Mooiste meren ter wereld

Welke vind jij het mooist?

TOP 29 LIJST

376

Pragser Wildsee / Lago di Braies

De Pragser Wildsee is het grootste natuurlijke meer van de Dolomieten. Je kunt dit meer eenvoudig bezoeken. Zoals alles in de Dolomieten worden hier twee talen gesproken. De Italiaanse naam is Lago di Braies, in het Duits is het Pragser Wildsee. Beide namen worden veel gebruikt voor dit wonderlijke meer in het noorden van Italië. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Pragser Wildsee.

268

Het roze Lake Hillier

Lake Hillier is een opvallend roze meer in Australië. Als je het meer bezoekt zie je een ware explosie van kleuren, zo kun je het wel noemen. Vanaf de grond, maar vooral vanuit de lucht. Dit is wel een stukje omrijden waard, al is het meestal in dit land een groot stukje omrijden.Wetenschappers weten niet precies waarom het meer zo roze is, maar uniek is het wel. Zeker zo vlak bij de blauwe zee en tussen de groene bomen.

258

Plitvice meren

De Plitvice meren zijn magisch. Het is een heerlijke benaming voor de 90 watervallen en 16 meren in het Plitvice Nationaal Park in Kroatië. En de watervallen zijn niet alleen mooi, maar ook bijzonder. De ondergrond bestaat namelijk uit travertijn, een opvallend wit gesteente van kalk. Dit is wildernis in Kroatië en het thuis van Europese wolf en bruine beer. Als mens ben je te gast.

162

Zie Plitvice in de winter met sneeuw

De meren van Plitvice liggen in de winter vol met sneeuw en ijs. En dat is ongekend mooi. Dus ook in de maanden januari en februari kun je Plitvice meren goed bezoeken. Dit is het oudste nationaal park van Kroatië, en volgens velen het mooiste. Dit zijn de beste tips om de Plitvice Meren in de winter met sneeuw te bezoeken.

161

Zie hoe mooi het bevroren Baikalmeer is

Het Baikalmeer in Rusland is het oudste en diepste meer ter wereld. Het is ongeveer 600 km lang en op sommige plekken 1,6 km diep. In de Siberische winter bevriest het meer. Er ligt dan een ijslaag van zo’n 1,5 tot 2 meter. Genoeg om er met een auto op te kunnen rijden.

142

Kwallenmeer in Palau

Het kwallenmeer in Palau is wereldberoemd. Je kunt hier zwemmen met tientallen ongevaarlijke kwallen. Het meer was even afgesloten, maar is sinds 2019 weer open.Het is een wonderlijk verhaal. Jellyfish Lake in Palau zit vol met kwallen. Letterlijk vol. De dieren komen hier binnen via een smalle doorgang met de zee, maar kunnen daarna niet weg. En dus kun je zwemmen met duizenden kwallen.

124

Peyto Lake

Peyto Lake is een van de beroemde meren in Banff National Park. Het bergmeer in het westen van Canada behoort tot de mooiste meren op aarde. In dit artikel vind je informatie over de diverse excursies en wandelingen. Er is een verborgen uitkijkpunt dat veel bezoekers niet weten te vinden. Dit zijn de beste tips om Peyto Lake te bezoeken.

109

Lake Louise

Lake Louise is een beroemd meer in Banff National Park. Het is tevens de naam van het nabijgelegen stadje. Je vindt het meer en stad in het ruige westen van Canada. Je kunt beiden eenvoudig bezoeken tijdens je rondreis. Al kan het hier erg druk worden, maar je kunt de meeste toeristen vermijden. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan Lake Louise.

103

Snorkel of duik in de unieke Grüner See

De Grüner See is een wonderlijk meer in Oostenrijk. Dit meer komt droog te staan in de winter, maar loopt in de lente vol met bijna tien meter diep glashelder smeltwater. Waarin je kon snorkelen en duiken. Kon ja, want het is inmiddels verboden. Dit zijn de beste tips voor de wonderlijke Grüner See.

