De 50 Mooiste Watervallen Ter Wereld - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Mooiste watervallen

De ranglijst is gemaakt door lezers die een waterval op hun Bucket List hebben gezet.

TOP 45 LIJST

395

Victoria-watervallen

De Victoria-watervallen worden in populair Engels Vic Falls genoemd. De immense watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. Het water van de beroemde Zambezi-rivier stort zich hier met veel geweld naar beneden. En jij kunt ze bezoeken. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden. Daarnaast kun je kiezen uit diverse leuke excursies.

316

Niagara Falls

De Niagara-watervallen zijn wereldberoemd. Deze imposante watervallen ligt op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Ze zijn eenvoudig te bezoeken; ook een combi is goed mogelijk. Je hoeft alleen de Rainbow Bridge over.De Niagara Falls zoals ze vaak lieflijk worden genoemd, moet je eens in je leven hebben gezien. Of eigenlijk beleefd. Je moet het water horen en voelen, alsook de brute de kracht van de watermassa ervaren. Al is het wel zinvol je bezoek goed voor te bereiden. Zowel voor het Canadese deel als voor het Amerikaanse deel. Hierbij de beste tips voor de Niagara-watervallen.

185

Angel Falls

Angel Falls is de hoogste waterval ter wereld. Je vindt deze waterval in het machtige Canaima National Park. Dat bekend staat om de diverse tafelbergen. Een gebied waar Sir Conan Doyle op het idee kwam om The Lost World te schrijven. Tegenwoordig is het een van de grootste bezienswaardigheden van Venezuela.

163

Iguazu Falls

Iguazu Falls behoren tot de grootste watervallen op aarde. De Iguazu-watervallen liggen op de grens van Brazilië, Argentinië en Paraguay middenin het regenwoud.De wereldberoemde watervallen van Iguazú worden lokaal ook wel Foz de Iguazú genoemd. En je moet ze zien om te geloven. Hier storten maar liefst 270 (grote en kleine) watervallen zich in de Paraná-rivier. En dat over een lengte van 2.7 kilometer. Het regenwoud er om heen is zeker ook het ontdekken waard.

162

Horsetail Falls: De Gouden Waterval

Horsetail Falls wordt wel de gouden waterval van het bekende Yosemite National Park genoemd. En hij is heel bijzonder door iets wat alleen in februari te zien is.

158

Eternal Flame Falls

Eternal Flame Falls, de naam is prachtig. En het zegt wat het is: Een vlam in een waterval. Het bestaat echt, in de Verenigde Staten. Wetenschappers hebben lang gezocht naar een verklaring waarom in de waterval gas vrij komt. Het blijkt vooral methaan te zijn, die uit de grond omhoog komt. Dit is makkelijk ontvlambaar, vandaar de vlam.

156

Krka Watervallen

De Krka Watervallen zijn eigenlijk Krka Nationaal Park, een heerlijk natuurgebied in Kroatië. Wie hier rondloopt zal in totaal zeven watervallen zien, of eigenlijk meertjes die in elkaar overlopen via watervallen.

139

Brooks Falls

Brooks Falls in Katmai National Park is wereldberoemd vanwege de beren die hier jaarlijks op zalm jagen. De watervallen liggen in de Brooks River in Alaska. De beren hebben door de jaren heen ontdekt dat deze plek ideaal is om een verse zalm te vangen.

132

Devil’s Pool

De Devil’s Pool, de naam zegt genoeg. Dit natuurlijk ontstaan zwembad ligt op het randje van de beroemde Victoria-watervallen. Ja, dit is gevaarlijk. Al gebeuren er zelden ongelukken.

109

Kirkjufell

Kirkjufell is een berg maar heeft ook twee watervallen. Het is een van de meest intrigerende bezienswaardigheden in IJsland is een bijzondere locatie. Het is een dubbele waterval bij een opvallend steile berg. De waterval mondt uit in een rivier die voor de berg langs stroomt.

104

Watkins Glen State Park

Watkins Glen State Park is een wonderlijk natuurgebied in de Verenigde Staten. Het is vooral bekend bij Amerikanen, maar bij internationale reizigers veel minder. Het park omvat de Glen-rivier, die zich hier in ruim 3 kilometer door een kloof wringt. Deze kloof is ontstaan in de laatste IJstijd.

