Waarom moet ik hier heen?

Op safari gaan is populair. En Zuid-Afrika is één van de beste plekken om dit te doen. Je kunt in alle parken zelf met je huurauto op pad en het overal aanwezige wildlife spotten, maar ook met een spotter op stap. En dan zie je nog meer...

Deze beelden laten zien hoe een safari in Zuid-Afrika is. Dit is ruige natuur, ongekend veel wilde dieren en vooral veel diverse soorten.

Je kunt de Big Five verwachten (leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn), maar ook talloze minder bekende dieren als de Afrikaanse wilde hond, hyena’s, talloze soorten antilopen en bijvoorbeeld ook het jachtluipaard (of cheetah).

De meest bekende plekken zijn Kruger Nationaal Park (en de omliggende private game reserves), Addo Elephant National Park en iSimangaliso Wetland Park (ook bekend als St. Lucia).

Het mooie is dat je diverse keren dus op safari kunt, in totaal andere landschappen. De regel is simpel; hoe vaker je gaat; hoe meer je ziet. Aan jou de keus.

Corno’s reistips:

Je reis naar en door Zuid-Afrika kun je zelf regelen of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Safari