Populairste dieren in het wild - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Populairste dieren

Dit zijn de dieren die de bezoekers van Droomplekken.nl graag in het wild willen zien!

TOP 250 LIJST

477

Machu Picchu

Machu Picchu is de absolute publiekstrekker van Peru. Deze oude Inca-stad ligt op 2.430 meter hoogte. De ruïnestad is een van de zeven nieuwe wereldwonderen die je ooit moet zien.

398

Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden zijn rijk aan natuur en cultuur. Je vindt dit ruige deel in het noordwesten van Schotland. De Scottish Highlands bestaan uit: de Grampian Mountains en de Northwest Highlands, deze worden door de Great Glen gescheiden. Je kunt hier dagenlang wandelen tussen de meren, bossen en bergpieken. Terwijl ook de rijke cultuur van dit land voor het oprapen ligt.

350

Sint Petersburg

Sint Petersburg is een bijzondere stad in Rusland. De stad heeft een ongekend rijke gescheienis, wat nog overal te zien is. Als je hier rond loopt zul je verbaasd zijn over de vele monumenten. Die veelal nog in goede staat zijn.

305

Wereldkaart voor aan je muur

Het is één van de mooiste gadgets voor reizigers. Een wereldkaart aan je muur heb je in diverse vormen, ontwerpen en meer. En in diverse prijzen. Aan jou de keuze.

293

Galapagoseilanden

De Galapagoseilanden; je moet er ooit voet aan wal hebben gezet. Zoals natuurwetenschapper Charles Darwin dat ook eeuwen geleden deed. Wat hem bracht tot zijn beroemde evolutietheorie. En de Galápagos zijn onlosmakelijk met Darwin verbonden. Hij zette de bijzondere vulkaaneilanden in één keer op de kaart.

292

Praag

Praag in Tsjechië lijkt wel een groot openluchtmuseum. De Koninklijke Route is bekend, met het Oudestadsplein, de Astronomische Klok, de Kleine Zijde, de Karelsbrug en de Praagse burcht. Waar de Tsjechen met recht trots op zijn. Maar Praag laat vooral zien hoe het verleden soepel overgaat in het huidige leven. De stad telt veel barretjes, restaurants en een uitbundig nachtleven.

222

Wandel de Santiago de Compostela route

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela is wereldberoemd. En populair als meerdaagse wandeltocht. Je volgt dan de route naar het graf van de apostel Jakobus in het stadje Santiago de Compostela in Spanje.

213

Thrill Walk

De Thrill Walk is een uniek wandelpad aan de bergwand van Zwitserland. Waar je over glas moet lopen en door staal kruipen. Tussen de bergen van de Schilthorn. Een heerlijk avontuurlijk wandelpad.

205

Sevilla

Sevilla is de stad in Spanje waar de Flamenco dans haar oorsprong kent. Als je goed kijkt zie je overal de Flamenco-invloeden. Waaronder de fraaie kleding, die je kunt kopen in veel winkels. Maar er zijn vele andere attracties in de stad. Met deze tips kun je je stedentrip goed voorbereiden.

202

Barcelona

Barcelona is een stad waar je in één dag op het strand en in de bergen kunt zitten. Een stad die vaak een openluchtmuseum wordt genoemd, getuige de negen bouwwerken op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. En heerlijk eten.

194

Reis naar alle zeven continenten

Wie de wereld over reist zet vanzelf voet op een van de zeven continenten. Je begint in Europa (logischerwijs), maar veel willen daarna andere culturen opsnuiven en proeven. En dan komt de moeilijke keuze.

194

Paaseiland

Paaseiland is een eiland voor de kust van Chili. Met de wereldberoemde beelden van de Moai die hier op talloze plekken te zien zijn. Paaseiland is een eenvoudig te bezoeken. En je kunt de vele bezienswaardigheden te voet vinden via diverse excursies. Waarbij je ook de unieke geschiedenis van de bewoners leert. Een reis naar Paaseiland is anders. En zeer de moeite waard door de mix van cultuur en natuur.Paaseiland behoort tot één van de grootste mysteries ter wereld. Het afgelegen eiland roept nog talloze vragen op bij wetenschappers en toeristen. Zelfs nu is van de 887 wonderlijke beelden op het eiland nog steeds weinig bekend.

188

Dode Zee

De Dode Zee ligt op de grens van Jordanië en Israël. Het is een van de meest wonderlijke plekken ter wereld. Waar je diverse excursies kunt maken, maar ook simpelweg kunt genieten. Want dit landschap is niet alleen bijzonder, maar ook ongekend fraai.

180

Angel Falls

Angel Falls is de hoogste waterval ter wereld. Je vindt deze waterval in het machtige Canaima National Park. Dat bekend staat om de diverse tafelbergen. Een gebied waar Sir Conan Doyle op het idee kwam om The Lost World te schrijven. Tegenwoordig is het een van de grootste bezienswaardigheden van Venezuela.

173

La Sagrada Família

La Sagrada Família van Antoni Gaudí is het toonbeeld van Barcelona. De grillig gevormde torens en de ongekend vele decoraties laten een geheel eigen stijl zien. Een stijl die past bij een architect die zowel voor gek als geniaal is versleten. Je kunt de basiliek op diverse manieren bezoeken. Dit zijn de beste tips voor je bezoek.

168

Overnacht in hét eerste IJshotel

Het ijshotel, dat officieel Ice hotel heet, in Zweden is wereldberoemd. Met name door de talloze ijssculpturen in elke kamer, de bar en zelfs de kerk. Een overnachting is een wonderlijke ervaring. Zeker als je wakker wordt en denkt: Waar ben ik?

166

Kajak tussen pinguïns op Antarctica

Wie naar Antarctica gaat ziet veel pinguïns. Een van de manieren om deze dieren goed te observeren is per kajak. Ze zwemmen dan nieuwsgierig om je heen en je kunt zien hoe handig ze zijn in het water.

162

Reis met de trein naar Machu Picchu

De trein is de manier om Aquas Calientes te reizen. Zodat je Machu Picchu goed kunt bezoeken. Vanuit Cuzco reis je in drie uur naar Aquas Calientes.

152

Zo reis je goedkoop naar Antarctica

Vanuit de stad Ushuaia stap je op het cruiseschip naar Antarctica. Deze stad ligt in het zuiden van Argentinië en is het vertrekpunt. Dit is zeker een van de mooiste reizen ter wereld. Misschien zelfs wel de allermooiste.

152

Zie de Salar de Uyuni-spiegel na regen

Na regen verandert de beroemde Salar de Uyuni in een spiegel. Het regent alleen zelden in Uyuni, dus je moet het goed plannen. En juist dit moment doet talloze fotografen en natuurliefhebbers deze plek in Bolivia bezoeken.Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld. Die jaarlijks verandert in de grootste spiegel ter wereld. Na een regenbui blijft het water een tijdje liggen. Dit is een wonderlijk fenomeen, dat ideaal is voor foto’s en video’s.

146

Patagonië

Patagonië is voor avontuurlijke reizigers synoniem voor ruige landschappen. Denk aan bergen, gletsjers en ijsschotsen. Met veel wilde dieren als poema, pinguïns, zeeolifanten, emoes, guanaco’s en veel meer. Patagonië is het zuidelijke deel van Chili, alsook van het naastgelegen Argentinië.

