blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Populairste dieren

Dit zijn de dieren die de bezoekers van Droomplekken.nl graag in het wild willen zien!

TOP 101 LIJST

306

IJsbeer

De ijsbeer is het grootste roofdier op aarde. Hij is groot, imposant en levensgevaarlijk. Dit geldt ook voor mensen. Waar kun je een ijsbeer zien? De ijsbeer kun je tegenkomen in het noordelijk halfrond, waarbij je wel wat geluk moet hebben.

286

Berggorilla

De berggorilla ontmoeten staat hoog op het verlanglijstje van veel dierenliefhebbers. En terecht, een ontmoeting met deze mensapen is magisch. Deze dieren zijn een van de symbolen van de rijkdom van de natuur in Afrika geworden. Je kunt de berggorilla bezoeken in de volgende landen: Oeganda, Rwanda en de Democratische Republiek Congo.

285

Jaguar

De jaguar is het ultieme roofdier. Je komt dit fraai uitziende dier niet zomaar tegen. Al heb je wel een redelijke kans als je naar de juiste plek gaat. Het kan een paar seconden, maar ook meer dan ene half uur wanneer het dier aan het jagen is.

277

Tijger

De tijger (Panthera tigris) is een bijzonder dier. Hieronder vind je de beste informatie over de tijger.

265

Reuzenpanda

De reuzenpanda heeft een hoge aaibaarheidsfactor. Dit komt door zijn zwart-witte vacht, zijn waggelende loop en de manier waarop het bamboe eet op zijn dooie gemak. In het wild is het best lastig om deze dieren te spotten, al kan het wel.

262

Orka

Een orka zien in het wild is magisch. Met name een groep als hun rugvinnen door het water snijden. Deze dieren kun je over de gehele wereld zien, al zijn er wel wat hotspots. Waarbij de kans veel groter is, of zelfs bijna 100 procent.

232

Sneeuwluipaard

Het sneeuwluipaard is voor veel reizigers het meest bijzondere dier op aarde. Het dier is erg fraai, maar ook schuw. Hij jaagt hoog in de bergen en laat zich zelden zien. Maar er zijn wel plekken waar je een redelijke kans hebt.

222

Borneose orang-oetan

De orang-oetan is een magisch dier. Veel mensen gaan naar Azië om deze mensaap te zien. Wat ook kan in een opvangcentrum of in het wild. En dan zul je verbaasd zijn over de menselijkheid van het dier.

219

Amerikaanse bruine beer (of grizzlybeer)

De Amerikaanse bruine beer is bijzonder om te zien. Deze imposante dieren staan vaak op het verlanglijstje van veel wandelaars en natuurliefhebbers. Op gepaste afstand, want ze kunnen zeer gevaarlijk zijn.

205

Afrikaanse olifant

De Afrikaanse olifant moet je zien als je op safari in Afrika gaat. Dit iconische dier is niet bang voor jeeps en laat zich vaak eenvoudig bekijken. Waardoor je goed hun gedrag kunt bekijken. Alsook perfecte foto's kunt maken.

198

Wolf

De wolf, of eigenlijk de grijze wolf is een mythisch dier. Hij wordt gevreesd, maar is ook geliefd. En sinds kort zelfs weer in Nederland te zien. Dit zijn de beste plekken om de wolf in het wild te spotten, waarbij je een grote kans hebt.

191

Keizerspinguïn

De keizerspinguïn is de meest tot de verbeelding sprekende soort pinguïn ter wereld. Het is tevens de grootste pinguïn. Dit dier was en is het toonbeeld van talloze natuurdocumentaires vanwege zijn bijzondere leefwijze.

191

Jachtluipaard

Het jachtluipaard of cheeta leeft vooral op de Afrikaanse savanne. Deze open vlaktes zijn ideaal voor dit supersnelle dier dat jaagt op diverse soorten antilopes zoals impala en springbokken. Al lust hij ook wel andere dieren. Een ontmoeting zul je niet snel vergeten.

190

Poema

De poema is een van de dieren die relatief onbekend zijn. Zijn prooidieren zijn vooral herten, konijnen en dergelijke. De afgelopen jaren is de poema ‘gevaarlijker’ voor de mens geworden. Vooral omdat de mens meer in zijn leefgebied trekt.

