blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Mooiste meren ter wereld

Welke vind jij het mooist?

TOP 29 LIJST

366

Pragser Wildsee / Lago di Braies

Pragser Wildsee wordt ook vaak Lago di Braies genoemd. Dit is het grootste natuurlijke meer van de Dolomieten. Zoals alles in de Dolomieten worden hier twee talen gesproken. De Italiaanse naam is Lago di Braies, in het Duits is het Pragser Wildsee. Beide namen worden veel gebruikt voor dit wonderlijke meer in de Dolomieten in Italië.

265

Het roze Lake Hillier

Lake Hillier is een opvallend roze meer in Australië. Als je het meer bezoekt zie je een ware explosie van kleuren, zo kun je het wel noemen. Vanaf de grond, maar vooral vanuit de lucht. Dit is wel een stukje omrijden waard, al is het meestal in dit land een groot stukje omrijden.Wetenschappers weten niet precies waarom het meer zo roze is, maar uniek is het wel. Zeker zo vlak bij de blauwe zee en tussen de groene bomen.

247

Plitvice meren

De Plitvice meren zijn magisch. Het is een heerlijke benaming voor de 90 watervallen en 16 meren in het Plitvice Nationaal Park in Kroatië. En de watervallen zijn niet alleen mooi, maar ook bijzonder. De ondergrond bestaat namelijk uit travertijn, een opvallend wit gesteente van kalk. Dit is wildernis in Kroatië en het thuis van Europese wolf en bruine beer. Als mens ben je te gast.

160

Zie hoe mooi het bevroren Baikalmeer is

Het Baikalmeer in Rusland is het oudste en diepste meer ter wereld. Het is ongeveer 600 km lang en op sommige plekken 1,6 km diep. In de Siberische winter bevriest het meer. Er ligt dan een ijslaag van zo’n 1,5 tot 2 meter. Genoeg om er met een auto op te kunnen rijden.

159

Zie Plitvice in de winter met sneeuw

De meren van Plitvice liggen in de winter vol met sneeuw en ijs. En dat is ongekend mooi. Dus ook in de maanden januari en februari kun je Plitvice meren goed bezoeken. Plitvice is het oudste nationaal park van Kroatië.

142

Kwallenmeer in Palau

Het kwallenmeer in Palau is wereldberoemd. Je kunt hier zwemmen met tientallen ongevaarlijke kwallen. Het meer was even afgesloten, maar is sinds 2019 weer open.Het is een wonderlijk verhaal. Jellyfish Lake in Palau zit vol met kwallen. Letterlijk vol. De dieren komen hier binnen via een smalle doorgang met de zee, maar kunnen daarna niet weg. En dus kun je zwemmen met duizenden kwallen.

123

Peyto Lake

Peyto Lake behoort tot de mooiste meren op aarde. Het is een van de meren in Banff National Park, dat in het westen van in Canada ligt. Wie naar de Rocky Mountains gaat, moet Peyto Lake zien. Dit meer is volgens velen het mooiste van allemaal, al zijn er genoeg andere fraaie meren in de Rockies.

106

Lake Louise

Lake Louise is een beroemd meer in Banff National Park. Je vindt dit meer in het ruige westen van Canada. En je kunt het meer en omgeving eenvoudig bezoeken tijdens je rondreis.

99

Snorkel of duik in de unieke Grüner See

De Grüner See is een wonderlijk meer in Oostenrijk. Dit meer komt droog te staan in de winter, maar loopt in de lente vol met bijna tien meter diep glashelder smeltwater. Waarin je kon snorkelen en duiken. Kon ja, want het is verboden.

87

Comomeer

Het Comomeer is één van de grootste meren van Italië. Met een diepte van 410 meter is het ook het diepste meer van het land. En het is een van de meest bekende meren, waar je ooit moet zijn geweest.

70

Meer van Bled

Het meer van Bled behoort tot de absolute trekpleisters van Slovenië. En ja, het is net een ansichtkaart, zelfs bij slecht weer. Het meer is maar liefst 2.120 m lang en 1.380 m breed en heeft een maximale diepte van 30,6 m. Lake Bled wordt omringd door heuvels en de Julische Alpen.

70

Moraine Lake

Moraine Lake is een bergmeer in het machtige Banff National Park in het westen van Canada. Het ligt op 14 kilometer van het beroemde dorp Lake Louise. Je kunt beiden eenvoudig combineren op een rondreis door dit wereldberoemde nationaal park. Net als het nabijgelegen Peyto Lake, dat de vorm van een vos heeft. Het meer is bekend door zijn blauwe kleur. Dit komt door de vele mineralen in het water. Deze komen van de omliggende gletsjers. Het smeltwater stroomt in Moraine Lake.

65

Snorkelen in Lake Malawi

Snorkelen in Lake Malawi. Dat zoals de naam al doet vermoeden voornamelijk in Malawi ligt. En in Mozambique. En het grenst aan Tanzania. Je moet het eens hebben gedaan om de rijkdom te zien.

61

Sutherland Falls en Quill Lake

Sutherland Falls is relatief onbekend, maar behoort tot de ‘grote jongens’ op aarde. Deze waterval is maar liefst 580 meter hoog. In drie fases valt het water naar beneden in Fiordland Nationaal Park.

53

Jökulsárlón Gletsjermeer

Het Jökulsárlón gletsjermeer is een absolute must als je door IJsland reist. Zeker bij mooi weer, als de zon de tientallen ijsschotsen in het gletsjermeer een extra dimensie geeft. Maar ook bij grijs of mistig weer is dit een magische plek. Je kunt langs de kant rond lopen, een van de heuvels beklimmen en talloze foto’s maken. Maar je kunt ook een machtige boot excursie nemen.

