Mooiste watervallen

De ranglijst is gemaakt door lezers die een waterval op hun Bucket List hebben gezet.

TOP 50 LIJST

415

Victoria-watervallen

De Victoria-watervallen worden in populair Engels Vic Falls genoemd. De immense watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. Het water van de beroemde Zambezi-rivier stort zich hier met veel geweld naar beneden. En jij kunt ze bezoeken. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden. Daarnaast kun je kiezen uit diverse leuke excursies.

339

Niagara Falls

De Niagara Falls zijn wereldberoemd. Deze imposante watervallen liggen op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Ze zijn eenvoudig te bezoeken; ook een combi is goed mogelijk. Je hoeft alleen de Rainbow Bridge over. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Niagara-watervallen. Met ook informatie over excursies en tours.

258

Plitvice meren

De Plitvice meren zijn magisch. Het is een heerlijke benaming voor de 90 watervallen en 16 meren in het Plitvice Nationaal Park in Kroatië. En de watervallen zijn niet alleen mooi, maar ook bijzonder. De ondergrond bestaat namelijk uit travertijn, een opvallend wit gesteente van kalk. Dit is wildernis in Kroatië en het thuis van Europese wolf en bruine beer. Als mens ben je te gast.

195

Angel Falls

Angel Falls is de hoogste waterval ter wereld. Je vindt deze waterval in het machtige Canaima National Park. Dat bekend staat om de diverse tafelbergen. Een gebied waar Sir Conan Doyle op het idee kwam om The Lost World te schrijven. Tegenwoordig is het een van de grootste bezienswaardigheden van Venezuela.

177

Iguazu Falls

Iguazu Falls behoren tot de grootste watervallen op aarde. De Iguazu-watervallen liggen op de grens van Brazilië, Argentinië en Paraguay middenin het regenwoud.De wereldberoemde watervallen van Iguazú worden lokaal ook wel Foz de Iguazú genoemd. En je moet ze zien om te geloven. Hier storten maar liefst 270 (grote en kleine) watervallen zich in de Paraná-rivier. En dat over een lengte van 2.7 kilometer. Het regenwoud er om heen is zeker ook het ontdekken waard.

169

Horsetail Fall: De Gouden Waterval

Horsetail Fall wordt wel de gouden waterval van het bekende Yosemite National Park genoemd. En hij is heel bijzonder door iets wat alleen in februari te zien is. Dan kleurt hij oranje door het laaghangende zonlicht. Waardoor de waterval een gouden kleur krijgt. Talloze toeristen bezoeken de waterval dan voor dit fenomeen. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan Horsetail Fall.

168

Krka Watervallen

De Krka Watervallen is een heerlijk natuurgebied in Kroatië. Wie hier rondloopt zal in totaal zeven watervallen zien, of eigenlijk meertjes die in elkaar overlopen via watervallen. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Krka Watervallen.

165

Eternal Flame Falls

Eternal Flame Falls, de naam is prachtig. En het zegt wat het is: Een vlam in een waterval. Het bestaat echt, in de Verenigde Staten. Wetenschappers hebben lang gezocht naar een verklaring waarom in de waterval gas vrij komt. Het blijkt vooral methaan te zijn, die uit de grond omhoog komt. Dit is makkelijk ontvlambaar, vandaar de vlam.

146

Brooks Falls

Brooks Falls in Katmai National Park is wereldberoemd vanwege de beren die hier jaarlijks op zalm jagen. De watervallen liggen in de Brooks River in Alaska. De beren hebben door de jaren heen ontdekt dat deze plek ideaal is om een verse zalm te vangen.

133

Devil’s Pool

De Devil’s Pool, de naam zegt genoeg. Dit natuurlijk ontstaan zwembad ligt op het randje van de beroemde Victoria-watervallen. Ja, dit is gevaarlijk. Al gebeuren er zelden ongelukken.

113

Kirkjufell

Kirkjufell is een berg maar heeft ook twee watervallen. Het is een van de meest intrigerende bezienswaardigheden in IJsland is een bijzondere locatie. Het is een dubbele waterval bij een opvallend steile berg. De waterval mondt uit in een rivier die voor de berg langs stroomt. Dit zijn de bezienswaardigheden van Kirkjufell. Met ook tips hoe je deze plek het beste kunt bezoeken.