184

Bultrug

De bultrug komt in alle wereldzeeën voor. En is dus, met een beetje geluk, het gehele jaar door te zien. Het kan vanaf de kust, maar ook tijdens een walvissafari. Dit kan op diverse plekken, meestal met succes.

180

Galápagosreuzenschildpad

De mannetjes van de Galápagosreuzenschildpad kunnen tot 1,2 meter lang worden. Deze massieve dieren worden meer dan 100 jaar. Het dier heeft een lange hals en stevige kaken, waarmee ze allerlei soorten eten kunnen kauwen. Zoals cactussen.

175

Amerikaanse zwarte beer

De zwarte beer staat hoog op het verlanglijstje van veel toeristen. En, eerlijk is eerlijk, je hebt een behoorlijk grote kans om ze te zien. Zeker als je vroeg in de ochtend en namiddag op pad gaat. Je kunt deze dieren vooral zien in de Verenigde Staten en Canada, al komen ze ook in Mexico voor bijvoorbeeld.

167

Europese bruine beer

De bruine beer is een roofdier die je in diverse landen kunt zien. Dit dier leeft in meerdere landen in Europa en in Canada en de Verenigde Staten. Volgens wetenschappers is het allemaal dezelfde soort. Een ontmoeting met een bruine beer is gaaf, maar ook wel wat eng. Als er genoeg afstand is kun je dit dier op je gemak bekijken. In dit artikel vind je de beste tips om een bruine beer in het wild te zien.

167

Koningspinguïn

De koningspinguïn is opvallend van kleur, erg grappig in zijn gedrag en zeer nieuwsgierig. En ze zijn niet bang voor mensen, zeker niet als je stil zit. Voor veel reizigers is een ontmoeting met dit dier een van de meest bijzondere.

167

Papegaaiduiker

De papegaaiduiker in het wild zien is een belevenis. Deze fraai gekleurde vogel is zeer populair bij natuurliefhebbers. Deze vogels leven opvallend lang op het water, totdat ze gaan broeden. En dat is het moment dat jij ze kunt zien, vaak van heel dichtbij zelfs. Dit zijn de beste tips om een papegaaiduiker in het wild te bezoeken.

167

Luipaard

De luipaard is een van de grote roofdieren ter wereld. Een dier dat zowel overdag als 's nachts jaagt. Deze katachtige wordt op talloze plaatsen geregeld gezien. Enig geluk moet je wel hebben, maar dat maakt het juist extra bijzonder.

166

Reuzenmanta

De reuzenmanta is een imposante verschijning in het water. Deze dieren kunnen tot wel zeven meter lang worden en vliegen als een vogel door het water. Deze liefhebbers van plankton staan bij veel duikers en snorkelaars bovenaan het wensenlijstje, samen met de walvishaai.

163

Chimpansee

De chimpansee is een dier dat tot de verbeelding spreekt. Deze mensaap is minder populair dan de berggorilla, maar dat is niet terecht. Een ontmoeting met een troep chimpansees is meer dan indrukwekkend. En je merkt al snel waarom dit dier het meest op een mens lijkt.

161

Nevelpanter

De nevelpanter is het meest bijzondere dier in Zuid-Oost Azië. Deze soort is de 'kleinste van de grote katten' op aarde. De nevelpanter jaagt vooral in bomen, al wordt hij ook vaak op de grond gezien.

159

Walvishaai

De walvishaai staat vaak torenhoog op het verlanglijstje van veel reizigers. Om dit majestueuze dier te zien is een bijzonder iets. Al heb je een aardige kans op deze plekken. Met name in Mexico en de Filipijnen zijn populaire landen voor excursies met walvishaaien. Lees je vooraf wel in over deze trips over hoe met de dieren wordt omgegaan. Zodat je de juiste keuze kunt maken.

158

Andescondor

De Andescondor is de grootste vogel ter wereld. En als je in Zuid-Amerika bent hoop je dit dier te zien in het luchtruim. De imposante verschijning is herkenbaar in de bergen, waar het dier thermiek zoekt. Zodat hij goed hoogte kan winnen.

157

Leeuw

De leeuw is de Koning van de Jungle. Al leven er geen leeuwen in het regenwoud. Wel op de grote vlaktes van Afrika, alsook in India. Jij kunt deze roofdieren ontmoeten op safari. Dit zijn de beste tips voor je safari.

