Op safari in Zuid-Afrika

Ga op safari met je eigen auto of met een safari jeep

Op safari in Zuid-Afrika is een heerlijk avontuur. Per auto zoek je naar wilde dieren die je kent van televisie. Je kunt met je eigen huurauto op safari. Alsook met jeeps van de diverse safari camps.

Op safari gaan is populair. En Zuid-Afrika is één van de beste plekken om dit te doen. Je kunt in alle parken zelf met je huurauto op pad en het overal aanwezige wildlife spotten, maar ook met een spotter op stap. En dan zie je nog meer. Ik zet in dit artikel alle voordelen en nadelen op een rij.

Op safari gaan kan met name in het oosten van het land, al vind je ook diverse private camps in het midden van het land. En zelfs in het westen. Lees hier alles over de andere landen voor een safari in Afrika.

Ongekende ontmoetingen in Kruger Nationaal Park. ©Corno van den Berg

Welke dieren kan ik verwachten op safari?

Je kunt in Zuid-Afrika opvallend goed de Big Five spotten. Dit kan al met één safari, maar meestal heb je er meerdere voor nodig. Dit zijn de dieren van de Big Five: LeeuwAfrikaanse olifantLuipaardAfrikaanse buffel en de Witte neushoorn of Zwarte neushoorn.

Waarbij de luipaard de grootste uitdaging is, al is bijvoorbeeld Kruger Nationaal Park wereldberoemd om zijn vele luipaarden. Door de stroperij van neushoorns is het zien van een neushoorn in het wild tegenwoordig erg bijzonder.

Maar ook talloze minder bekende dieren als de Afrikaanse wilde hond, hyena’s, gnoes, zebra’s, giraffes, struisvogels, talloze soorten antilopen en bijvoorbeeld ook het jachtluipaard (of cheetah).

Wilde honden in Zuid-Afrika.

Waar kan ik op safari in Zuid-Afrika?

Het mooie is dat je tijdens je rondreis door Zuid-Afrika diverse keren op safari kunt, in totaal andere landschappen. De regel is simpel; hoe vaker je gaat; hoe meer je ziet. Aan jou dus de keus.

Dit zijn de beste parken voor een safari in Zuid-Afrika