93

Seven Sisters Waterval

De Seven Sisters Waterval is de meest beroemde waterval in het Geirangerfjord. Het is de meest gefotografeerde waterval in dit fjord. Het water valt hier zo'n 300 meter naar beneden in het fjord. Je kunt hem eenvoudig bezoeken.

86

Helmcken Falls

Helmcken Falls; de kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord. En dus wordt de Helmcken-waterval in Wells Gray Provincial Park vaak overgeslagen. Wat zonde is, want dit is een zeer fraai gelegen waterval. En hij ligt wel redelijk in de buurt van de populaire route door het Westen van Canada.Het is een bijzonder natuurgebied. Met veel rotsen en bomen, maar ook vaak mist door het opspattende water. Het is de vierde hoogste waterval van Canada. Maar volgens velen de mooiste. Sterker nog, ik vind dat deze hoort bij de mooiste van Noord-Amerika horen. En, het is misschien wel de mooiste waterval.

85

Yosemite Falls

Yosemite Falls is een beroemde waterval in Yosemite National Park. Het is tevens de hoogste waterval van de Verenigde Staten. Het water valt maar liefst 739 meter naar beneden.

84

Kjeragfossen

Kjeragfossen is een grote waterval in de machtige Noorse fjorden. Deze waterval is maar liefst 715 meter hoog. En ja, hij is minder bekend dan bijvoorbeeld Kjerag en Kjeragbolten. Maar wie de wandeling naar Kjerag maakt, komt vanzelf de Kjeragbolten tegen, een steen die ingeklemd zit tussen de rotsen. En als je dan verder het fjord inkijkt kun je een ander natuurwonder zien: de Kjeragfossen.

83

Baatara Waterval

De Baatara Waterval is een ongekend mooie waterval in Libanon. Het is eigenlijk een grot, zoals er meerdere in dit gebied zijn. Op een bepaald moment van het jaar is hier een waterval te zien. Hij ligt in het westen van het land.

83

Havasu Falls

Havasu Falls is een unieke waterval in de beroemde Grand Canyon. En je kunt hem bezoeken en er bijvoorbeeld ook in zwemmen. Dit is één van de verborgen parels van de Verenigde Staten.

78

Dettifoss

De Dettifoss is een beroemde waterval in IJsland. Hij wordt gevoed door de op een na grootste gletsjerrivier in het land. Deze 206 km lange rivier met de naam Jökulsá á Fjöllum begint bij de Vatnajökull-vulkaan. De Dettifoss is 44 meter hoog en ruim 100 meter breed. En zeer imposant als je aan de rand van de waterval staat.

74

Skógafoss

Skógafoss is een van de mooiste watervallen in IJsland. En hij ligt langs de Golden Circle, zodat je hem eenvoudig kunt bezoeken. Deze waterval wordt gevoed door de Skógá-rivier. Het water valt over de rand van een klif de vlakte in. Het is een waterval met een bijzonder verleden.

73

Dunn’s River Falls

Dunn’s River Falls is een absolute must als je naar Jamaica gaat. Deze waterval kun je beklimmen, waardoor het een unieke excursie is. De waterval ligt ook fraai in het regenwoud.

69

Dynjandi-waterval

De Dynjandi is een imposante waterval in IJsland. Deze waterval bestaat eigenlijk uit twee delen of eigenlijk meer. Aan de bovenkant stort het water zich over de breedte van 30 meter over de Dynjandisheiði-hoogvlakte. De lagere waterval is 60 meter breed. In totaal stort het water zich trapsgewijs meer dan 100 meter naar beneden.

68

Svartifoss

De Svartifoss waterval behoort tot de mooiste watervallen in IJsland. En dat wil wat zeggen in een land waar je struikelt over dit soort natuurspektakels. Het is een wonderlijk fenomeen dat midden in een verder weinig opvallende kloof ligt. En dan ineens in de verte opdoemt, terwijl het water zich hier naar beneden stort.

62

Tower Fall

Tower Fall ligt in Yellowstone National Park in de Verenigde Staten. Hij is 40 meter hoog en ligt idyllisch tussen diverse pieken van vulkanisch gesteente.

61

Kuang Si Waterval

De Kuang Si waterval is de mooiste waterval van Laos. En volgens velen een zelfs een van de mooiste watervallen ter wereld. Dit komt vooral door het opvallend blauwe water vol mineralen.