49

Titicacameer

Het Titicacameer ligt op de grens van Bolivia en Peru. Je kunt het meer vanuit beide landen bezoeken. Er worden diverse excursies aangeboden om het meer en haar unieke bewoners te bezoeken. Daarnaast kun je goed wandelen in deze omgeving.Lake Titicaca is een van de meest beroemde meren van Zuid-Amerika. En verreweg het grootste. En dat op een hoogte van 3.810 meter. Dit zijn de meest bijzondere bezienswaardigheden voor je bezoek aan het Titicacameer.

47

Oeschinensee

De Oeschinensee in Zwitserland is een van de mooiste meren van de Alpen. Dit bergmeer ligt ingeklemd tussen de Bluemlisalp (met drie toppen), Oeschinenhorn, Fründenhorn en Doldenhorn. Dit zijn bergen van meer dan 3.000 meter hoogte. Regen en smeltwater van de sneeuw zorgt ervoor dat dit meer het gehele jaar met water is gevuld.

43

Finse Meren

De Finse Meren: Het wordt ook wel het ‘Land van de Duizend Meren’ genoemd. Water domineert het Saimaa-gebied in het oosten van Finland. Een labyrint van meren, rivieren en kanalen dat slingert langs talloze eilanden, bossen en heuvels.

39

Molvenomeer

Het Molvenomeer, ook wel Lake Molveno genoemd, is het pareltje van de Dolomieten. Dit is althans de mening van veel Italianen. Het meer is minder bekend dan het Gardameer, Lago di Maggiore en het Comomeer. De lokale bewoners hebben het Molvenomeer al jaren geleden in hun hart gesloten. Het ligt in het machtige Adamello Brenta Natuurpark.

35

Retba Meer (Pink Lake)

Het Retba Meer in Senegal is een bijzonder natuurverschijnsel. Het water is opvallend rood van kleur. De lokale naam is Lac Rose, al wordt ook vaak Pink Lake gebruikt.

29

Blausee

De Blausee in Zwitserland; de naam zegt het al. Het is een opvallend blauw meer in de Kandervallei op 887 meter hoogte. Het is een natuurgebied waar je de forellen ziet zwemmen in het heldere water. Naturpark Blausee is een heerlijke plek in de buurt van Kandersteg om te wandelen of picknicken.

25

Assalmeer

Het Assalmeer is Djibouti is bijzonder. Het is een kratermeer vol zout, dat in het hart van het land ligt. Het bevat bijna geen leven, maar is ongekend fraai. In het meer zie je diverse gortdroge eilanden, die het landschap extra mooi maken. Vandaar dat het bezoeken van het Assalmeer zeer de moeite waard is.

14

Henschotermeer

Het Henschotermeer is een zwemplas gelegen in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier goed zwemmen, maar ook wandelen in het bos en over het zachte zand. Het recreatiegebied is 70 hectare, het meer is daarvan zo’n 13 hectare groot.

14

Meer van Atitlán

Het Meer van Atitlán is het mooiste meer van Guatemala. Het meer is de moeite waard, maar de omgeving minstens zoveel. In deze dorpjes lijkt de tijd te hebben stil gestaan en vind je het oude boerenleven.

12

Meer van Annecy

Het Meer van Annecy ligt bij de stad Annecy en is een van de bekendste meren van Frankrijk. Het water van het meer van Annecy is opvallend felblauw van kleur en ideaal om er in te zwemmen. Of er omheen te fietsen en wandelen. En het is een van de meest bekende plekken in Frankrijk om te parapenten.

10

Meer van Bohinj

Het Meer van Bohinj is een van de mooiste meren in Slovenië. Het ligt in de vallei van Bohinj en kan op diverse manieren worden bezocht. Het is 4,5 km lang en 1 km breed, waardoor dit het grootste meer van het land is. Dit zijn de mooiste plekken om te bezoeken rond het meer en de directe omgeving.

10

Maligne Lake

Maligne Lake is het mooiste meer in het beroemde Jasper National Park. Het meer is beroemd vanwege de omgeving met gletsjers. En het felblauwe water door de vele mineralen. Alsook vanwege Spirit Island, een eilandje in het meer. Met daar enkele naaldbomen. Mede hierdoor is Maligne Lake erg populair bij fotografen. Sterker nog, het is een van de vaakst gefotografeerde plekken in Canada. Het meer ligt in de Rocky Mountains in het westen van Canada.Het Maligne meer ligt op een hoogte van 1.670 meter. Het meer zelf is 22,5 kilometer lang, maar de meeste bezoekers zien alleen de oever. Wat zonde is, want Maligne Lake is een van de mooiste landschapen die je kunt zien. Met onder meer drie gletsjers die hangen op de bergtoppen.

8

Iseomeer

Het Iseomeer in Italië is zeer geliefd bij de Italianen. Het Meer van Iseo is 25 kilometer lang en ruim 4 kilometer breed. Het is lang niet zo toeristisch als de andere grote meren, maar wel typisch Italiaans. Ten zuiden van het Iseomeer ligt een bekend wijngebied: Franciacorta. Bijzonder is ook het eiland Monte Isola, dat het grootste eiland in een meer in Italië is. Je kunt het meer, de dorpjes en bergen eenvoudig verkennen.

8

Lake Michigan in de winter

Lake Michigan is het op vier na grootste meer ter wereld. Het ligt in de Verenigde Staten, met onder meer steden als Chicago aan zijn oever. Het meer ligt tussen de staten Illinois, Indiana, Michigan en Wisconsin. Het ligt als enige van de vijf Grote Meren compleet op Amerikaans grondgebied.