110

Watkins Glen State Park

Watkins Glen State Park is een wonderlijk natuurgebied in de Verenigde Staten. Het is vooral bekend bij Amerikanen, maar bij internationale reizigers veel minder. Het park omvat de Glen-rivier, die zich hier in ruim 3 kilometer door een kloof wringt. Deze kloof is ontstaan in de laatste IJstijd.

98

Seven Sisters Waterval

De Seven Sisters Waterval is de meest beroemde waterval in het Geirangerfjord. Het is de meest gefotografeerde waterval in dit fjord. Het water valt hier zo'n 300 meter naar beneden. Je kunt deze populaire attractie in de Noorse Fjorden eenvoudig bekijken vanaf een veerboot. Het kan ook via een kajak excursie. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de Seven Sisters Waterval.

92

Kjeragfossen

Kjeragfossen is een grote waterval in de machtige Noorse fjorden. Deze waterval is maar liefst 715 meter hoog. En ja, hij is minder bekend dan bijvoorbeeld de nabijgelegen Kjeragbolten. Maar wie de wandeling naar Kjerag maakt, komt vanzelf de Kjeragbolten tegen, een steen die ingeklemd zit tussen de rotsen. En als je dan verder het fjord inkijkt kun je een ander natuurwonder zien. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan Kjeragfossen.

91

Helmcken Falls

Helmcken Falls is een waterval in Wells Gray Provincial Park. De kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord, waardoor hij vaak wordt overgeslagen. Wat zonde is, want dit is een zeer fraai gelegen waterval. En hij ligt wel redelijk in de buurt van de populaire route door het westen van Canada. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan Helmcken Falls.

89

Yosemite Falls

Yosemite Falls is een beroemde waterval in Yosemite National Park. Het is tevens de hoogste waterval van de Verenigde Staten. Het water valt maar liefst 739 meter naar beneden. Je kunt relatief eenvoudig naar deze waterval wandelen. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan Yosemite Falls.

86

Havasu Falls

Havasu Falls is een unieke waterval in de beroemde Grand Canyon. En je kunt hem bezoeken en er bijvoorbeeld ook in zwemmen. Dit is één van de verborgen parels van de Verenigde Staten.

84

Baatara Waterval

De Baatara Waterval is een ongekend mooie waterval in Libanon. Het is eigenlijk een grot, zoals er meerdere in dit gebied zijn. Op een bepaald moment van het jaar is hier een waterval te zien. Hij ligt in het westen van het land.

82

Dettifoss waterval

De Dettifoss waterval is een beroemde waterval in IJsland. Hij wordt gevoed door de op een na grootste gletsjerrivier in het land. Deze 206 km lange rivier met de naam Jökulsá á Fjöllum begint bij de Vatnajökull-vulkaan. De Dettifoss is 44 meter hoog en ruim 100 meter breed. En zeer imposant als je aan de rand van de waterval staat. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Dettifoss waterval. Met ook tips voor je bezoek.

77

Dunn’s River Falls

Dunn’s River Falls is een absolute must als je naar Jamaica gaat. Deze waterval in het regenwoud kun je beklimmen. Je kunt zelf kiezen om het met een gids of juist zonder te doen. Ik heb zelf de waterval en vond het een van de leukste excursies in Jamaiaca. De waterval ligt ook fraai in het regenwoud. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan Dunn’s River Falls.

76

Skógafoss

Skógafoss is een van de mooiste watervallen in IJsland. En hij ligt langs de Golden Circle, zodat je hem eenvoudig kunt bezoeken. Deze waterval wordt gevoed door de Skógá-rivier. Het water valt over de rand van een klif de vlakte in. Het is een waterval met een bijzonder verleden. Dit zijn de bezienswaardigheden van de beroemde Skógafoss waterval. Met tips hoe je deze waterval het beste kunt bezoeken.