60

Sutherland Falls en Quill Lake

Sutherland Falls is relatief onbekend, maar behoort tot de ‘grote jongens’ op aarde. Deze waterval is maar liefst 580 meter hoog. In drie fases valt het water naar beneden in Fiordland Nationaal Park.

55

Agua Azul

Agua Azul is een reeks van watervallen in de deelstaat Chiapas in Mexico. Het is een aaneenschakeling van watervallen met azuurblauw water. Het water maakt een oorverdovend lawaai wanneer het via de rotsen naar beneden valt.

51

Palouse Falls State Park

Palouse Falls is een pareltje in de staat Washington in de Verenigde Staten. Het uitzicht op de waterval is bijzonder; je ziet het water over de rand vallen in de rivier in een omgeving waar je u tegen zegt.

49

Manawaiopuna Falls

Manawaiopuna Falls is een machtige waterval op het eiland Kauai op Hawaï. Deze waterval was onbekend, totdat hij ineens in de film Jurassic Park opdook. De Manawaiopuna waterval wordt dan ook wel Jurassic Park Falls genoemd, omdat de waterval overduidelijk in de film te zien is.

48

Wailua Falls

Wailua Falls zijn twee watervallen naast elkaar op het eiland Kauai op Hawaï. Het bijzondere is dat je er zo aan voorbij zou kunnen lopen. Want de watervallen zijn niet extreem hoog, slechts 53 meter.

44

Athabasca Falls

Athabasca Falls is een beroemde waterval in Jasper Nationaal Park. Dit natuurgebied ligt in het westen van Canada. De waterval ligt fraai voor een berg en is zeer imposant. Ook de kloof waar het water instroomt is de moeite waard. Daarnaast zijn er meer attracties om te zien.De Athabasca-waterval wordt vaak over het hoofd gezien. Maar deze waterval is absoluut een stop waard. Ook al omdat hij naast de weg ligt. Waardoor je Athabasca Falls eenvoudig kunt bezoeken. Dit zijn mijn tips voor de beste bezienswaardigheden van Athabasca Falls.

39

Sunwapta Falls

De Sunwapta-waterval staat ook bekend als Sunwapta Falls. Deze waterval is 18 meter hoog en bijna tien meter breed. Sunwapta Falls ligt fraai in het ruige landschap van Jasper National Park in het westen van Canada.Je kunt deze waterval opvallend goed zien. En hij is in combinatie met de omliggende bergen zeer indrukwekkend. In elk moment van het seizoen. Met name in het voorjaar is hij fraai door het vele smeltwater. Dat vaak opvallend blauw van kleur is door de vele mineralen in het water. Ook in de winter is Sunwapta Falls meer dan fraai. Je ziet dan het water en de sneeuw in een ongekend ruig landschap.

35

San Rafael Falls

San Rafael Falls is een beroemde waterval in Ecuador. Middenin de Amazone. Hij is wonderlijk mooi. Of eigenlijk WAS. De Cascada de San Rafael, zoals hij lokaal heet, is niet meer. San Rafael Falls waren lang de grootste en mooiste watervallen van Ecuador. Waar je goed op excursie kon. Maar helaas is dit voorbij. Waarschijnlijk voorgoed verwachten experts.

34

Kalandula Watervallen

De Kalandula Watervallen is ook bekend als Kalendula Falls. Deze watervallen liggen in Angola en zijn relatief onbekend. Bij Kalandula is deze zo’n 400 meter breed en valt het water 105 meter naar beneden. De waterval heeft een fraaie hoefijzervorm.

25

Kravica watervallen

De Kravica watervallen liggen in het zuiden van Bosnië en Herzogovina. Hier valt het water van de rivier Trebižat over de kalkstenen rotsen. Hij ligt idyllisch in de bossen en is eenvoudig te bezoeken. Je kunt hier goed wandelen en picknicken. Maar ook zwemmen in het vaak frisse water. Het uitzicht is heel bijzonder.

24

Gocta Waterval

De Gocta waterval is een 771 meter hoge waterval in het noorden van Peru. Hij ligt middenin het regenwoud. Deze zeer imposante waterval werd pas in 2005 ontdekt door de Westerse wereld. De lokale bevolking dacht eeuwenlang dat de plek behekst was en kwam er niet in buurt.Gocta Falls is een zeer imposante waterval in de Amazone. Via een smal wandelpad bereik je de watervallen, al kan het ook per paard. Je kunt zwemmen in het ijskoude water, maar het is wel lekker na al het gezweet.