144

Slapen in de meest populaire boomhut op AirBnb

Een boomhut, ik droom er al van sinds ik jong ben. ik heb er ook ooit een in een boom gebouwd, maar daar kon je zeker niet in overnachten. Gelukkig zijn er nu diverse keuzes op talloze plaatsen. Waaronder deze in de Verenigde Staten, die verreweg het meest populair is op AirBnb. Als je de foto’s ziet begrijp je snel waarom.

143

Banff National Park

Banff National Park in het westen van Canada is wereldberoemd. Dit komt voor door het woeste landschap van de Rocky Mountains. Hier kunnen je ogen verdwalen in de bergen, meren, gletsjers en talloze wilde dieren als bewoners.

138

Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse Kapel is één van de vele kunstschatten in Vaticaanstad. Het behoort tot de Vaticaanse musea. De kapel werd tussen 1475 en 1483 gebouwd in opdracht van Paus Sixtus IV. Naar hem werd de kapel vernoemd.

127

De Lamzac: Lekker overal loungen

Deze ligzak (of zitzak) is ideaal voor het strand, bij de tent, op festivals of gewoon lekker buiten. Je kunt hem zelf kopen, maar nu dus ook winnen. Wat let je?

125

Charles Kuonen Hangbrug

De in juli 2017 geopende Charles Kuonen hangbrug was tot 2021 de langste wandelbrug ter wereld. Hij is maar liefst 494 meter lang en hangt boven het Grabengufer-ravijn, in de buurt van het bekende Zermatt in Zwitserland. Als je hier over loopt krijg je een heerlijk uitzicht.

124

Self-drive in een 4×4 met tent in Afrika

In een 4x4 rijden in Afrika geeft een extra dimensie. Zeker als je dan kunt overnachten in de tent op het dak met alle geluiden van Afrika. In nationale parken, zodat je wel heel erg dicht bij moeder natuur komt.

122

Maak een wereldreis

Een wereldreis. Voor velen een droom, al kun je hem natuurlijk ook van je Bucket List afstrepen. Al decennialang populair bij jongeren, maar er is een nieuwe trend. De laatste tijd gaan meer en meer ouderen ook op wereldreis; met iets meer luxe.Een wereldreis is voor velen de ultieme reis. Al wordt hij opvallend genoeg vaak gedaan als je jong bent; backpackend. Op zoek naar avontuur, zonder al te veel voorbereiding op pad. Maar ook steeds meer ouderen doen het.

121

Overnacht in het Boomhotel in Zweden

Het Boomhotel in Zweden opende al in juni 2010 haar deuren. Het is geen gewoon hotel met gewone kamers. De kamers van het Boomhotel hangen letterlijk in de bomen. Architectuur in het Zweedse bos, midden in Lapland. En ja, je kunt er overnachten.

116

Beklim de Sint-Pieter

De Sint-Pieterbasiliek in Vaticaanstad kun je beklimmen. Het eerste deel kan met de lift, maar de laatste honderden treden moet je zelf lopen. Ze zijn smal, scheef en soms om duizelig van te worden. Maar het uitzicht maakt alles goed.

116

Torres del Paine National Park

Torres del Paine National Park is wereldberoemd. Dit natuurgebied in Chili staat voor indrukwekkende, iconische, granieten torens (Torres). Die opvallend vaak in een dik wolkendek verkeren. Maar hier vind je ook meren, bergen en gletsjers.

115

Alhambra

Het Alhambra in Granada is het mooiste paleis van Spanje. Hier kun je goed de rijkdom van de Moren zien. Het is nog in een perfecte staat, wat je vanzelf ziet als je het Alhambra bezoekt.

112

Schommel bij Casa del Arbol

Casa del Arbol is een unieke schommel in het plaatsje Baños in Ecuador. En het is een van de meest bijzondere excursies in Zuid-Amerika. Je kunt hier schommelen met uitzicht op de bergen en vulkanen. Casa del Arbol is vooral populair geworden door sociale media als Facebook en Instagram.Dit moet je zien. En doen. Het is de grootste schommel op aarde, maar ook de meest aangstaanjagende. Hij hangt aan La Casa del Arbol - Spaans voor ‘De Boomhut’ - en je schommelt boven een afgrond. Durf jij?

111

Madrid

Madrid is voor liefhebbers van cultuur dé stedentrip. Je kunt moeilijk om de vele wereldberoemde musea heen. Maar het is ook de stad van Real Madrid, lekker eten en lekker weer.

108

Matterhorn

De Matterhorn in Zwitserland is door zijn vorm uniek in de wereld. Hij is steil, imposant en torent boven alles uit. Als een soort natuurlijke piramide. Al moet je geluk hebben om hem te zien.

107

Maak het tomatenfestival van Buñol mee

La Tomatina is het beroemde tomatenfestival van Spanje. Dat jaarlijks in het dorpje Buñol plaats heeft. In dit stadje in de buurt van Valencia veranderen elke laatste woensdag van augustus 150.000 tomaten in een rode, glibberige massa. En je mag mee doen.

103

Eet in het oudste restaurant ter wereld

Sobrino de Botín in Madrid is het oudste nog bestaande restaurant ter wereld. Waar je nog steeds kunt dineren. Dit is eten met historie, want hier zijn talloze bekende mensen geweest.

102

Istanbul

Istanbul is een perfecte plek voor een stedentrip. De stad in Turkije heeft alles in zich. Denk aan: Een lekker klimaat, een ongekend rijk verleden, een keuken met een heerlijke mix van Europees, Midden-Oosters en Aziatisch.

101

Boheems Zwitserland Nationaal Park

Boheems Zwitserland Nationaal Park in Tsjechië is bijzonder. Dit natuurgebied is ruig en perfect om te wandelen. De lokale naam is Národní Park České Švýcarsko. Al wordt de Engelse naam ook gebruikt: Bohemian Switzerland National Park. Met name voor toeristen.

100

Doorzichtige kano

Vanuit deze kajak zie je de kleurrijke vissen onder je zwemmen. En het is eenvoudig om obstakels onder water te vermijden als je lekker aan het peddelen bent. Hij is opvouwbaar en toch sterk: dit is de clear and inflatable kayak.

98

Nazcalijnen

De Nazcalijnen in Peru behoren tot de meest bijzondere plekken op aarde. Waar talloze tekeningen van dieren te zien zijn. In de omgeving van Nazca vind je talloze wonderlijke, en vooral immens grote tekeningen op de grond. In totaal zijn er zo’n 800 tekeningen te zien, al is niet alles even duidelijk zichtbaar. Die je het beste vanuit de lucht kan zien. Er worden dan ook talloze rondvluchten met kleine vliegtuigjes aangeboden.

97

Corsica

Corsica (Corse in het Frans) is een eiland dat genoeg biedt voor een complete vakantie. Maar je vindt hier ook rotskusten, fraaie natuur en talloze stadjes met eeuwenoude burchten en citadellen. Het is een heerlijk wandeleiland voor de kust van Frankrijk, met een warm klimaat.