71

Svartifoss

De Svartifoss waterval behoort tot de mooiste watervallen in IJsland. En dat wil wat zeggen in een land waar je struikelt over dit soort attracties. De naam betekent Zwarte Waterval, dit komt door de imposante blokken basalt vanwaar het water valt. Maar weet jij dat er eigenlijk drie watervallen zijn als je de wandeling doet naar Svartifoss? Lees hier alles over de bezienswaardigheden van de Svartifoss waterval en de hike er naar toe.

71

Dynjandi-waterval

De Dynjandi waterval is een imposante waterval in IJsland. Deze waterval bestaat eigenlijk uit twee delen of eigenlijk meer. Aan de bovenkant stort het water zich over de breedte van 30 meter over de Dynjandisheiði-hoogvlakte. De lagere waterval is 60 meter breed. In totaal stort het water zich trapsgewijs meer dan 100 meter naar beneden. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Dynjandi waterval.

64

Tower Fall

Tower Fall in Yellowstone National Park is een fraaie waterval in een ruig landschap. Als je Yellowstone in de Verenigde Staten bezoekt kun je eenvoudig naar deze waterval lopen. De waterval is 40 meter hoog en ligt idyllisch tussen diverse pieken van vulkanisch gesteente. Dit zijn de beste tips om Tower Fall te bezoeken.

64

Kuang Si Waterval

De Kuang Si waterval is de mooiste waterval van Laos. En volgens velen een zelfs een van de mooiste watervallen ter wereld. Dit komt vooral door het opvallend blauwe water vol mineralen.

61

Sutherland Falls en Quill Lake

Sutherland Falls is relatief onbekend, maar behoort tot de ‘grote jongens’ op aarde. Deze waterval is maar liefst 580 meter hoog. In drie fases valt het water naar beneden in Fiordland Nationaal Park.

56

Agua Azul

Agua Azul is een reeks van watervallen in de deelstaat Chiapas in Mexico. Het is een aaneenschakeling van watervallen met azuurblauw water. Het water maakt een oorverdovend lawaai wanneer het via de rotsen naar beneden valt.

53

Palouse Falls State Park

Palouse Falls is een pareltje in de staat Washington in de Verenigde Staten. Het uitzicht op de waterval is bijzonder; je ziet het water over de rand vallen in de rivier. En dat alles in een omgeving waar je u tegen zegt. Dit zijn de bezienswaardigheden van Palouse Falls. Met in dit artikel ook de leukste excursies om te doen.

50

Manawaiopuna Falls

Manawaiopuna Falls is een machtige waterval op het eiland Kauai op Hawaï. Deze waterval was onbekend, totdat hij ineens in de film Jurassic Park opdook. De Manawaiopuna waterval wordt dan ook wel Jurassic Park Falls genoemd, omdat de waterval overduidelijk in de film te zien is.

49

Wailua Falls

Wailua Falls zijn twee watervallen naast elkaar op het eiland Kauai op Hawaï. Het bijzondere is dat je er zo aan voorbij zou kunnen lopen. Want de watervallen zijn niet extreem hoog, slechts 53 meter.

47

Athabasca Falls

Athabasca Falls is een beroemde waterval in Jasper Nationaal Park. Dit natuurgebied ligt in het westen van Canada. De waterval ligt fraai voor een berg en is zeer imposant. Ook de kloof waar het water instroomt is de moeite waard. Daarnaast zijn er meer attracties om te zien. Dit zijn mijn tips voor de beste bezienswaardigheden van Athabasca Falls.

42

Sunwapta Falls

De Sunwapta-waterval staat ook bekend als Sunwapta Falls. Deze waterval is 18 meter hoog en bijna tien meter breed. Sunwapta Falls ligt fraai in het ruige landschap van Jasper National Park in het westen van Canada.Sunwapta Falls is de kroon op de Sunwapta-rivier in Jasper National Park in Canada. Het is een van de vele watervallen hier, maar wel een van de mooiste. Die je van dichtbij kunt zien.