91

Comomeer

Het Comomeer is één van de grootste meren van Italië. Met een diepte van 410 meter is het ook het diepste meer van het land. En het is een van de meest bekende meren, waar je ooit moet zijn geweest. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van het Comomeer. In dit artikel vind je ook de leukste excursies.

75

Meer van Bled

Het meer van Bled behoort tot de absolute trekpleisters van Slovenië. En ja, het is net een ansichtkaart, zelfs bij slecht weer. Het meer is maar liefst 2.120 m lang en 1.380 m breed en heeft een maximale diepte van 30,6 m. Lake Bled wordt omringd door heuvels en de Julische Alpen. Dit zijn de bezienswaardigheden van Bled.

72

Moraine Lake

Moraine Lake is een meer in het machtige Banff National Park. Het meer is bekend door zijn opvallend blauwe kleur. Dit komt door de vele mineralen in het water. Deze komen van de omliggende gletsjers in dit deel van Canada. Het smeltwater stroomt vervolgens in het meer. Dit zijn de beste tips om Moraine Lake te bezoeken.

66

Snorkelen in Lake Malawi

Snorkelen in Lake Malawi. Dat zoals de naam al doet vermoeden voornamelijk in Malawi ligt. En in Mozambique. En het grenst aan Tanzania. Je moet het eens hebben gedaan om de rijkdom te zien.

61

Sutherland Falls en Quill Lake

Sutherland Falls is relatief onbekend, maar behoort tot de ‘grote jongens’ op aarde. Deze waterval is maar liefst 580 meter hoog. In drie fases valt het water naar beneden in Fiordland Nationaal Park.

55

Jökulsárlón Gletsjermeer

Het Jökulsárlón gletsjermeer is een absolute must als je door IJsland reist. Zeker bij mooi weer, als de zon de tientallen ijsschotsen in het gletsjermeer een extra dimensie geeft. Maar ook bij grijs of mistig weer is dit een magische plek. Je kunt langs de kant rond lopen, een van de heuvels beklimmen en talloze foto’s maken. Maar je kunt ook een machtige boot excursie nemen.

49

Oeschinensee

De Oeschinensee in Zwitserland is een van de mooiste meren van de Alpen. Dit bergmeer ligt ingeklemd tussen de Bluemlisalp, Oeschinenhorn, Fründenhorn en Doldenhorn. Dit zijn bergen van meer dan 3.000 meter hoogte. Regen en smeltwater van de sneeuw zorgt ervoor dat dit meer het gehele jaar met water is gevuld. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Oeschinensee. In dit artikel geef ik ook tips voor de diverse excursies die je kunt maken.

49

Titicacameer

Het Titicacameer ligt op de grens van Bolivia en Peru. Je kunt het meer vanuit beide landen bezoeken. Er worden diverse excursies aangeboden om het meer en haar unieke bewoners te bezoeken. Daarnaast kun je goed wandelen in deze omgeving.Lake Titicaca is een van de meest beroemde meren van Zuid-Amerika. En verreweg het grootste. En dat op een hoogte van 3.810 meter. Dit zijn de meest bijzondere bezienswaardigheden voor je bezoek aan het Titicacameer.

45

Finse Meren

De Finse Meren is een opvallend waterrijk gebied in Finland. Het Saimaa-gebied wordt ook wel het Land van de Duizend Meren genoemd. Je ontdekt hier een labyrint van meren, rivieren en kanalen, maar ook talloze eilanden, bossen en heuvels. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Finse Meren.

43

Molvenomeer

Het Molvenomeer is een pareltje in de Dolomieten. Dit is althans de opvatting van vele Italianen. In vergelijking met het Gardameer, Lago di Maggiore en het Comomeer is dit meer minder bekend. Echter, de lokale bevolking heeft het Molvenomeer al geruime tijd in hun hart gesloten. Het bevindt zich in het indrukwekkende Adamello Brenta Natuurpark. Dit zijn de bezienswaardigheden van het Molvenomeer.