151

Komodovaraan

De Komodovaraan is immens groot en een levende herinnering aan de tijd van de dinosauriërs. Ze kunnen wel bijna twee meter groot worden en zijn nergens bang voor. Deze machtige dieren leven slechts op een klein deel van de wereld. Ze komen alleen voor op Komodo Eilanden in Indonesië.

148

Potvis

De potvis is beroemd geworden door het verhaal Moby Dick. Maar ook onder natuurliefhebbers is deze walvissoort erg populair. En hij wordt geregeld gezien op de walvistochten die op diverse plekken ter wereld worden georganiseerd.

148

Eland

De eland is een graag geziene gast bij wandelaars en natuurliefhebbers. Deze dieren ogen wat log, maar kunnen ongekend snel zijn. En elegant met hun machtige gewei. Je kunt ze op talloze plekken tegen komen.

143

Drievingerige luiaard

Een luiaard zien in het wild is een heerlijke belevenis. Waarbij je een grote kans hebt dat hij slaapt, want dat doen deze dieren veel. Maar met enig geluk kun je zie hoe hij blaadjes eet in een boom. En kun je zien hoe ze bewegen. Langzaam, maar wel handig tussen alle takken door.

136

Afrikaanse wilde hond

De Afrikaanse wilde hond willen veel mensen graag op safari zien. Zeker als je als vaker op safari bent geweest. Dit dier, dat overigens geen familie is van de hond, leeft in groepen. Ze jagen dan ook in groepen. Wat een bijzonder gezicht is.

135

Blauwe vinvis

De blauwe vinvis leeft in talloze zeeën. Al moet je wel wat geluk hebben om te ontmoeten. Er zijn speciale excursies om deze majestueuze dieren te zien. waarbij je een goede kans van slagen hebt om ze te zien in het wild.

134

Amerikaanse zeearend

De Amerikaanse zeearend is overbekend als symbool van Amerika en van tv- en films. Je kunt deze imposante roofvogel op talloze plekken in Amerika en Canada tegen komen. Soms alleen, soms in groepen.

128

Aziatische olifant

De Aziatische olifant is vooral bekend van de ritjes op olifanten die in Azië erg populair zijn. Maar je kunt het dier ook in het wild tegen komen. Dan zul je zien dat de dieren dan in hun element zijn. En je zult verbaasd zijn over de heerlijke momenten die je beleeft.

123

Giraf

Een lange nek die boven de struiken uitsteekt. Het is een magisch moment op safari in Afrika. Het zien van een giraf in het wild is bijzonder. Neem de tijd als je er een ziet.

123

Doejong

De doejong, of Indische zeekoe, is zeldzaam, maar wordt wel af en toe gespot door duikers en snorkelaars. Mede daarom staat het dier hoog op het lijstje van hen, al moet je wat geluk hebben.

120

Witte haai

Gevreesd en magisch dier tegelijk

120

Reuzenhaai

De naam doet anders vermoeden, maar de reuzenhaai is niet de grootste vis ter wereld. Dat is de walvishaai. Beiden hebben wel een overeenkomst. Ondanks hun formaat zijn ze voor mensen totaal ongevaarlijk; deze dieren eten plankton.

119

Ezelspinguïn

Een ezelspinguïn is erg geinig om te zien. En als je ze ziet (en hoort) weet je waarom de dieren zo heten. Ze zijn vooral druk met elkaar, een kolonie is altijd een drukte van belang.

117

Indische neushoorn

De Indische neushoorn is een bijzondere verschijning op safari. Deze dieren zijn schuw, maar worden toch wel geregeld gespot door toeristen. Waarbij je zelfs hebt om jonge dieren te zien. Wat extra bijzonder is.

114

Geelvleugelara

De geelvleugelara is een kleurrijke verschijning. Die je goed kunt zien, maar ook goed kunt horen. Zijn roep is schel en giert door het regenwoud. Het zien van deze dieren is bijzonder.

114

Zwarte neushoorn

De zwarte neushoorn laat zich niet snel zien. Het dier houdt van het struikgewas en is erg schichtig. Waardoor je geluk moet hebben. Wat een safari met een jeep in Afrika extra interessant maakt toch?