92

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni is een unieke zoutvlakte in Bolivia. En hij is groot, maar vooral ook mooi. En je kunt hem relatief eenvoudig beleven; in een groep of individueel. Dit gebeurt met een jeep of andere vierwielaangedreven auto. Al kun je ook zelf er naar toe rijden met je huurauto. Dit zijn de beste tips en alle attracties zodat je het optimale uit je reis haalt.

89

Marble Caves

De Marble Caves zijn wonderlijke grotten in Chili. Ze liggen aan de rand van een meer in het ruige landschap van Patagonië. Deze opvallend blauwe gekleurde grotten kun je bezoeken. Diep in het Andes-gebergte ligt het gletsjermeer General Carrera Lake. Het wordt gedeeld door Chili en Argentinië. In het Chileense deel liggen de Cuevas de Mármol, oftewel The Marble Caves. Het is een plek die de laatste tijd door sociale media bekend is geworden. Waardoor de Marble Caves steeds populairder worden.

88

Caminito del Rey

Caminito del Rey staat ook wel bekend als El Camino del Rey, maar het staat vooral bekend als de gevaarlijkste wandelroute ter wereld. Maar dit is niet meer zo. Dit wandelpad in Spanje is recent gerestaureerd, waardoor het niet meer gevaarlijk is om hier te wandelen. Mooi is het wel. Dit zijn de beste tips voor jouw excursie.

86

Skylodge Peru: Hang slapend aan een rots

De Skylodge is een unieke plek om te overnachten in Peru. En voor mensen die niet bang zijn. Je kunt nu slapen in een doorzichtige capsule, op een hoogte van maar liefst honderden meters. Drie speciale capsules zijn daar opgehangen aan de steile rotsen in de beroemde Sacred Valley van Peru.De Sacred Valley bij Cusco in Peru is dé uitvalsbasis voor bijvoorbeeld de oude Inca-stad Machu Picchu. Maar er is meer. Om dit gebied optimaal te beleven is er de unieke Sky Lodge. Glazen cabines hangen aan ijzeren draden aan de steile rots.

85

Cappadocië

Cappadocië is een sprookjeslandschap in Turkije. Het gebied is vooral beroemd door de stenen schoorstenen, die er sprookjesachtig uit zien. Je vindt deze stenen pilaren in de vele valleien hier. Die je met name te voet kunt ontdekken. Al zijn er ook genoeg excursies om het bijzondere landschap goed te kunnen zien.

85

White Desert: Slaap in het enige hotel op Antarctica

Maak kennis met het enige hotel op Antarctica. Of eigenlijk; het enige tijdelijke hotel. Het White Desert Hotel is uniek. Met bijzondere excursies.

85

Salamanca

Salamanca in Spanje; hier zijn de Middeleeuwen voelbaar. Al jaren houdt de gemeente met succes de bouw van moderne gebouwen tegen. En de oprichting van een universiteit, al in 1218, bracht een ongekende rijkdom in dit deel van het land. Wat nog te zien is.

84

Klementinum

Het Klementinum in Praag is een wereldberoemde bibliotheek. Het is tevens een van de grootste gebouwen in de stad. De toren bovenop is wereldberoemd geworden door de wetenschappers Tycho Brahe en Johannes Kepler. Zij bestudeerden hier tussen 1600 en 1612 nauwkeurig de posities van de planeten.

84

Ibiza

Ibiza staat vooral bekend als feesteiland, maar het biedt veel meer. De ruige kusten, de oude stad en zandstranden zijn ideaal om te wandelen en uit te rusten. En natuurlijk kent het een aangenaam klimaat, waardoor je hier ook bijvoorbeeld goed in de winter kunt vertoeven.

78

Toledo

Toledo in Spanje is een heerlijke stad om op je gemak door heen te slenteren. Waarbij je feitelijk van hoogtepunt naar hoogtepunt loopt. Een populaire route loopt van de Plaza de Zocodover in het oosten van de stad naar het Plaza de San Juan de los Reyes in het westen.

77

Beleef een wedstrijd van FC Barcelona

Een wedstrijd meemaken van FC Barcelona in Camp Nou. Wie het stadion bezoekt in de stad Barcelona voelt het direct. Dit is voetbal in al zijn facetten. En voor je het weet zit je tussen de socios.

74

Wandel naar Mirador las Torres

De wandeling naar Mirador las Torres is een bijzondere excursie in Torres del Paine National Park. En zelfs van heel Chili. De wandelroute is niet extreem moeilijk, al kan het door het wisselende weer wel een uitdaging worden.

73

Tibidabo

Tibidabo is een 512 meter hoge berg die aan de rand van Barcelona ligt. Vanaf de top heb je goed zicht op Barcelona en haar groene omgeving. Bovenop staat de kerk Iglesia del Sagrat Cor. Zowel de decoratie als de naam van deze kerk lijken op de Sacré Coeur in Parijs.

73

Maak een meerdaagse cruise naar Antarctica

Een cruise naar Antarctica is volgens veel natuurliefhebbers de mooiste reis ter wereld. Maar hoe vind je de juiste reis? En hoe lang ga je. Ook al omdat dit een hele dure reis is. Sterker nog, de meeste mensen moeten sparen voor een reis naar de Zuidpool. Dit zijn mijn tips voor de meeste populaire route, die vanuit Zuid-Amerika vertrekt. En ook weer daar aankomt.

73

Málaga

Málaga is al jaren populair als stedentrip bij de liefhebber. En terecht, want de stad heeft een rijk verleden, een heerlijk klimaat en is eenvoudig (en goedkoop) te bereiken. En het is de geboorteplaats van Pablo Picasso. Mede daarom vind je hier opvallend veel goede musea. Dit is genieten in Spanje.

70

Rode Zee

De Rode Zee is 2.300 kilometer lang, maximaal 360 kilometer breed en maximaal 2.100 meter diep. De Rode Zee loopt in het noorden uit in twee smalle baaien: de diepe Golf van Akaba en de westelijke, veel ondiepere Golf van Suez. In het zuiden mondt zij uit in de Golf van Adenom uiteindelijk over te gaan in de Indische Oceaan.

69

Op safari gaan in Afrika

Een safari in Afrika is verslavend. In een jeep ga je op pad onder leiding van een ervaren gids. En geloof me, een wild dier zien in zijn natuurlijke omgeving is magisch. Let op de heerlijke geluiden om je heen, die vergeet je nooit meer.

68

Rainbow Mountain

Rainbow Mountain in Peru is één van de meest populaire bestemmingen op Instagram en Facebook. Rainbow Mountain heet eigenlijk Vinicunca. een bezoek staat garant voor een bijzondere ervaring. Ontdek de beste tips met alle bezienswaardigheden van de Regenboog Bergen.Rainbow Mountain is een vreemd gekleurde berg met diverse kleuren zoals rode, gele en groene strepen die lijken geverfd door het landschap. Die kleuren zijn het resultaat van koper, ijzer en malachiet in de grond. Die hier in overvloed aan de oppervlakte komen.

68

Atacama Woestijn

In de Atacama Woestijn zijn plekken waar het nooit regent. Op sommige plekken komt zelfs geen leven voor. Een gebied waar je liever niet bent. Maar deze woestijn in het noorden van Chili is uniek. De Atacama Desert moet je zien om te geloven.De hoogste geisers ter wereld. En de hoogste vulkaan ter wereld. Maar ook extreme zoutvlaktes, warmwaterbronnen en woestijndorpjes. Dat is de Atacama ten voeten uit.