24

Låtefossen

De Låtefossen wordt ook wel tweeling-waterval genoemd. Het water stroomt via twee watervallen naar beneden om vlak bij de brug bij elkaar te komen. En het stroomt onder de weg door bij Odda in Noorwegen. De Låtefossen waterval is 165 meter hoog en zeer imposant. En je kunt dus eenvoudig en zeer dichtbij deze waterval komen.

24

Todtnau-Waterval

De Todtnau-waterval is één van de mooiste watervallen van Duitsland. Buiten het stadje Todtnau valt het water in totaal zo’n 97 meter naar beneden. Dit gaat in verschillende fases. De meest opvallende zijn 4 meter, nog eens 4 meter, dan 11 meter en tot slot het meest imposante deel: 60 meter naar beneden.

23

Kaieteur Falls

De magische Kaieteur Falls liggen in het zuiden van Guyana. En deze watervallen behoren tot de mooiste op aarde. In het regenwoud valt hier een immense hoeveelheid water zo’n 241 meter naar beneden. Het is de waterval waar het meeste water valt via één toevoerkanaal ter wereld. Alleen al daarom is Kaieteur de moeite waard.Kaieteur Falls behoort niet tot de meest bekende watervallen ter wereld. Maar dit is wel de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Guyana. En is relatief eenvoudig te bezoeken.

21

Sapo waterval en Sapito waterval

De Sapo-watervallen en Sapito-watervallen in Canaima National Park zijn beroemd. Deze watervallen liggen vlak bij elkaar. En als je het indrukwekkende Canaima bezoekt moet je deze twee wel even meepakken. Neem de tijd voor deze bezienswaardigheden in Venezuela.De Sapo-watervallen en Sapito-watervallen zijn anders dan de meeste watervallen. Waar je kunt zwemmen en zelf op onderzoek kan gaan.

20

Vøringsfossen

De Vøringsfossen is een 182 meter hoge waterval in Noorwegen. Het water valt op het Hardangervidda plateau in twee etages naar beneden in de Måbødalen vallei. De grootste val is 145 meter. Een bezoek is fascinerend en intrigerend. Een nieuwe brug maakt de brug een stuk toegankelijker.

13

Kvernufoss

Kvernufoss is een van de minder bekende watervallen van IJsland. Je vindt de 40 meter hoge waterval langs de bekende ringweg 1. Deze waterval ligt verscholen in de bergen in het zuiden van het eiland. De Kvernufoss waterval wordt opvallend genoeg (nog) niet overlopen door toeristen.

11

Seljalandsfoss

De Seljalandsfoss is een beroemde waterval in IJsland. Bijzonder aan deze waterval is dat je achter het vallende water kunt lopen. Waardoor je een bijzonder uitzicht hebt op de waterval en het IJslandse landschap. De waterval is 65 meter hoog en populair op sociale media. Daarnaast zie je hem op kalenders en op talloze foto’s van IJsland.

9

Krimmler Watervallen

De Krimmler Watervallen (of Krimml Watervallen) zijn de grootste in Oostenrijk. Deze waterval is maar liefst 380 meter hoog en valt in drie fases naar beneden. Vaak wordt hij benoemd als de hoogste waterval van Europa, maar in Noorwegen zijn er meerdere die veel hoger zijn.

4

Ouzoud Watervallen

De Ouzoud Watervallen zijn de hoogste van Marokko. Het kan er toeristisch druk worden, maar dit natuurspektakel heeft de afgelopen jaren zijn eigen sfeer behouden. Je kunt de waterval zelf ontdekken, maar ook bij de ingang voor een paar euro een gids huren die je van alles uitlegt. Maar het is niet echt nodig. Het pad en alle attracties zijn overduidelijk.

1

Faxi waterval

De Faxi waterval op IJsland is niet zo bekend. Misschien komt het omdat hij meerdere namen heeft, zoals Faxifoss en Vatnsleysufoss. De meeste mensen rijden er voorbij als ze beroemde Golden Circle rijden op het eiland. Al is dit niet helemaal terecht. Temeer omdat je bij de Faxi waterval het watergeweld van heel dichtbij kunt zien.