111

Soepschildpad

De soepschildpad is een graag geziene gast in het water. Ze zwemmen graag in het warme water in de tropen, waarbij ze af en toe boven water komen om naar adem te happen. Deze dieren worden zo’n 1 meter tot 1,20 meter groot.

110

Tasmaanse duivel

De Tasmaanse duivel komt alleen op het eiland Tasmanië voor. Dit roofdier is uniek en veel toerusten op het eiland willen dit dier graag zien. Zeker nadat bekend werd dat de dieren zwaar in de problemen zitten door een ziekte.

109

Zwartvoetpinguïn

De zwartvoetpinguïn is een guitige en bijzondere vogel. Het is de enige pinguïn die in Afrika leeft. Je komt deze guitige dieren alleen tegen langs de kust van Zuid-Afrika en Namibië. En je kunt ze vrij eenvoudig zien op diverse plekken. Wat een bijzondere ontmoeting is. Elke keer weer als je ze ziet. Dit zijn de beste plekken om de zwartvoetpinguïn in het wild te zien.

106

Zeekoe

De zeekoe leeft onderwater en wordt ongeveer drie meter lang. Het guitig uitziende dier leeft in lagunes, rivieren, estuaria en langs de kust. Feitelijk overal waar zijn favoriete maaltje, zeegras, groeit.

106

Muskusos

De muskusos is één van de meest opvallende dieren van het Arctisch gebied. Ze zien er stoer uit met hun imposante uiterlijk. En hun opvallend lange haar. Een ontmoeting met deze dieren in het wild zul je niet snel vergeten.

105

Amerikaanse pijlstaartrog

De Amerikaanse pijlstaartrog komt in grote delen van de Cariben voor. Inclusief zijn staart kan dit dier een lengte van twee meter bereiken. Ze zijn grijs van kleur en zijn vaak in groepen te zien.

103

Walrus

De walrus is een zeer opvallende robbensoort. Deze dieren zijn opvallend groot en leven in het Noordpoolgebied. Je kunt ze zwemmend zien als ze nieuwsgierig naar de boot komen. Maar meestal zie je een kolonie aan land, die vaak zeer luidruchtig is.

102

Stokstaartje

Het stokstaartje is guitig, alert en lief. Ze komen voor in het zuidelijk deel van Afrika en laten zich op sommige plaatsen eenvoudig zien. Het maakt je safari extra speciaal en je zult het niet snel vergeten.

101

Aardwolf

De aardwolf is een van de dieren die je zou kunnen zien op een safari in Afrika. Maar dit gebeurt zelden, veelal omdat het een nachtdier is. Maar hij wordt wel af en toe overdag gezien, dus let goed op. Dit zijn de beste plekken om een aardwolf in het wild te zien.

101

Seychellen reuzenschildpad

De Seychellenreuzenschildpad vind je op diverse eilanden van de Seychellen. Deze dieren zijn heerlijk traag en kun je goed bekijken. Ook kun je goed zien hoe ze, op hun gemak, eten en zich langzaam verplaatsen. Ik heb ze op diverse eilanden op de Seychellen gezien. Dit zijn de beste tips om een Seychellenreuzenschildpad in het wild te zien.

100

Reuzenmiereneter

De reuzenmiereneter is maar liefst 2,5 meter lang. Hij zoekt overdag naar zijn favoriete maaltje: mieren en termieten. Met zijn scherpe klauwen scheurt hij de mierennesten open.

99

Rendier

Het rendier is bekend van de Kerstman. De meeste rendieren leven in het Arctisch gebied. Rendieren leven in grote groepen en leggen vaak lange afstanden af.

97

Bruine kiwi

De bruine kiwi vogel is een van de meest bijzondere dieren op aarde. Je vindt deze vreemde vogels alleen op Nieuw-Zeeland, al moet je wel geluk hebben om ze te zien. Het is absoluut de moeite waard om een excursie te boeken voor dit bijzondere dier. Dit zijn de plekken waar je een kiwi in het wild kunt zien.

97

Tuimelaar

De tuimelaar is één van de meest voorkomende dolfijn soorten ter wereld. Zo leeft hij bijvoorbeeld ook in onze Waddenzee. Deze sierlijke dolfijnen zijn speels en vaak nieuwsgierig naar boten en de mensen die er op zitten.