68

Zie orka’s op strand jagen op zeeleeuwen

Een orka die het strand opkomt om een jonge zeeleeuw te pakken. Een jachttechniek die alleen bekend is van het Valdés-schiereiland in Argentinië. Hier worden jaarlijks veel jonge dieren geboren. Waaronder zee-olifanten en manenrobben, die ook wel Californische zeeleeuw wordt genoemd. Dit is één van de grootste natuurspektakels op aarde.

67

Pamukkale

Pamukkale zijn heetwaterbronnen in het westen van Turkije. De naam betekent ‘katoenen kasteel’; een wonderlijke naam voor een wonderlijke plek. Hier loopt sterk kalkhoudend water via een groot aantal terrassen van een helling.

67

Salkantay Trek naar Machu Picchu

De Salkantay Trek is een 5-daagse wandeling door de bergen van Peru. Je loopt hierbij dwars door het Andes-gebergte. Ontdek de beste tips voor jouw Salkantay Trek. Met de locatie, route en informatie om te overnachten. Dat laatste kan op meerdere manieren. Deze tocht is een heuse uitdaging, maar behoort tot de beste bezienswaardigheden van Peru.

65

Inca Trail naar Machu Picchu

De Inca Trail is een beroemde wandeling in Peru. De oude handelsroute van de Inca’s is 160 kilometer lang. Je kunt op veel punten starten. En dus zelf kiezen of je twee, drie, vier of zeven dagen wilt lopen. Het wordt de Koninklijke Snelweg genoemd. En het is met recht een van de mooiste excursies in Zuid-Amerika.De beroemde Inca Trail is het oude voetpad naar Machu Picchu. Maar, het is maar een van de vele routes die de Inca's hebben aangelegd in de Andes. De route naar Machu Picchu kun je doen in enkele dagen, maar ook in meer dan vijf bijvoorbeeld. Het is wel relatief druk, met name het laatste stuk.

62

Snorkelen met zeeleguanen en pinguïns

Snorkelen met zeeleguanen en zeeleeuwen op de Galapagoseilanden. Het is een van de meest bijzondere excursies op deze eilanden. Waarbij je ook nog kans hebt om andere dieren te zien. Dus duik het water in en laat je verrassen.In het water dobberen met zeeleguanen, misschien wel de meest opvallende dieren van de hele archipel. Het kan, net als het snorkelen (of duiken) met zeeleeuwen, en heel soms met pinguïns en tal van andere dieren.

61

Titlis Cliff Walk

De Titlis Cliff Walk in Zwitserland is een architectonisch wonder. Deze hangbrug is binnen vijf maanden gebouwd. En hij staat officieel als de hoogste hangbrug in Europa te boek. Daarnaast is het vooral een architectonisch hoogstandje.

60

Cruise op de Galapagoseilanden

Een cruise is de beste manier om veel te zien op de Galapagoseilanden. Je vaart dan van een eiland naar een eiland. Waarbij je ondertussen excursies kunt maken. Dit zijn de beste tips voor een cruise op de Galapagoseilanden.Elk eiland van de Galapagos is anders en je moet eigenlijk een rondreis langs de diverse eilanden maken. Dit kan het beste per schip, waarbij je ook slaapt op de boot. Je hebt ze in allerlei maten, alsook in diverse prijsklasses.

58

Maak een ruimtereis

Een ruimtereis maken. Het wordt steeds meer realiteit. Verschillende partijen komen geregeld in het nieuws dat er een testvlucht is gemaakt. Maar hoever zijn ze echt?Het is de droom voor velen: De ruimte in. Het komt steeds dichterbij. De eerste testvluchten zijn geweest en het lijkt erop dat het komende jaren toch echt gaat gebeuren. Het zal duur zijn, maar ook ongekend mooi. Iets voor jou?

57

Ring of Kerry

De Ring of Kerry is een bekende autoroute in Ierland. Door typisch Iers landschap; groene valleien met schapen, stenen huizen en meer. De route is goed te combineren met diverse wandelingen.

57

Perito Moreno-gletsjer

De Perito Moreno-gletsjer is de absolute bezienswaardigheid in het beroemde Los Glaciares National Park. Deze gletsjer in Argentinië is volgens wetenschappers erg bijzonder. De reden: Het is één van de weinige gletsjers in de wereld is die nog groeit. Of, in ieder geval niet terug trekt.De beroemde Perito Moreno-gletsjer is een immense ijsmassa met een opmerkelijke ijsblauwe kleur. Je kunt het geweld via platforms van dichtbij bekijken. Hou het ijs in de gaten; om de zoveel tijd breken grote ijsbrokken af.

55

Fotografeer een lama op Machu Picchu

De foto van een lama met op de achtergrond de ruïnes van Machu Picchu ken je waarschijnlijk wel. Het is een van de meeste populaire foto’s van in Peru. De dieren lopen vrij rond en kunnen dus overal zijn.

54

Blauwe Moskee

De Blauwe Moskee ligt in het hart van Istanbul. De moskee heet officieel Sultan Ahmet-moskee, maar door de blauwe kleur noemt iedereen hem Blauwe Moskee. Het is een moskee die je kunt bezoeken. Ook het binnenste gedeelte is meer dan de moeite waard.

53

Hammetschwand Lift

De Hammetschwand Lift in Zwitserland is een van de meest bijzondere liften op aarde. Hij brengt je van het dalstation in de rots tot bovenop de Hammetschwand. Deze lift is 152,8 meter hoog en brengt je tot bovenop de Hammetschwand.

53

Vlieg in een luchtballon over Cappadocië

In een luchtballon over het landschap van Cappadocië vliegen. Het is indrukwekkend, zeker vanuit de lucht. Je ziet de valleien in elkaar over gaan en het vreemde landschap komt volledig tot zijn recht. Dit is een van de meest bijzondere excursies in Turkije.

51

Provence

De Provence is voor velen het ideale Frankrijk. De beroemde regio ligt tussen de Middellandse Zee, het Rhônedal en Noord-Italië. Het is een heerlijk divers gebied, waar het in elk seizoen goed vertoeven is. Iets wat ook schilder Vincent van Gogh al doorhad.

51

Stoos Standseilbahn

Standseilbahn Stoos in Zwitserland is de steilste kabelbaan ter wereld. Steil, steiler, Stoos. De lokale bevolking van het Zwitserse bergdorpje maakt het grapje sinds 17 december 2017. Op die dag opende de nieuwe spoorbaan, ook wel bekend als Standseilbahn Schwyz–Stoos. Of de Schwyz-Stoos Funicular. Op een deel van het parcours stijgt de trein maar liefst 110 %.

51

Q’eswachaka: Handgevlochten Inca-brug

De naam Q’eswachaka is afkomstig van twee Quechua-woorden: Q’eswa betekent vlechten en Chaka staat voor Brug. Het is een van de meest unieke bruggen ter wereld. Deze brug is met de hand gemaakt. En is gemaakt van gras.De Q'eswachaka-brug is aangelegd in de Apurimac-Canyon in Peru; over de Apurimac-rivier. De hoogte van deze brug is niet het meest bijzonder, maar wel dat deze brug met de hand is gewoven. Van gras.