37

Kalandula Watervallen

De Kalandula Watervallen is ook bekend als Kalendula Falls. Deze watervallen liggen in Angola en zijn relatief onbekend. Bij Kalandula is deze zo’n 400 meter breed en valt het water 105 meter naar beneden. De waterval heeft een fraaie hoefijzervorm.

36

San Rafael Falls

San Rafael Falls is een beroemde waterval in Ecuador. Middenin de Amazone. Hij is wonderlijk mooi. Of eigenlijk WAS. De Cascada de San Rafael, zoals hij lokaal heet, is niet meer. San Rafael Falls waren lang de grootste en mooiste watervallen van Ecuador. Waar je goed op excursie kon. Maar helaas is dit voorbij. Waarschijnlijk voorgoed verwachten experts.

29

Fjaðrárgljúfur

Fjaðrárgljúfur is een bijzondere kloof in IJsland. Deze canyon is ruig en precies wat je verwacht bij dit eiland. De kloof in het zuiden is eenvoudig te bezoeken. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het zelf.

29

Låtefossen

De Låtefossen in Noorwegen wordt ook wel tweeling-waterval genoemd. Het water stroomt via twee watervallen naar beneden om vlak bij de brug bij elkaar te komen. Het vele water stroomt onder de weg door bij Odda. De Låtefossen waterval is 165 meter hoog en zeer imposant. En je kunt dus eenvoudig en zeer dichtbij deze waterval komen. Dit zijn de bezienswaardigheden van Låtefossen. Ook vind je hier tips en informatie hoe je deze waterval kunt bezoeken.

28

Kravica watervallen

De Kravica watervallen liggen in het zuiden van Bosnië en Herzegovina. Hier valt het water van de rivier Trebižat over de kalkstenen rotsen. Hij ligt idyllisch in de bossen en is eenvoudig te bezoeken. Je kunt hier goed wandelen en picknicken. Maar ook zwemmen in het vaak frisse water. Het uitzicht is heel bijzonder.

27

Todtnau-Waterval

De Todtnau-waterval is één van de mooiste watervallen van Duitsland. Buiten het stadje Todtnau valt het water in totaal zo’n 97 meter naar beneden. Dit gaat in verschillende fases. De meest opvallende zijn 4 meter, nog eens 4 meter, dan 11 meter en tot slot het meest imposante deel: 60 meter naar beneden.

26

Vøringsfossen

De Vøringsfossen is een 182 meter hoge waterval in Noorwegen. Het water valt op het Hardangervidda plateau in twee etages naar beneden in de Måbødalen vallei. De grootste val is 145 meter, wat fascinerend en intrigerend is. Een nieuwe brug maakt de waterval een stuk toegankelijker. Dit zijn de bezienswaardigheden van Vøringsfossen. Met ook tips en informatie voor je bezoek.

25

Gocta Waterval

De Gocta waterval is een 771 meter hoge waterval in het noorden van Peru. Hij ligt middenin het regenwoud. Deze zeer imposante waterval werd pas in 2005 ontdekt door de Westerse wereld. De lokale bevolking dacht eeuwenlang dat de plek behekst was en kwam er niet in buurt.Gocta Falls is een zeer imposante waterval in de Amazone. Via een smal wandelpad bereik je de watervallen, al kan het ook per paard. Je kunt zwemmen in het ijskoude water, maar het is wel lekker na al het gezweet.

24

Kaieteur Falls

De magische Kaieteur Falls liggen in het zuiden van Guyana. En deze watervallen behoren tot de mooiste op aarde. In het regenwoud valt hier een immense hoeveelheid water zo’n 241 meter naar beneden. Het is de waterval waar het meeste water valt via één toevoerkanaal ter wereld. Alleen al daarom is Kaieteur de moeite waard.Kaieteur Falls behoort niet tot de meest bekende watervallen ter wereld. Maar dit is wel de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Guyana. En is relatief eenvoudig te bezoeken.

22

Sapo waterval en Sapito waterval

De Sapo-watervallen en Sapito-watervallen in Canaima National Park zijn beroemd. Deze watervallen liggen vlak bij elkaar. En als je het indrukwekkende Canaima bezoekt moet je deze twee wel even meepakken. Neem de tijd voor deze bezienswaardigheden in Venezuela.De Sapo-watervallen en Sapito-watervallen zijn anders dan de meeste watervallen. Waar je kunt zwemmen en zelf op onderzoek kan gaan.