35

Retba Meer (Pink Lake)

Het Retba Meer in Senegal is een bijzonder natuurverschijnsel. Het water is opvallend rood van kleur. De lokale naam is Lac Rose, al wordt ook vaak Pink Lake gebruikt.

33

Blausee

De Blausee in Zwitserland; de naam zegt het al. Het is een opvallend blauw meer in de Kandervallei op 887 meter hoogte. Het is een natuurgebied waar je de forellen ziet zwemmen in het heldere water. Naturpark Blausee is een heerlijke plek in de buurt van Kandersteg om te wandelen of picknicken. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Blausee. In dit artikel vind je ook informatie over de diverse excursie die je kunt doen.

25

Assalmeer

Het Assalmeer is Djibouti is bijzonder. Het is een kratermeer vol zout, dat in het hart van het land ligt. Het bevat bijna geen leven, maar is ongekend fraai. In het meer zie je diverse gortdroge eilanden, die het landschap extra mooi maken. Vandaar dat het bezoeken van het Assalmeer zeer de moeite waard is.

15

Meer van Bohinj

Het Meer van Bohinj is een van de mooiste meren in Slovenië. Het ligt in de vallei van Bohinj en kan op diverse manieren worden bezocht. Het is 4,5 km lang en 1 km breed, waardoor dit het grootste meer van het land is. Je vindt er veel mooie plekken om te bezoeken, de meeste liggen rond het meer of de directe omgeving. Dit zijn de bezienswaardigheden van het Meer van Bohinj.

14

Henschotermeer

Het Henschotermeer is een zwemplas gelegen in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier goed zwemmen, maar ook wandelen in het bos en over het zachte zand. Het recreatiegebied is 70 hectare, het meer is daarvan zo’n 13 hectare groot. Dit zijn de bezienswaardigheden van het Henschotermeer.

14

Meer van Atitlán

Het Meer van Atitlán is het mooiste meer van Guatemala. Het meer is de moeite waard, maar de omgeving minstens zoveel. In deze dorpjes lijkt de tijd te hebben stil gestaan en vind je het oude boerenleven.

13

Meer van Annecy

Het Meer van Annecy ligt bij de stad Annecy en is een van de bekendste meren van Frankrijk. Het water van het meer van Annecy is opvallend felblauw van kleur en ideaal om er in te zwemmen. Of er omheen te fietsen en wandelen. En het is een van de meest bekende plekken in Frankrijk voor paragliding. In dit artikel noem ik ook een bijzondere en zeer populaire excursie. Dit zijn de beste tips om het Meer van Annecy te bezoeken.

12

Maligne Lake

Maligne Lake is het mooiste meer in het beroemde Jasper National Park. Dit meer in Canada is beroemd vanwege de omgeving met gletsjers. Bijzonder is ook het felblauwe water door de vele mineralen. Dit komt vooral door Spirit Island, een eilandje in het meer. Op het eiland groeien enkele naaldbomen. Mede hierdoor is Maligne Lake erg populair bij fotografen. Dit zijn de bezienswaardigheden van Maligne Lake. In dit artikel ook een aantal leuke excursies om te doen.

11

Iseomeer

Het Iseomeer in Italië is zeer geliefd bij de Italianen. Het Meer van Iseo is 25 kilometer lang en ruim 4 kilometer breed. Het is lang niet zo toeristisch als de andere grote meren, maar wel typisch Italiaans. Ten zuiden van het Iseomeer ligt een bekend wijngebied: Franciacorta. Bijzonder is ook het eiland Monte Isola, dat het grootste eiland in een meer in Italië is. Je kunt het meer, de dorpjes en bergen eenvoudig verkennen. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van het Iseomeer en omgeving. Ik heb ook een aantal excursies genoemd, die ik ter plekke heb gedaan.

8

Lake Michigan in de winter

Lake Michigan is het op vier na grootste meer ter wereld. Het ligt in de Verenigde Staten, met onder meer steden als Chicago aan zijn oever. Het meer ligt tussen de staten Illinois, Indiana, Michigan en Wisconsin. Het ligt als enige van de vijf Grote Meren compleet op Amerikaans grondgebied.