Mooiste wandelroutes

Ontdek de mooiste trekkings ter wereld, op talloze continenten.

TOP 34 LIJST

365

Trolltunga

De wandeling naar Trolltunga is een bijzondere trip in Noorwegen. Deze uitstekende rots is wereldberoemd geworden door sociale media. Maar, Trolltunga is niet eenvoudig te bereiken. Je krijgt er wel een uniek uitzicht voor terug over de omliggende fjorden. In dit artikel vind je uitleg voor wie deze excursie geschikt is. Dit zijn de beste tips voor de wandeling naar Trolltunga.

339

Zonsopgang op de Preikestolen

De Preikestolen in Noorwegen is een unieke excursie. De beste manier om deze unieke plek te zien is bij zonsopgang. De Preikestolen in de machtige Noorse fjorden staat al jaren op mijn Bucket List. Maar ook lees ik over drukte en dus kwam het er niet van. Totdat ik hoorde over de Sunrise hike to Preikestolen. Dat klinkt erg goed. Dus ga ik op pad in het hart van Noorwegen; middenin in de nacht. Dit zijn de beste tips voor de wandeling naar Preikestolen.

238

Wandel de Santiago de Compostela route

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela is wereldberoemd. En populair als meerdaagse wandeltocht. Je volgt dan de route naar het graf van de apostel Jakobus in het stadje Santiago de Compostela in Spanje. Dit zijn de beste tips als je de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela wilt lopen.

230

Kilimanjaro beklimmen

De Kilimanjaro beklimmen; deze berg in Tanzania staat al jaren op mijn wensenlijstje. Maar wat is de beste route om de hoogste berg van Afrika te doen? Dit zijn de beste tips om de Kilimanjaro te beklimmen. Met informatie over de bezienswaardigheden onderweg.

139

Kjerag en Kjeragbolten

Kjerag en Kjeragbolten is een van de meest populaire excursies in Noorwegen. Kjeragbolten is een unieke steen die zit vastgeklemd tussen de rotsen. Kjerag is de top van de berg. De wandeling naar Kjeragbolten aan het Lysefjord is een van de meeste populaire excursies. Je kijkt hier van 1.110 meter de Noorse fjorden in. Dit zijn de beste tips voor de hike naar Kjerag en Kjeragbolten.

108

Wandelen in de Grand Canyon

Wandelen in de Grand Canyon is magisch. En eigenlijk is wandelen de enige goede manier om dit gebied echt te kunnen waarderen. Dan pas zie je hoe hoog de kloof is en hoe de Colorado-rivier nog steeds zijn werk doet. Geloof het of niet, maar elk jaar wordt de kloof hoger en breder.

105

Caminito del Rey

Caminito del Rey is een bijzonder wandelpad in Spanje. Deze wandelroute wordt ook wel El Camino del Rey genoemd. Al staat het vooral bekend als de gevaarlijkste wandelroute ter wereld. Al is dit niet meer zo, want het wandelpad is recent gerestaureerd. Het is tegenwoordig niet meer gevaarlijk om hier te wandelen. Dit zijn de beste tips voor jouw Caminito del Rey excursie.

100

Beklim de Mount Kinabalu

Mount Kinabalu is met 4.095 meter de hoogste berg van Maleisisch Borneo. Die hoog boven het regenwoud uitsteekt. En jij kunt hem beklimmen.

88

Trekking naar Poon Hill

De trekking naar Poon Hill is een beroemde wandeling in Nepal. En een van de meest beroemde wandelingen in de Himalaya. Poon Hill is een berg van zo’n 3.200 meter hoogte. De trekking naar de top van deze berg is middelzwaar te noemen en ideaal voor beginners. In 4 tot 7 dagen wandel je in eenvoudige en soms wat pittigere etappes naar de top van de berg.

79

Wandel naar Mirador las Torres

De wandeling naar Mirador las Torres is een bijzondere excursie in Torres del Paine National Park. En zelfs van heel Chili. De wandelroute is niet extreem moeilijk, al kan het door het wisselende weer wel een uitdaging worden.

78

Beklim de vulkaan van La Réunion

Het is de meest uitdagende trip van La Réunion. De vulkaan Piton de la Fournaise is 2.632 m hoog en kun je beklimmen. Met als beloning een uitzicht waar je u tegen zegt.

72

Salkantay Trek naar Machu Picchu

De Salkantay Trek is een 5-daagse wandeling door de bergen van Peru. Je loopt hierbij dwars door het Andesgebergte. Ontdek de beste tips voor jouw Salkantay Trek. Met de locatie, route en informatie om te overnachten. Dat laatste kan op meerdere manieren. Deze tocht is een heuse uitdaging, maar behoort tot de beste bezienswaardigheden van Peru.

