre verleden diverse kastelen gebouwd. Al zijn het waarschijnlijk geen kastelen, maar paleizen van rijke bewoners. De meeste woestijnkastelen in Jordanië dateren uit de 8e eeuw, toen er in dit deel van de wereld veel welvaart was. De bouwers zijn de relatief onbekende Omajjaden die hier toen heersten. De kastelen staan inmiddels op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.

2

Kasteel De Vanenburg

Kasteel de Vanenburg ligt op de rand van het plaatsje Putten op de Veluwe. Het landgoed is een van de best bewaard gebleven buitenplaatsen in de provincie Gelderland. Je kunt het 17e eeuwse kasteel bezoeken, er wat eten en drinken, maar ook overnachten. En je kunt lekker over het landgoed wandelen.