94

Karetschildpad

De karetschildpad is een bijzonder dier om te zien tijdens een snorkel excursie of duik excursie. Het is een van de zeldzamere zeeschildpadden, al heb je altijd een kans dit dier te spotten. Ze zijn meestal niet echt schuw.

94

Coyote

De coyote is niet het meest populaire dier. Terwijl dit roofdier toch echt wel mooi is om te zien. Maar hij staat altijd in de schaduw van de wolf. Ook al wordt de coyote veel vaker gezien dan zijn grotere broertje.

93

Witte neushoorn

De witte neushoorn is de meest geziene soort in Afrika. Als je op safari gaat is de kans groot dat je deze tegen komt. Deze log uitziende dieren kunnen opvallend hard rennen, waarbij ze ook nog wel eens jeep uitdagen.

93

Hyacinthara

De hyacintara is een zeer bedreigde papegaaien soort. Er zijn inmiddels diverse projecten opgezet om de dieren te helpen. Bijvoorbeeld met het vinden van juiste nestplekken. Het is niet moeilijk dit dier te herkennen, zijn felblauwe kleur overtreft alles.

91

Zuid-Amerikaanse tapir

De Zuid-Amerikaanse tapir is een van de vier tapir soorten die op de wereld rond lopen. Deze soort is helemaal bruin, al hebben jonge dieren opvallende witte horizontale strepen. Veel reizigers willen dit dier zien als ze de regenwouden van Zuid-Amerika bezoeken.

90

Gouden leeuwaapje

Het gouden leeuwaapje is een bijzondere aap. Hij is klein met een lange vacht. En zoals de naam doet vermoeden met een gouden kleur. Waardoor deze dieren veel werden bejaagd in het regenwoud. Inmiddels zijn er projecten opgezet om het dier te beschermen.

88

Neusaap

De neusaap is een bijzondere apensoort, die je met wat geluk kunt zien in het wild. Ze zijn eenvoudig te herkennen aan hun oranjeachtige kleur. Volwassen mannetjes neusapen hebben een grote, opvallende neus. Ik heb diverse neusapen gezien op meerdere locaties. In dit artikel vind je de beste plekken waar je de neusaap in het wild kunt zien.

84

Nijlpaard

Een nijlpaard zien in het wild is op talloze plekken mogelijk. Als je op safari gaat in Afrika behoort het in diverse landen tot de gegarandeerde sightings. Maar niet overal.

79

Zeeluipaard

Het zeeluipaard is een bijzonder roofdier. Deze robben soort eet vlees. Hij jaagt op allerlei dieren waaronder pinguïns. Het zien van een zeeluipaard is erg bijzonder. En je moet geluk hebben als je op reis bent naar Antarctica.

78

Afrikaanse buffel

De Afrikaanse buffel wordt vaak in groepen gezien. Al kun je ook eenzame mannetjes tegen komen. Het zijn opvallend sterke dieren, die desondanks op het menu van diverse roofdieren staan. Waaronder leeuwen.

78

Steenarend

De steenarend laat zich niet eenvoudig zien. Deze roofvogel leeft in de bergen, bijvoorbeeld in de Alpen. Maar ook in talloze andere gebergten. Je ziet hem meestal in de lucht zweven. Al kun je geluk hebben dat hij op de grond zit met een prooi.

77

Amerikaanse alligator

De Amerikaanse alligator is een overblijfsel uit lang vervlogen tijden. En mede daarom al bijzonder om te zien. Maar een ontmoeting met een alligator is ook imposant door de enorme rij tanden van dit dier. En het feit dat ze niet echt bang zijn voor mensen.

73

Zeeleguaan

De zeeleguaan is een bijzonder dier. Die je slechts op één plek in de wereld kunt zien. Maar daar zie je ze gegarandeerd, want ze zijn niet echt schuw. Je kunt hun gedrag zien, waaronder ook in het water.

72

Falklandcaracara

De Falklandcaracara is een unieke vogel. Hij leeft alleen op de Falklandeilanden (en wat omliggende eilanden) en is zeer zeldzaam. Maar hij wordt wel vaak gespot door reizigers, omdat ze erg nieuwsgierig zijn. Ze leven van dode pinguïns en andere dieren.