16

Kvernufoss

Kvernufoss is een van de minder bekende watervallen van IJsland. Je vindt de 40 meter hoge waterval langs de bekende ringweg 1. Deze watermassa ligt verscholen in de bergen in het zuiden van het eiland. De Kvernufoss waterval wordt opvallend genoeg (nog) niet overlopen door toeristen. Zodat jouw beleving extra gaaf is. Dit zijn de beste tips om de Kvernufoss te bezoeken.

13

Seljalandsfoss

De Seljalandsfoss is een beroemde waterval in IJsland. Bijzonder aan deze waterval is dat je achter het vallende water kunt lopen. Waardoor je een bijzonder uitzicht hebt op de waterval en het IJslandse landschap. De waterval is 65 meter hoog en populair op sociale media. Daarnaast zie je hem op kalenders en op talloze foto’s van IJsland. Dit zijn de bezienswaardigheden van Seljalandsfoss, want er zijn wel drie watervallen om te zien. Waaronder nog een hele bijzondere.

12

Krimmler Watervallen

De Krimmler Watervallen zijn de grootste in Oostenrijk. Deze waterval is maar liefst 380 meter hoog en valt in drie fases naar beneden. Vaak wordt hij benoemd als de hoogste waterval van Europa, maar in Noorwegen zijn er meerdere die veel hoger zijn. Deze waterval wordt ook wel Krimml Watervallen genoemd. Dit zijn de bezienswaardigheden voor de Krimml Watervallen. In dit artikel lees je ook tips voor de diverse excursies.

5

Brúarfoss

Brúarfoss behoort niet tot de bekende watervallen op IJsland. De waterval, die soms Brúarárfoss wordt genoemd, is alleen via een wandelroute te bereiken langs de bekende Golden Circle. De trail loopt langs drie watervallen: Hlauptungfoss, Midfoss en uiteindelijk Brúarfoss. IJslanders doen deze wandeling van 6 kilometer (heen en terug) graag. Een van de redenen is het felblauwe water.

5

Ouzoud Watervallen

De Ouzoud Watervallen zijn de hoogste van Marokko. Het kan er toeristisch druk worden, maar dit natuurspektakel heeft de afgelopen jaren zijn eigen sfeer behouden. Je kunt de waterval zelf ontdekken, maar ook bij de ingang voor een paar euro een gids huren die je van alles uitlegt. Maar het is niet echt nodig. Het pad en alle attracties zijn overduidelijk.

4

Faxi waterval

De Faxi waterval op IJsland is niet zo bekend. Misschien komt het omdat hij meerdere namen heeft, zoals Faxifoss en Vatnsleysufoss. De meeste mensen rijden er voorbij als ze beroemde Golden Circle rijden op het eiland. Al is dit niet helemaal terecht. Temeer omdat je bij de Faxi waterval het watergeweld van heel dichtbij kunt zien.

2

Gullfoss

De Gullfoss waterval is een van de meest populaire watervallen in IJsland. Het vele water valt in een kloof van 32 meter diep, maar het is vooral de hoeveelheid water dat imposant is. Daarnaast is deze waterval eenvoudig te bereiken. De Gullfoss ligt aan de Golden Circle in het westen van het eiland. Dit zijn de beste tips en bezienswaardigheden van de waterval.

2

Hjálparfoss

Hjálparfoss behoort niet tot de meest bekende watervallen van IJsland. Het is ook niet één van de grootste, hoogste of anderszins bijzondere waterpartijen op het eiland. Maar hij is wel een bezoek waard, omdat het een dubbele waterval is. En hij ligt fraai tussen basaltblokken, waardoor hij er in elk seizoen goed uit ziet. Daarnaast ligt hij naast de weg in de buurt van de beroemde Golden Circle. Dus is een stop snel gemaakt. Dit zijn de bezienswaardigheden van Hjálparfoss.