51

Quito

Quito is met recht de hoofdstad van Ecuador. De oude binnenstad van Quito is niet voor niets als eerste stad op de lijst met werelderfgoed van UNESCO gezet. Dit was al in 1978.Quito heeft het grootste oude stadshart van heel Zuid-Amerika dat nog in opvallend goede staat is. Het is een heerlijke plek om te eten, drinken en rond te slenteren.

51

Tenerife

Tenerife staat bekend als zon, zee en strand. Maar het is zeker ook een heerlijk wandelgebied; met een grote diversiteit. Je kunt hier dwalen over bergen, door de bossen en langs de opvallend ruige kust. Terwijl de Spaanse alsook lokale keuken hier absoluut de moeite waard is. Maar het eiland biedt ook een kijkje in ruige verleden van de Canarische Eilanden. Ooit was dit het einde van de wereld.

50

Leer een taal in het buitenland

Wat is er nou fijner om op reis de taal te spreken? Natuurlijk kun je vooraf een taal leren, maar dit kan ook ter plekke. Via een school op je bestemming leer je de taal en kom je in contact met de lokale bevolking.Reizen is ontzettend leuk, maar wordt nog leuker als je een beetje de taal spreekt. Op de middelbare school leren we allemaal Engels, en sommigen ook Frans en/of Duits. Spaans komt ook steeds vaker voor als vak. Maar als je je talen niet blijft spreken, zakt het toch wel snel weg.

50

Kajak met zeeleeuwen op de Galapagoseilanden

Kajakken op de Galapagoseilanden is een bijzondere excursie. En zeker als je een cruise op de Galapagoseilanden boekt, check dan vooraf of de boot ook kajaks aan boord heeft. Zodat je het water op kan als er iets bijzonders in het water wordt gespot. Wat op deze unieke eilanden geregeld gebeurt.Veel bezoekers reizen de Galapagoseilanden rond met een boot. Sommige boten hebben kajaks aan boord, waarmee je op pad kunt. Zeeleeuwen zijn erg nieuwsgierig naar de kajaks en komen graag even kijken.

49

Valle Verzasca

Valle Verzasca ligt in het kanton Ticino in Zwitserland. Deze vallei werd recent beroemd door een indrukwekkende video op sociale media. Op de video is de beroemde oude brug Ponte dei Salti in het dorpje Lavertezzo te zien en het azuurblauwe water. Maar deze vallei rond de Verzasca-rivier heeft veel meer te bieden.

49

Hagia Sophia

De Hagia Sophia wordt vaak als het symbool van Istanbul gezien. De immense kathedraal die na 1.000 jaar werd omgebouwd tot moskee kent een roerige geschiedenis. De naam betekent Heilige wijsheid.

48

Zie de walvissen en dolfijnen van Tenerife

Walvissen en dolfijnen laten zich graag zien op Tenerife. Sterker nog, het eiland is een van de belangrijkste plekken om in een boot walvissen en dolfijnen te spotten. En dit eiland is een absolute ‘hotspot’, want tot nu toe zijn maar liefst 27 soorten zeezoogdieren gezien.

47

Paramaribo

Paramaribo is de levendige en zeer kleurrijke hoofdstad van Suriname. De stad een bonte mix van Nederlandse invloeden en typisch Zuid-Amerikaans karakter. En je vindt in de stad ook wel een vleugje Caraïben. De historische binnenstad staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.Paramaribo is een heerlijke stad om te ontdekken. Naast bijzondere architectuur is er overal lekker vers eten te vinden. Ook kun je duiken in het Nederlands verleden hier, dat nu nog veel discussie oplevert.

47

Titicacameer

Het Titicacameer ligt op de grens van Bolivia en Peru. Je kunt het meer vanuit beide landen bezoeken. Er worden diverse excursies aangeboden om het meer en haar unieke bewoners te bezoeken. Daarnaast kun je goed wandelen in deze omgeving.Lake Titicaca is een van de meest beroemde meren van Zuid-Amerika. En verreweg het grootste. En dat op een hoogte van 3.810 meter. Dit zijn de meest bijzondere bezienswaardigheden voor je bezoek aan het Titicacameer.

46

Normandië

Normandië is synoniem voor ruige kust, die door de Fransen liefkozend Côte de Nacre (Parelmoerkust) wordt genoemd. Het is een regio met heerlijke stranden en een rijk verleden. De provincie ligt in het noorden van Frankrijk. Dat opvallend dichtbij is, maar toch zo compleet anders. Deze regio is perfect om te wandelen en om lekker te genieten van het lokale Franse eten en drinken.

45

Zwitsers Nationaal Park

Het Zwitsers Nationaal Park werd in 1914 opgericht. Het is relatief onbekend, wat bijdraagt aan de charme. Je vindt hier alles wat de Alpen zo uniek maakt. En, de bergdorpen zijn anders dan die in de omgeving en omliggende landen. Kijk zelf maar.

43

Gran Canaria

Gran Canaria is een van de meest bekende Canarische Eilanden in Spanje. Het eiland heeft een heerlijk klimaat, fijne stranden, beroemde duinen, een uitgedoofde vulkaan in het midden en een lekkere keuken een ideale plek voor een vakantie. Terwijl je langs de kust vrij eenvoudig dolfijnen en grienden kunt spotten. En met wat geluk zelfs een zeeschildpad.

42

Efeze

Efeze behoort tot de meest belangrijkste monumenten in Turkije. Wie door Efeze loopt zal zich verbazen. Je ziet hier tempels, amfitheaters, huizen en nog veel meer. Efeze was oorspronkelijk een groep inheemse nederzettingen, maar groeide later uit tot een complete stad. En het is oud, Efeze is gebouwd rond 1100 voor Christus. De restanten zijn meer indrukwekkend. Wat je zult zien als je het bezoekt.

42

Boheems Paradijs

Het Boheems Paradijs is een van de natuurwonderen van Tsjechië. Een ideaal wandelgebied met talloze kastelen en burchten, dat je eenvoudig zelf kunt verkennen. Met de auto en te voet. Of per fiets, want er zijn ook talloze fietspaden.

42

Madidi National Park

Madidi National Park in Bolivia is volgens wetenschappers één van de meest rijke gebieden ter wereld. Zowel wat dierenleven als plantenleven betreft. Je kunt Madidi bezoeken, of althans kleine delen er van. Wat een heerlijk avontuur is. Zeker omdat je niet weet welke van de bezienswaardigheden je gaat zien. Want veel van de attracties zijn de dieren die hier leven.Dit is de plek waar de Andes overgaat in de Amazone, oftewel besneeuwde bergen die overgaan in nevelwoud en via droge wouden uiteindelijk uitmonden in laagland regenwoud en pampa. Waardoor je een grote diversiteit aan landschappen kunt zien. Met ongekend veel dieren.

41

Pont du Gard

Pont du Gard laat zien hoe vernuftig de Romeinen waren in het transporteren van water. Het aquaduct is 49 meter hoog en bestaat uit 3 niveaus. Dit aquaduct is volgens velen het mooiste in heel Frankrijk.