72

Zuidkaper

Deze walvis leeft in de koele zeeën van het Zuidelijk halfrond. De zuidkaper is bekend uit de wateren Zuid-Afrika en Argentinië, maar wordt ook geregeld bij Antarctica gezien.

71

Rode flamingo

De rode flamingo is een graag geziene gast op veel plekken. Waar je dit dier op diverse plekken kunt spotten. Meestal in grote getale, maar soms ook alleen. De rode kleur is overduidelijk aanwezig, vandaar de naam.

67

Groene anaconda

De groene anaconda is een zeer imposante slang. Die bekend staat om baby's te kunnen doden. Waardoor je altijd moet opletten bij deze wurgslang. Met name bij de grotere exemplaren. De anaconda leeft de moerassen van Zuid-Amerika. In het water zijn de dieren opvallend snel, op het land veel minder. Je kunt opo je

67

Steppezebra

De steppezebra is de meest bekende zebra soort. Het is een dier die je waarschijnlijk kent van de dierentuinen. Of van een safari, waarbij je ze bijna altijd wel tegen komt.

66

Vingerdier

Het vingerdier behoort tot de meest unieke dieren op aarde. Het heeft zich perfect aangepast aan de omstandigheden in zijn omgeving om te jagen. Dit is evolutie in werking, wat je goed kunt zien als je het dier tegen komt.

64

Kerguelenzeebeer

De Kerguelenzeebeer kom je met name op South-Georgia veel tegen, vooral op de stranden. Deze dieren zijn eenvoudig te herkennen aan hun kleine, maar goed zichtbare oortjes.

64

Zuidelijke zeeolifant

De zuidelijke zeeolifant is een opvallend groot landdier. Het mannetje is veel groter dan het vrouwtje en heeft een merkwaardig soort slurf. Je kunt deze dieren op diverse plekken zien in het wild.

51

Rode neusbeer

De rode neusbeer wordt ook wel coatamundi genoemd. Dit dier ziet er erg leuk uit en laat zich vaak goed bekijken. Het zijn scharrelaars en eten eigenlijk alles wat voor hun bek komt. Meestal leven ze in groepen, waar ook geregeld speelse jongen bij zitten.

50

Nijlkrokodil

De nijlkrokodil behoort tot de meest gevaarlijke dieren op aarde. Jaarlijks worden mensen gedood door dit roofdier. Het is een imposant dier dat opvallend genoeg afstamt uit de prehistorie. Dat in miljoenen jaren opvallend weinig is veranderd.

30

Koala

Koala's zijn anders dan welk dier dan ook. Hun lieflijke uiterlijk, hun slome gedrag en het feit dat ze alleen in Australië voorkomen maakte ze extra bijzonder. Een ontmoeting met dit dier zul je niet snel vergeten. Zelfs als ze slapen.

28

Struisvogel

De struisvogel is een bijzonder dier in Afrika. Je kunt deze wonderlijke vogels op talloze plekken tegen komen, waaronder op safari. Maar juist ook op andere plekken tijdens je reis.

12

Sneeuwuil

De sneeuwuil is een graag geziene gast op het noordelijk halfrond. Deze roofvogel wordt vaak in vlucht gezien of als hij op een steen zit op zoek naar een prooi. In de winter zijn de dieren helemaal wit.

12

Bizon

De Amerikaanse bizon is majestueus om te zien. En als je rondreist door Amerika en/of Canada hoop je deze dieren te zien. Met deze tips heb je de grootste kans.

11

Vogelbekdier

Het vogelbekdier behoort tot de meest bijzondere wat je kunt zien in Australië. Dit dier zwemt in kreken en rivieren, maar laat zich niet snel zien. Al heb je wel degelijk een kans als je bewust op zoek gaat.

11

Witte dolfijn

Een witte dolfijn zien in het wild is bijzonder. Dit dier wordt niet al te vaak gespot. Al zijn er plekken waar je een grote kans hebt. Er zijn speciale excursies om de dolfijnen te zien.

10

Quetzal

De quetzal is volgens veel vogelliefhebbers de mooiste vogel ter wereld. En dan eigenlijk het mannetje dat in de paartijd extreem lange veren krijgt: Tot wel 80 centimeter lang. Deze vogels zijn niet eenvoudig om te vinden, al kan het wel.