70

Inca Trail naar Machu Picchu

De Inca Trail naar Machu Picchu is een beroemde wandeling in Peru. De oude handelsroute van de Inca’s is 160 kilometer lang. Je kunt op veel punten starten. Het populairste deel zijn de laatste 40 kilometer. Dit wordt meestal in 4 dagen (3 nachten) gedaan. Maar je kunt zelf kiezen of je twee, drie, vier of zeven dagen wilt lopen. Het is wel relatief druk, met name het laatste stuk.

70

Wandel naar bergpiek op de Lofoten

Wandelen naar de top van de bergen op de Lofoten. Ja, het is meer wandelen dan beklimmen van de bergpieken. Er is een grote keuzen aan Lofoten bergen om te beklimmen. Dit zijn de beste tips voor wandelaars die naar de top van een berg op de Lofoten willen lopen.

67

Wandel naar de Briksdalgletsjer

De Briksdalgletsjer is een van de weinige gletsjers in de Noorse fjorden die relatief eenvoudig te bereiken is. De gletsjer en omgeving laat goed de schoonheid zien van dit gebied in Noorwegen. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de Briksdalgletsjer.

62

Glacier Point

Glacier Point is een wereldberoemd uitkijkpunt in Yosemite National Park. Sterker nog, volgens velen biedt deze plek het mooiste uitzicht over het natuurgebied in de Verenigde Staten. Met name de zonsondergang is erg populair. Wat terecht is. Ik was er stil van. Dit zijn de beste tips om Glacier Point te bezoeken.

60

Dutch Mountain Trail

De Dutch Mountain Trail is een meerdaagse bergtocht dwars door Zuid-Limburg. Deze wandelroute is meer dan 100 kilometer lang en voert bekende, maar ook minder bekende paadjes in het heuvelland. De Dutch Mountain Trail is bijna volledig onverhard. Je wandelt langs steile kalkwanden, heerlijke slingerpaadjes en glooiende hellingbossen. Terwijl je onderweg opvallend vaak zult stoppen voor een vergezicht. Dit zijn de beste tips en bezienswaardigheden van de Dutch Mountain Trail.

59

N70 Wandelroute

De N70 wandelroute bij Nijmegen is een van de mooiste van ons land. Het is een van de meest bekende en geliefde wandelroutes in Nederland. Je dwaalt over heuvels, door bossen, langs beken en graslanden met bloemen. Onderweg krijg je talloze vergezichten. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van de N70.

51

Wandel de Via Algarviana

De Via Algarviana is een wandelroute van maar liefst 266 kilometer. Deze route loopt van oost naar west in de Algarve. Deze wandelroute is nu al beroemd, ook al bestaat hij officieel pas sinds 2009. Het wandelpad voert vooral door het achterland en eindigt bij het meest zuidelijke puntje in het westen. Waarbij je de ongekende diversiteit van de Algarve ziet. Dit zijn de beste tips om de Via Algarviana te lopen.

47

Mist Trail

De Mist Trail is de meest bijzondere wandeling in Yosemite National Park. Je wandelt langs de Merced-rivier en komt onderweg diverse imposante watervallen tegen. Deze wandeling laat goed de ongekende rijkdom van Yosemite zien. En de diversiteit van de Verenigde Staten. Dit zijn de beste tips voor de beroemde Mist Trail.

42

Hike naar The Pinnacles

De wereldberoemde Pinnacles staan in Gunung Mulu National Park op Borneo. Ze bestaan uit een groep van bijna 50 meter hoge, messcherpe kalkstenen rotsen in het machtige Maleisisch Borneo. Je kunt via een excursie naar The Pinnacles wandelen, al is het ook wel klimmen. De top van deze berg werd pas in 1978 bereikt, wat aangeeft hoe lastig de steil de berg is en hoe dicht de jungle hier is.

40

Wandel op het ijs van Perito Moreno-gletsjer

De immense ijsmassa van de Perito Moreno-gletsjer kun je op met een bijzondere excursie. Deze gletsjer ligt in Los Glaciares National Park in het zuiden van Argentinië. Het is een bijzonder gevoel het ijs op te gaan. Waar je je als mens heel nietig bij voelt. Maar je moet hier eigenlijk wel het ijs op. En voelen hoe het kraakt en hoe deze massa continu in beweging is. Dit is hoe ruig Patagonië kan zijn.