40

Bretagne

Bretagne is een divers schiereiland in het westen van Frankrijk. Deze regio beschikt over vele kilometers kust. Met talloze fraaie uitzichtpunten en ruige natuurgebieden. Maar er zijn meer bezienswaardigheden om te ontdekken. Die opvallend divers zijn.

40

Monfragüe National Park

Monfragüe National Park is ruig gebied in de Extremadura in Spanje. Een toevluchtsoord voor zeldzame dieren als de Iberische lynx, de monniksgier en talloze andere roofvogels. Een heerlijke plek om te wandelen. Kijk wel af en toe omhoog.

40

Manu National Park

Manu National Park is het meest bekende natuurgebied in Peru. Denk aan jungle, een uitbundige flora en fauna en lokale stammen die hun leven midden in de natuur in stand houden. Met veel wilde dieren die zich relatief makkelijk laten zien. Dit is bijvoorbeeld een van de beste plekken om de jaguar te zien.Manu National Park is het toonbeeld van de Amazone. Een park dat pas recent bekend is geworden door de papegaaien die hier massaal klei eten om zo de giftige stoffen uit hun lichaam kwijt...

39

Wandel op het ijs van Perito Moreno-gletsjer

De immense ijsmassa van de Perito Moreno-gletsjer kun je op met een bijzondere excursie. Deze gletsjer ligt in Los Glaciares National Park in het zuiden van Argentinië. Het is een bijzonder gevoel het ijs op te gaan. Waar je je als mens heel nietig bij voelt. Maar je moet hier eigenlijk wel het ijs op. En voelen hoe het kraakt en hoe deze massa continu in beweging is. Dit is hoe ruig Patagonië kan zijn.

38

Schaats door een bos in Zwitserland

Schaatsen door een bos in Zwitserland. Het klinkt net zo gaaf als het is. Maak kennis met Skateline Albula, waar je elk jaar in de winter heerlijk kunt schaatsen tussen de bomen door. Er is een speciale route aangelegd die je op je gemak kunt bekijken op de schaats.

37

Oeschinensee

De Oeschinensee in Zwitserland is een van de mooiste meren van de alpen. Hij ligt ingeklemd tussen de Bluemlisalp (met drie toppen), Oeschinenhorn, Fründenhorn en Doldenhorn; alleen bergen van meer dan 3.000 meter hoogte. Regen en smeltwater van de sneeuw zorgt ervoor dat dit meer het gehele jaar met water is gevuld.

37

Zie de menselijke torens van Tarragona

De menselijke torens van Tarragona zijn uniek. Van juni tot en met september kun je dit fenomeen zien. Het idee is simpel: Wie kan de hoogste menselijke toren bouwen? En, niet onbelangrijk, ook weer afbouwen. Het Human Towers festival is uniek in Spanje. en de rest van de wereld.

37

Slaap in een EcoCamp in Torres del Paine

EcoCamp Patagonia is slapen in speciale koepels in het beroemde Torres del Paine Nationaal Park. het is een ecologisch concept waarbij je slaapt in een soort ‘pod’. Dit zijn speciale tenten die zo min mogelijk opvallen in het indrukwekkende decor van het wereldberoemde park.

37

Montaña Mágica Lodge

Montaña Mágica Lodge behoort tot de meest unieke hotels ter wereld. Het wordt ook vaak Magic Mountain Lodge genoemd. Dit unieke hotel is gebouwd in het UNESCO biosfeer-reservaat Huilo Huilo in Chili. En ja, het valt niet echt op. Het hotel lijkt namelijk op een waterval.Een hotel met op het dak een waterval, die langs je raam loopt. Dit is Montaña Mágica Lodge, middenin het regenwoud van Chili. Een nachtje slapen hier is wel echt anders.

36

Schilthorn en Piz Gloria

De Schilthorn is een bekend uitkijkpunt in Zwitserland. Net als Piz Gloria, het restaurant dat in de rondte draait zodat je aan tafel goed kunt kijken. Maar ook op het immense uitkijkplatform kun je de bergen goed zien.

36

Kolarbyn Eco Lodge

In Kolarbyn Eco Lodge heb je geen stromend water en geen elektriciteit. Je slaapt op schapenvellen in een houten hut in het midden van een bos. Idyllisch met warmte van een houtvuur. En word je dus wakker met het geluid van de vogels in de bossen van Zweden.

36

Wandel de Camino Ignaciano

De Camino Ignaciano is een pelgrimsroute in Spanje. Hij bestaat uit in totaal 27 etappes. Je loopt bijna 600 kilometer volgens een compleet gemarkeerde wandelroute. Je start in provincie Euskadi en loopt via la Rioja, Navarra en Aragón naar Catalonië.

36

Zie papegaaien klei eten in Manu

De kleiputten van Manu National Park zijn wereldberoemd. Hier kun je papegaaien klei zien eten. Waaronder bij de kleiput bij de Rio Manu. Het bezoeken van zo’n kleiput is een van de beste excursies om te doen in Peru. De beste periode om te gaan is het droge seizoen.Dit is waarom Manu beroemd is geworden. Zowel de geelvleugelara als de blauwgele ara kun je bij de Blanquillo Macaw Lick zien als ze klei eten. Maar hier worden ook geregeld diverse andere soorten papegaaien en parkieten gezien, dus let goed op.

35

Bardenas Reales

Bardenas Reales is een ruig, onbewoond, maar vooral onbekend natuurgebied. Terwijl de tijd dringt in het noorden van Spanje. De populairste attractie is er nog hooguit vijftig jaar te zien, want het karakteristieke landschap spoelt hier letterlijk weg. Daarnaast sterft de plaatselijke schaapherder cultuur uit.

35

Zoutterrassen van Maras

De zoutterrassen van Maras in Peru zijn bijzonder. De terrassen zijn opvallend vernuftig aangelegd in het bergachtige landschap van de Sacred Valley. Het water wordt optimaal gebruikt, waarna het zout achter blijft door de warmte van de zon. Rond het stadje Maras liggen maar liefst 3.000 zoutterrassen, waarvan het merendeel stamt uit Inca-tijd. Een natuurlijke warmwaterbron stroomt hier door de groene bergen en vult de met de hand gemaakte terrassen. Door de zon verdampt het water; het zout blijft achter.

35

Leymebamba: De mummies van Peru

Het Museum van Leymebamba in Peru is bijzonder door de vele mummies. Hier kun je allerlei soorten mummies zien van de Chachapoyas, een volk dat veel minder bekend is dan de Inca’s.Het Museum van Leymebamba in Peru heeft de grootste verzameling mummies van heel Peru. Die zijn opvallend goed geconserveerd. Het is zowel mooi, maar ook zeer afschrikwekkend.

35

Zie 5 soorten pinguïns op de Falklandeilanden

Op de Falklandeilanden kun je maar liefst vijf soorten pinguïns zien. De vogels zijn de grootste attractie van deze eilanden voor de kust van Argentinië. Ze waggelen graag om je heen op hun weg naar de zee of hun kolonie. En als je rustig op de grond gaat zitten komen ze vaak erg dichtbij. Naast de veelvoorkomende Magelhaenpinguïn kun je hier ook de rotspinguïn, koningspinguïn, macaronipinguïn en de ezelspinguïn.