9

Lynx

De lynx is een relatief onbekend roofdier in Europa. Het leeft in de bossen en laat zich zelden zien. Het is een opvallend mooi dier, met zijn pluimpjes op de oren en gevlekte vacht. Die waarschijnlijk ook in Nederland zal verschijnen.

8

Zeearend

De zeearend staat hoog op de lijst bij veel vogelaars. Maar ook veel toeristen hopen deze vogel te zien tijdens hun reis. Op diverse plekken heb je een goede kans.

8

Lederschildpad

De lederschildpad is opvallend groot. Hij wordt zelden bij het snorkelen gezien, maar wel vaak op stranden. Waar ze eieren leggen. Dit zijn de beste locaties om dit te beleven.

8

Europese bever

De bever is een uniek dier in Europa. Dit komt met name door zijn gedrag om bomen om te knagen. Ook is het dier berucht omdat het indrukwekkende dammen en burchten bouwt vak takken en boomstammen. Dit dier is niet eenvoudig te zien, maar met deze tips en locaties moet het wel lukken. Dit zijn de beste tips om een bever in het wild te zien.

6

Macaronipinguïn

De macaronipinguïn is een van de mooiste pinguïns om te zien op de eilanden rond Antarctica. Je ziet ze, maar hoort ze ook vaak van een afstandje omdat ze behoorlijk luidruchtig zijn. Deze dieren komen op talloze eilanden voor, al zie je ze niet al te vaak.

6

Wisent

De wisent is een dier dat in het verleden in ons land rond liep. Je kunt hem nog slechts op enkele plekken in Europa zien. Dit imposante dier wordt meer en meer uitgezet in Nederlandse natuurgebieden.

6

Visarend

De visarend komt op veel plekken ter wereld voor. En laat zich steeds vaker zien door betere bescherming. Al moet je wel wat geluk hebben. Waarbij je zelfs kans hebt ze tijdens de jacht op vis te zien.

5

Veelvraat

De veelvraat is een bijzonder dier. Hij is vooral bekend uit films. Maar dan als superster Wolverine, wat de Engelse naam voor dit dier is. Met de bekende lange messen aan zijn handen, die ook zijn geïnspireerd op dit dier. De veelvraat is supersterk, met opvallend lange klauwen.

5

Guanaco

Guanaco’s leven in groepen en worden bijna twee meter groot en tussen de 100 en 200 kilo zwaar. Deze karakteristieke dieren zijn makkelijk herkenbaar aan de rossige vacht op de rug, het onderste deel van de buik is wit.

5

Mierenegel

De mierenegel is een wonderlijk dier. Het lijkt op geen enkel ander dier, maar is wel erg guitig om te zien. Je ziet ze vaak lopen langs wegen en paden op zoek naar voedsel.

5

Kakapo

De kakapo is een van de vreemdste vogels ter wereld. Met wonderlijk gedrag. En zeer zeldzaam. Al heb je een kans om deze dieren te zien.

4

Gems

De gems is een dier die je kunt tegen komen in de diverse bergen van Europa. Dit zoogdier lijkt een beetje op een geit, maar is wel elegant. De Engelse naam is chamois. In dit artikel vind je veel algemene informatie over dit dier. Maar ook in welke landen je een gems kunt tegen komen. Met verwijzingen naar de beste plekken om een gems te zien.

4

Rotspinguïn

De rotspinguïn is een zeer kleurrijke pinguïn. Hij springt graag van rots naar rots, vandaar zijn naam. Ze leven graag in groepen en zo zie je ze dan ook meestal voorbij komen. In de kenmerkende waggelende loop.

1

Reuzenotter

De reuzenotter is een dier dat leeft in Zuid-Amerika. Het is de grootste otter ter wereld. Dit roofdier is de laatste decennia zeldzaam geworden door de jacht. Desondanks zijn er diverse natuurgebieden waar je een grote kans hebt om dit dier in het wild te zien. Dit kan met name in Brazilië, Peru en Ecuador. In dit artikel vind je veel informatie over het dier en de beste plekken om het te zien. Ik ben op diverse locaties geweest, waarbij het slechts eenmaal is gelukt. Maar toen heb ik de dieren wel voor langere tijd gezien.