39

Wandel de Camino Ignaciano

De Camino Ignaciano is een pelgrimsroute in Spanje. Hij bestaat uit in totaal 27 etappes. Je loopt bijna 600 kilometer volgens een compleet gemarkeerde wandelroute. Je start in provincie Euskadi en loopt via la Rioja, Navarra en Aragón naar Catalonië.

38

Huashan Plank Trail

Huashan Plank Trail in China is volgens velen de gevaarlijkste wandeling ter wereld. En ja, dit is eng.

37

Seven Hanging Valleys wandelpad

De Seven Hanging Valleys is een beroemd wandelpad in de Algarve. Deze wandelroute van 6,1 kilometer voert langs zeven valleien langs de kust. Het is een goede manier om de rijkdom van de Algarve te ontdekken. Dit zijn de bezienswaardigheden voor de Seven Hanging Valleys wandelroute. Met in dit artikel ook tips voor de route, de beste tijd om te gaan en afstanden.

36

Wijnroute Wahlwiller Eys

De Wijnroute Wahlwiller Eys is de eerste bewegwijzerde wijnwandeling in Nederland. De Route de Vins is een wandelroute langs vijf wijngaarden in de heuvels van Zuid-Limburg. Je vindt deze heerlijke wandeling in het deel rond Wahlwiller, Gulpen en Eys. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Wijnroute Wahlwiller Eys.

33

Wandel het W Circuit in Torres del Paine

Het W Circuit is een van de mooiste wandelroutes in Torres del Paine Nationaal Park. Het is het zuidelijke deel van het Torres del Paine-circuit. En een goed alternatief voor wie de 100 kilometer lange Torres del Paine-circuit net iets teveel vindt. Deze hike is ‘slechts’ zo’n 76 kilometer lang en is de meest populaire trektocht in Torres del Paine.

30

Beklim de Pico del Teide

De Pico del Teide beklimmen is een bijzondere excursie. Deze berg is het symbool van Tenerife. En het is ook de hoogste berg van Spanje. De eenvoudigste manier om de 3.718 meter hoogte te bedwingen is om met de kabelbaan omhoog te gaan. Al moet je dan wel laatste 200 meter zelf wandelen. In de winter is het minder druk, maar kan het extreem hard waaien. Waardoor de Teleferico niet gaat.

30

Wandel de Via Dinarica

De Via Dinarica is een 2.000 kilometer lang wandelpad door de Balkan. Je kunt diverse routes lopen die dwars door de Dinarische Alpen voeren, langs bergen van meer dan 2.000 meter hoog. Ik heb delen ervan gelopen en vond het erg fraai. In dit artikel geef ik je de beste tips om de Via Dinarica te wandelen.

20

Wijnwandeling Groesbeek

De Wijnwandeling in Groesbeek is leuk, lekker en goed te doen. Groesbeek noemt zichzelf het wijndorp van Nederland. Dit wandelpad in het Rijk van Nijmegen voert over heuvels, over stille weggetjes, door natuurgebieden, langs beekjes en veel volop groeiende wijnplanten. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Wijnwandeling Groesbeek.

19

Wandelen in de bergen van Madeira

Wandelen in de bergen van Madeira is een van de beste excursies van het eiland. Je zit vaak boven de wolken, waardoor je een magisch uitzicht hebt over Madeira en de zee. Terwijl de wolken voorbij jagen. Het beklimmen is niet moeilijk, de meeste hebben een wandelpad naar de top. Sommige zelfs een parkeerplaats ernaast. Ik heb meerdere pieken beklommen, wat relatief eenvoudig is. Dit zijn mijn beste tips voor het wandelen in de bergen van Madeira.

18

Wandelen op de levadas van Madeira

Wandelen op de levadas op Madeira is een must. Deze oude irrigatiekanalen zijn de beste manier om de natuur van Madeira te ontdekken. Te voet heb je veel keuze uit wandelpaden. Deze vind je over het gehele eiland.

16

Grote Vulkaanroute op La Palma

De Grote Vulkaanroute is een lange afstandswandelpad op het eiland La Palma. Dit is het meest bekende wandelpad van het eiland. En dan met name het deel over de rij met vulkanen in het hart van La Palma. Maar je loopt ook langs de kraterrand van het nationaal park.

14

Wandel de Lycische Weg

De Lycische Weg is het eerste langeafstandspad van Turkije. Hij doorkruist het zuidelijke deel bij Antalaya. Je kunt de gehele 540 kilometer lopen, maar ook delen er van. Het pad laat de ruige kant van dit deel van Turkije zien.