34

San Rafael Falls

San Rafael Falls is een beroemde waterval in Ecuador. Middenin de Amazone. Hij is wonderlijk mooi. Of eigenlijk WAS. De Cascada de San Rafael, zoals hij lokaal heet, is niet meer. San Rafael Falls waren lang de grootste en mooiste watervallen van Ecuador. Waar je goed op excursie kon. Maar helaas is dit voorbij. Waarschijnlijk voorgoed verwachten experts.

34

Centraal Suriname Natuurreservaat

Het Centraal Suriname Natuurreservaat is het grootste natuurgebied in Suriname. In dit afgelegen deel van het regenwoud zie je de mix van natuur en de cultuur van de bosnegers. Het is synoniem voor het Centraal Suriname Natuurreservaat, waar mens en dier samen leven.Het Centraal Suriname Natuurreservaat is Werelderfgoed van UNESCO. Midden in de Zuid-Amerikaanse jungle vind je niet alleen veel dieren, maar ook de rijke cultuur van de bosnegers en lokale indianenstammen.

33

Lanzarote

Lanzarote behoort niet tot de meest populaire van de Canarische Eilanden. Ook al is dat niet terecht. Het eiland is heel divers. Ook al omdat het anders is dan de andere Canarische Eilanden. Het landschap is bijvoorbeeld droger en ruiger van veel andere eilanden. Het klimaat is prettig, de stranden lekker en het eten ook.

33

Choquequirao

Choquequirao is een relatief onbekende Inca-stad in Peru. De ruïnes liggen op een hoogte van 3.050 meter in het Andesgebergte. Die volgens sommigen mooier is dan Machu Picchu. Wetenschappers hebben tot nu toe zo’n 30% bloot gelegd in het regenwoud.Choquequirao; de kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord. Maar volgens kenners is dit het nieuwe Machu Picchu, de beroemde Inca-stad in de bergen van Peru. Typisch iets voor je Bucket List, toch?

32

Kampeer in een tent op Antarctica

Voor liefhebbers van kamperen is dit de ultieme overnachting. Op Antarctica kun je een nacht door brengen. In speciale tenten en natuurlijk onder begeleiding van ervaren gidsen. Alles inclusief vervoer, eten en meer.

31

Bernina Express

De Bernina Express is een treinreis door Zwitserland en eindigt in Italië. De totale lengte van de rit is 156 km, waar je zo’n vier uur over doet. Op zijn route rijdt de Bernina Express over het wereldberoemde 65 meter hoge Landwasserviaduct. Deze brug is al jaren het symbool van de Rhätische Bahn.

31

Wandel het W Circuit in Torres del Paine

Het W Circuit is een van de mooiste wandelroutes in Torres del Paine Nationaal Park. Het is het zuidelijke deel van het Torres del Paine-circuit. En een goed alternatief voor wie de 100 kilometer lange Torres del Paine-circuit net iets teveel vindt. Deze hike is ‘slechts’ zo’n 76 kilometer lang en is de meest populaire trektocht in Torres del Paine.

31

Mountainbiken op The Death Road

Mountainbiken op The Death Road in Bolivia. Het klinkt net zo gaaf als het is. En ook wel uitdagend, want je moet echt wel opletten. Al kun je eenvoudig de rand van de weg vermijden door aan de kant van de rotswand te gaan rijden. Maar ook dan nog is voorzichtigheid geboden. Met name op de stukken waar het nat is door regen bijvoorbeeld. Zeker is dat deze excursie je adrenaline zal geven. The Death Road werd lang beschouwd als de gevaarlijkste weg ter wereld. Tegenwoordig is de weg het domein van mountainbikers. En ook jij kunt deze toch doen. Wat zeer avontuurlijk is.

30

Eifel

De Eifel is een fraai laaggebergte in Duitsland. Het ligt in een soort driehoek tussen Aken, Koblenz en Echternach. Met bossen, kastelen en historische dorpen met vakwerkhuizen. Het hoogste punt is de Hohe Acht met 747 meter. Het is een heerlijk gebied om te ontdekken, er is meer dan genoeg te doen.

30

Snowdonia National Park

Snowdonia National Park is de parel van Wales. Dit gebergte in het noorden van Wales dat bekend staat als wandelparadijs. Maar ook mountainbikers kunnen hier goed terecht. En bergbeklimmers. Dit zijn de beste tips en bezienswaardigheden voor het machtige Snowdonia.

29

De Dordogne

De Dordogne is vooral bekend vanwege de Dordogne-rivier, een van de langste in Frankrijk. Hij is 490 kilometer lang en op diverse locaties langs de rivier vind je ruige rotsformaties. daarnaast staat deze regio bekend om de vele kastelen, waarvan enkele te bezoeken zijn.

29

Pak de veerboot in Istanbul

Met de veerboot kun je makkelijk door Istanbul. Van het Europese deel naar het Aziatische deel. En weer terug. Het is handig, goedkoop en je ziet veel van de stad. Langs de oever staan diverse paleizen en huizen van welvarende handelaars.

29

Nemrut Dağı

Nemrut Dağı in Turkije behoort tot de meeste bijzondere archeologische vindplaatsen ter wereld. Waar wetenschappers al decennialang moeite hebben om de overblijfselen te duiden.

29

Galibi Nature Reserve

Galibi Nature Reserve in Suriname is een van de beste plekken ter wereld om de zeeschildpadden eieren te zien leggen. Het Natuurreservaat Galibi is vooral beroemd om de imposante lederschildpad. Dit is de grootste zeeschildpad op aarde. Daarnaast komen ook andere soorten hier aan land om hun eieren te leggen.Tussen februari en augustus leggen op de stranden van Galibi diverse soorten zeeschildpadden hun eieren. Jij kunt dit natuurspektakel meemaken in de avond en of nacht. Dit is een unieke belevenis.

28

Altamira

In de grotten van Altamira in Spanje zijn honderden tekeningen van onze voorouders te vinden. Het is haast niet voor te stellen dat deze tekeningen zo’n 15.000 jaar oud zijn. En daarmee de oudste ter wereld zijn. Alleen daarom al is een bezoek aan Altamira meer dan de moeite waard.

28

La Palma

La Palma is het groenste eiland van alle Canarische Eilanden. Al is het hart van het eiland opvallend vulkanisch. Ook vind je hier stranden en een heerlijke keuken. La Palma is een ideaal wandeleiland. Dit is mooi Spanje.De meeste mensen komen om van de natuur te genieten. Je kunt hier wandelen langs vulkanen, kraters en bergdorpjes en bijvoorbeeld door het eeuwenoude laurierbos van La Palma. Waardoor je een goede mix hebt van excursies.La Palma is ontstaan door vulkanische activiteiten. Het is het groenste eiland van het Canarische archipel. Het eiland kent meer dan 1.000 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes. Dit zijn mijn tips en attracties voor La Palma. Waarbij ik ook de mooiste bezienswaardigheden voor La Palma noem. En enkele leuke excursies.

28

Beklim de Pico del Teide

De Pico del Teide beklimmen is een bijzondere excursie. Deze berg is het symbool van Tenerife. En het is ook de hoogste berg van Spanje. De eenvoudigste manier om de 3.718 meter hoogte te bedwingen is om met de kabelbaan omhoog te gaan. Al moet je dan wel laatste 200 meter zelf wandelen. In de winter is het minder druk, maar kan het extreem hard waaien. Waardoor de Teleferico niet gaat.

28

Roraima

Roraima is met 2.810 meter de hoogste tafelberg ter wereld. Hij maakt onderdeel uit van het indrukwekkende Canaima National Park. Het merendeel ligt in Venezuela, al vind je ook delen van deze imposante berg in Brazilië en Guyana.De tafelberg is uniek. Bekend van boeken, maar tegenwoordig is het vooral een heerlijk avontuur. Je kunt de berg beklimmen, maar ook in de omgeving wandelen.

28

Valdés-schiereiland

Het Valdés-schiereiland staat bekend om zijn vele wilde dieren. De lokale naam is Península Valdés voor dit ruim 4.000 km2 groot schiereiland in Argentinië. Het is een broedkamer voor talloze dieren. En dit alles (opvallend genoeg) met een beperkte bescherming. Valdés is een ruig gebied in Patagonië. Waar je talloze bijzondere excursies kunt maken.

27

516 Arouca

De 516 Arouca in Portugal is de langste hangbrug ter wereld. Deze voetgangersbrug is 516 meter lang, vandaar de naam. Hij hangt boven de imposante Aguieiras Waterval in de Paiva-kloof. Met de Rio Paiva, oftewel de Paiva-rivier die er door heen loopt.

27

Overnacht als een dakloze in het Homeless Hotel

In het Homeless Hotel in Göteborg in Zweden kun je slapen als een dakloze. De tien ‘overnachtingsplaatsen’ laten je keihard zien hoe het voelt om dakloos te zijn. En je helpt de daklozen er mee. Het is overduidelijk geen standaardhotel.

27

Topkapi-paleis

Het Topkapi-paleis is een van de mooiste attracties van Istanbul. Het was eeuwenlang het paleis van de heersende sultans van het Ottomaanse Rijk. En dat is nu nog goed te zien.

27

Casa Vicens

Casa Vicens is een van de mooiste huizen in Barcelona. Het is het eerste huis dat de Catalaanse architect Gaudí ontworpen en gebouwd heeft. De bouw duurde ongeveer 2 jaar (1883-1885). Het huis is in typische Neo-Mudejar stijl: kleurrijk en met veel ornamenten.

25

Slaap in een Glazen Huis

Een Glazen Huis in Zweden; wie erover nadenkt zal al snel een idee hebben wat het is. Maar dit is toch anders. Het is een heerlijk alternatief voor kamperen. Wat tot nu toe de enige optie was voor wie in de natuur wil slapen.

25

Colca Canyon

Colca Canyon in Peru is de op een na grootste kloof ter wereld. En het is de beste plek om een unieke vogel te zien. Hier kiezen elke ochtend Andescondors op de thermiek het luchtruim. Dit zijn de grootste vliegende vogels op aarde. Als toerist kun je dit spektakel zien. Dit kan op verschillende manieren. Waaronder een trekking over de bergen.Er ligt hier nog geregeld sneeuw op de pieken. Je kunt hier goed hiken, maar vooral kijken naar de machtige condors die hier vliegen.

25

Falles d’Isil: Met brandend hout de berg af

Falles d’Isil is een opmerkelijk festival in het dorpje Isil, hoog in de Spaanse ceel van de Pyreneeën. Het komt voort uit een eeuwenoude traditie. Vroeger kwamen jonge vrouwen en mannen in de bergen nauwelijks in contact met elkaar, daarom werd dit festival georganiseerd. Mannen lopen in het donker met een stuk brandend hout een berg af. Ze worden opgewacht door de vrijgezelle vrouwen.

24

Canaima National Park

Canaima National Park behoort tot de mooiste landschappen ter wereld. Dit natuurgebied in Venezuela werd bekend door het boek van Sir Arthur Conan Doyle. Zijn The Lost World uit 1922 is de perfecte omschrijving van Canaima.Een titel die ook nu nog geldt. Canaima is een afgelegen en ruig gebied, waar de natuur een eigen weg gaat.

23

Blausee

De Blausee in Zwitserland; de naam zegt het al. Het is een opvallend blauw meer in de Kandervallei op 887 meter hoogte. Het is een natuurgebied waar je de forellen ziet zwemmen in het heldere water. Naturpark Blausee is een heerlijke plek in de buurt van Kandersteg om te wandelen of picknicken.

23

Fulufjället National Park

Fulufjället National Park in Zweden is een heerlijk natuurgebied om te wandelen. De naam van het park komt van de berg Fulufjället in het park. Deze berg is feitelijk de eerste die je vanuit het zuiden van Zweden tegen komt op weg naar het noorden. Hij is 1.044 meter hoog. Feitelijk is het een zandsteenplateau van ruim 9 miljoen jaar oud.

23

Basilica Cisterne

Het Basilica Cisterne is niet één van de meest bekende bezienswaardigheden van Istanbul. Maar dat is onterecht. Het is geen paleis, maar een ondergronds waterreservoir uit de 6e eeuw. Dat is gemaakt door de Byzantijnen. De lokale naam is Yerebatan Sarayi, de Nederlandse naam is Verzonken Paleis.

23

Antarctisch Schiereiland

Het Antarctisch Schiereiland is het meest bekende deel van Antarctica. Het is een zeer interessant deel, met veel dieren die er leven. Waaronder veel pinguïns.

23

Gocta Waterval

De Gocta waterval is een 771 meter hoge waterval in het noorden van Peru. Hij ligt middenin het regenwoud. Deze zeer imposante waterval werd pas in 2005 ontdekt door de Westerse wereld. De lokale bevolking dacht eeuwenlang dat de plek behekst was en kwam er niet in buurt.Gocta Falls is een zeer imposante waterval in de Amazone. Via een smal wandelpad bereik je de watervallen, al kan het ook per paard. Je kunt zwemmen in het ijskoude water, maar het is wel lekker na al het gezweet.

22

Business Class vliegen

Economy Class vliegen is saai, maar wel vaak de beste optie gezien de prijs. Business Class vliegen is het tegenovergestelde. Denk aan een stoel die helemaal plat kan zodat je kunt slapen. De stoel is breder, je hebt meer beenruimte en een groter beeldscherm om films op te kijken. En het eten is beter en uitgebreider.

22

Ruta de Los Seismiles

Ruta de Los Seismiles behoort tot de mooiste wegen op aarde. In het kort wordt hij Ruta 60 genoemd en loopt van net buiten Cordoba in Argentinië naar de grens met Chili. De route is zo’n 200 km lang. Ik heb hem gereden en was verbaasd dat hij niet bekender is. Je rijdt langs wonderlijke vulkanen, bergmeren met dieren als flamingo’s en een uitzicht dat continu veranderd.De Ruta de Los Seismiles; oftewel de route van de zesduizenders. De naam zegt al genoeg. Dit is een bergweg die je langs extreem hoge vulkanen, bergmeren en immense rotspartijen leidt.